ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, March 26, 2012

STRAWBERRY YOUGURT CHOC CUP CAKES

STRAWBERRY YOUGURT CHOC CUP CAKES


Assalammualaikum... wahh awal hari ni i masukkan menu minum petang... buat awal, lepas memasak nyambil mengemas dapur tu.... bancuhlah sikit kek comey lotey tu ekk... pulak kengkawan Hero no 1 i tu ramai datang dok bincang isi borang nak masuk U... so buat ler sikit... makan panas-panas ramai-ramai memang seronok... teringin nak anak ramai... apa nak buat... setakat ni tu laa... 3 orang terkonteng-konteng... tak tahulah esok lusa mana tahu ada rezeki tambah lagi 3!!! *pengsan!*


dapat idea pasal si cik adik yougurt strawberry dalam peti sejuk tu ekk.. fav anak-anak i dan bonda nih! so ada banyak lagi berbaki... maka ku bancuhkan dalam adunan kek tu ekk... maka terciptalah...

STRAWBERRY YOUGURT CHOC CUP CAKES

1 kotak yougurt Anlene *perisa strawberry
150 gm mentega
150 gm gula castor
200 gm tepung kek *blue key + 1 sudu kecil baking powder -ayak bersama --->> 2 sudu besar serbuk koko *van hauten
3 biji telur
1 sudu teh vanilla

Choc ganache untuk topping 

CARA :

Campurkan mentega, gula castor, telur & esen vanilla ke dalam mangkuk adunan dan putar selama 5 minit.
Masukkan yougurt dan putar lagi sehingga sebati.
Masukkan tepung dan putar sehingga sebati.


ambil scoop ice cream dan scoop ke dalam cup cakes...

bakar dalam oven dengan suhu 170'C selama 15-20 minit


sejukkan terlebih dahulu, aduhaii baunya masa tu... harumMMm naa...

TARRAA!!!!

STRAWBERRY YOUGURT CHOC CUP CAKES


MUDAH aje tu ekk.... tak sampai sejam dah siappp... kalau manjang beli aje memang tak berbaloi... nak makan ramai-ramai pulak tu.... buat sendiri gerenti menjadi....


Yummyyyyy!!!!! jangan lupa toppingkan dengan chocolate ganache.. memang terbaikk!!!


antara koleksi cup cakes dalam almari kek i tu ekk.. ada lebih 20 jenis cup cakes.. tu yang suka bebenau nak membikin tu... nak tahu sebab apa?? sebab suka tengok warna dan bentuk cup cakes yang so.. so.. so... sweet and cute!!!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


now... baru pengsan!!!! *MY beloved catz... Caramale...

TATA!!!!


4 comments:

Bicara Kak Noor said...

wow nampak sedap lah Sha,kak Noor ada yougurt tu tapi bukan strawberry boleh ke guna tu Sha,beli yougurt tu mula nya utk buat apam tapi tengok ni macam sedap ja tak jadilah buat apam yougurt hahaa

Shahriah Abdullah Novelis said...

hehehheeh Tq kak noor semestinya boleh.. cuma tukar aje namanya tu hehehe

ogyep yummy mellow said...

Kak Sha, sang kucing tu... kepenatan menanti kek masak ke.. sian dia... Dah bagi makan ke belum keknya?

Kalau ada baki, pas kat ogyep sikit ya..

Shahriah Abdullah Novelis said...

hehhee.. Ogyep kucing tu bukan kepenatan menunggu kek... tapi frust sebab ayam rebus dia tak akak rebus hari ni dia makan biskut aje tu yang manjang mogok! hehee.. kek tu dah tak berbelen dik aii.. dah kena sosah dengan anak-anak angkat petang tadi! hehehe....:)))

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ