ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, April 3, 2012

ROTI KAYA BAKAR ALA KOPITIAM

ROTI KAYA BAKAR ALA KOPITIAM


Assalammualaikum... selamat pagi kengkawan semua.. pagi ni hati tergerak nak bikin Roti bakar.. memang tiap hari pun hehhee... tapi semalam beli pulak kaya pandan... tetiba teringat roti kaya bakar kat kopitiam tu kan kan... kalau di kopitiam dia orang panggang roti tu atas bara.. kat rumah ni mana nak ku cekau bara??? jadi gunakan ajelah toaster tu kan kan... ehh.. menjadi jugak... cuma tu lah... bezanya amat ketara sekali! di kopitiam kita duduk dan order.... tak sampai 10 minit dah sampai... yang kat rumah ni.. i ler yang bakar roti.. i ler yang sapu kaya... dan i jugak yang snap gambar.. pastu share pulak kat dalam blogs ni... macam sekarang ni lah... hehhee.. yang bestnya pulak tu... dapat berkongsi idea dengan teman-teman semua... tak gitu??? "jangan lokek ilmu... nanti akal makin tumpul..." *Wallahualam* sekarang... tepuk tangan... macehhh....

ROTI KAYA BAKAR ALA KOPITIAM

Okay memula sekali... kita sediakan dulu... *maaf ye kengkawan gambar kurang elok.. i guna camera biasa sahaja... heheh...


dah sedia..... Jom!!! <<<ehhh... marathon ler pulak ekk...


 Kaya pandan.. atau kaya biasa pun boleh....


i guna mentega Buttercup... hiris nipis cam kat atas tu yer.... pastu....


beberapa keping roti di bakar terlebih dahulu... i guna roti Gardenia lebih lembut dan padat... sedap pun yaa

sapukan kaya pandan di atas roti dengan banyakkkk naaaa......................


di bahagian kepingan roti yang satu lagi tu... susun kan... mentega...... buh dua keping....


 ye pastu tangkupkan... yer cenggituuu.... pandainyaa.......o___O


dan potongkan..... yaaa macam tu...... pun pandainya..... @______@

TARRAAA!!!!!

ROTI KAYA BAKAR ALA KOPITIAM


Rancangan ini telah ku bawakan khas buat semua peminat-peminat roti bakar KOPITIAM..... 


Jimat belanja... suci lagi halal.. mudah pulak tu... save time... sambil mengunyah roti bakar tu.... bolehlah... tu tu....


Silalah singgah di blogs Luahan hati i tu ekk.. kisah kenangan manis sepanjang berada di gelanggang MasterChef Malaysia.. siapa tu??? abang K.. yaa ada kisah Abang K yer.... tq alls...
KLIK SINI >>>


TATA!!!!

3 comments:

ShimaSalleh said...

Ekkkk sama la plak bekfes kita..
Kaya ngan planta saja :) Tp lwn air susu anlene. Kurang kalsium + nk kasi susu ibu byk ;p hahahaha BFing mom la katakan

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wahh bagus tu alun... bagi anak susu ibu... itulah yang terbaik.. dan jangan lupa ibu pun kena makan makanan yang enak dan berkhasiat kan kan..:))

ShimaSalleh said...

wah lauk tgh hari pon sedap tuh.. Errr kita pon ayam jugak lah wakakaka. Msk sup aje. :) Selamat menjamu selera. kalo rajin singgah la blog yg tak seberapa nak hader tuh ;p

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ