ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, July 17, 2014

Mee Goreng Pedas Selangit Kasihmu! Awet Gitew!


Sedia Maklum... tajuk menu sejak usia semakin merangkak senja semakin menjadi-jadi nampaknya!

Hepp! Kelebihan seorang penulis sentiasa akan kekal muda di hatinya... kulit muka jer berkedut.... hati Young Foreva InsyaALLAH...
 yang mana tulis kisah cinta laa ekk.. yang mana tulis kisah seram tu??? MUahahaa.. sendiri mau jawab!
 
"Fikir Positif... Suasana sekeliling anda juga akan menjadi Positif"

Wallahualam...
 


Assalammualaikum! Kawan-kawan!!
(Waa.. baru nak bagi salam :)
 

Wahh... nampaknya menu semakin ringkas!

Semakin mudah!

Ala-ala ON THE GO! Giteww...

Lagi mudah.. cenggini... tips ni ekk...

Antaranya...

Selesai aje Asar tu.. cepat-cepatlah bersiap ala kadar yer cik Kiah...

pastu capai tudung ke selendang... sambil lalu tu jeling sikit cermin! takut selendang atas kepala.. bahagian bawah tu.. seluar 3 suku! nyaya! MUahahaa... Istaghfar bulan puasa ni ye...

Hokey-hokey.. di pendekkan cerita panjang tak cerita ekk..

dah pakai selendang tu... amik kunci kereta ke motor ke..

pastu start enjin tu... (Jangan lupa pakai seat belt tu! okay bagus!)

P/s kalau ada spek hitam lagi cun!

Bagi signal kereta anda jika ternampak ada bazaar tepi jalan tu ekk.. sebelum nak turun tu baca selawat banyak-banyak kali <<-- serius ni ekk...

SILA PASTIKAN ANDA HANYA MEMBAWA WANG SECUKUPNYA!

Dan pastikan JANGAN LEBIH DARI RM25 (WARNING!)

Mulakan langkah kanan... Baca Bismillah (Jangan kuat-kuat sangat) :D

Pastu... mulakan bazaar dari mula dan hadkan sehingga ke 5 buah gerai bazaar sahaja.. lebih dari itu SILA U-TURN kerana anda telah membawa wang hanya RM25 sahaja!

Insya-ALLAH juadah untuk berbuka puasa akan cukup! tak caya.. cecuba...

Dan Untuk berlaku Adil lagi...

Esok datang lagi dan mulakan dengan GERAI YANG NO 6 pulak yaa.. lakukan macam tu.... Insya-ALLAH RM25 akan anda belanjakan di Bazaar RaMadhan..

dan bukan RM50

atau.... lepas tu tak cukup.. kais lagi dalam purse! (menaip ni melalui pengalaman ler ni)

Wah! ini kisah jika sifat kemalasan nak memasak ler ni ekk...

atau anak dan suami dah mula slow.... ala NGeEeeenggg... NGeEngggg... (nafsu ada sebelum berbuka... kalau boleh semua nak makan.. bila dah berbuka... teguk air seteko! pastu dahhhh....)

@_# Fainted!

Dan i pulak kalau dah selera tu semakin... NgenGGGG.... NgeenGGggg....

mudah jer...

cer scrool gambar bawah tu!










lagi!













lagi!











Puasa kena sabar!





































 





 CAK!!








































 Awet Gitew!


Buh.. jer macam-macam jenis ulaman...

Buat... pelbagai jenis sambal stok dalam peti sejuk!

masak nasi putih!

Telur mata lembu renjis kicap manis!

Tak ada sambal belacan?

NO HAL!

patah cili padi renjis kicap!

ikan masin! perah asam limau! mayang sikit bawang kecil dan tabur atas tu...

@_# fainted! kay! 
sekian dulu...

JOM! SALIN RESIPI!

Mee Goreng Pedas Selangit Kasihmu!
 


  BAHAN-BAHANNYA :

1 peket mee kuning
200gm taugeh
3 pokok sayur sawi
**3 sudu besar sos tiram
**3 sudu besar kicap pekat
**3 sudu besar kicap manis
**5 sudu besar sos tomato
**5 sudu besar sos cili
**1 sudu kecil  minyak bijan
**1 sudu besar cuka masakan
**garam dan gula secukupnya
300ml air
minyak untuk menumis

***BAHAN KISAR

1 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
200gm udang kering
12 tangkai cili padi thai
4 tangkai cili kering
1cm belacan

CARA :

  1. Panaskan minyak. Tumiskan **BAHAN KISAR.
  2. Masukkan Bahan yang bertanda **. Biarkan mereneh sebentar dan sesuaikan rasa.
  3. Masukkan mee kuning dan gaul sebati. Masukkan batang sawi dan gaul sebati.
  4. Masukkan taugeh, sesuaikan rasa. angkat dan hidangkan! 

SERIOUSLY KEPEDASANNYA MEMANG SELANGIT!

gerenti berkasih sayang!

sebab berebut! bersilang tangan nak minum air!

Pedas kay!

i WARNED YOU FREN!


Selamat Menjalani Ibadah Puasa Ya!

Jangan lupa tips di atas tu ekk... 

P/s Pakai spek hitam  ;)

cam ni....


japp.. ekkk....

















































japp... jappp....

















































Jangan betulkan skrin anda.. memang camtu gambar tu..

my fav pose... nyenget gitu!

Rasa macam Awesome sangat! entah laa... tak tahu kenapa!

k.bai!

TATA!!
 

1 comment:

Allene said...

tgk mee akak pun dah kecur ayak liur... uhhuhu

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ