ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Saturday, March 24, 2012

ROTI BAKAR CICAH SAMBAL SARDIN

ROTI BAKAR CICAH SAMBAL SARDIN


Assalammualaikum.... kisahnya.... ada roti berbaki dalam 8 keping... bila dah tinggal segitu jangan haraplah akan habis dalam tempoh sehari dua... dah tiba hujung minggu.. masa untuk membeli barangan dapur... so pagi tadi masa nak bikin breakfast tu kan kan... terfikir-fikir apa nak ku anukan dengan si cik kak roti tu ekk... pulak sambal sardin semalam ada berbaki sikit lagi... wahhh... terus ler ku bakar... bakar lain macam sikit oke.. sebab tinggal sikit... hah! biasalah bila tinggal sikit berebut! so i buat ler macam ni............

ROTI BAKAR CICAH SAMBAL SARDIN

Firstly... ko hambik dan susun roti yang berbaki tu ekk...


yer... potong selebar 2 jari atau lebih kurang 2 cm lebar...... potong semua.. termasuklah bontot roti tu ekk.. elakkan pembaziran.. pastu....


susun atas tray dan renjiskan sedikit dengan minyak zaitun...... pastuuu.. kan kan.... bakar dalam oven dengan suhu 200'C selama 10 minit... pastu... bila dah garing...


ko test.. ranggup tak muahahaa... pastu kan kan.....


amik ler sekeping roti bakar yang garing tuu... celup dalam kuah sardin baki semalam tu.. kuah tu hangatkan dulu tau... panas-panas giteewww..... wahhhhh...


tu dia..... pastu you all jangan tengok aje tauu.. lepas cecah tuu.. makan.... wahhh.... nyamannnn....


pastu cecah lah lagi dan lagi sehingga selesai dan jangan lupa bila dah kenyang... sebut Alhamdulillah... rezeki ALLAH SWT beri, bersyukur tiada yang membazir..... giteeww......


okay... mudah aje tu kan kan... sarapan hujung minggu bersama keluarga tersayang... amat bermakna buat kami sekeluarga....:))))) petang nanti nak pergi tengok wayang.... cerita animasi SEAFOOD... siapa dah tengok??? best tak???? pastu.... jalan-jalan cari makan... dan shopping groceries.... take care guys!!!

TATA!!!!!


2 comments:

ogyep yummy mellow said...

ogyep dah tengok dah seafood tu... Ok la.. hjangan compare dengan filem animasi barat yg daj jauh ke depan.. Yang kelalar tu, towards d end baru ogyep tau yang ikan tu ikan belacak.. mula2 ingat inkan kerapu... hahaha

Bicara Kak Noor said...

simple dan sedap ni Sha roti pulak habis ni alahaiiii

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ