ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, November 7, 2012

BBQ Party PART 2



Assalammualaikum.... :)

Apa khabar semua... minta maaflah yaa.. tenggelam-timbul je semenjak dua menjak ni..

ni sambil menaip ni... dok menahan sakit gigi!!! pelik tul! dah tua-tua gini gigi geraham nak tumbuh lagi.. hadoii.. dah 2-3 malam tidur tak lena.. makan ubat pun tak jalan... 

tetap bersyukur... maka terhapuslah dosa-dosa kecil... wallahualam :D

sambung kisah ler ni yerk... nak menaip panjang lebor pun idea kering ;)

so kita teruskan dengan PART 2...
 sepanjang majlis Bday Nellysha yang ke 9 tahun...


terima kasih kepada kawan-kawan budiman yang sudi meninggalkan ucapan selamat hari jadi buat Nellysha... nanti bila dah reda sakit ni.. i akan buat N3 khas buat you all... tq so much :)

harap maklum gambar agak terhad.. maklumlah.. semuanya i nak kena uruskan.. ke mana pergi camera tetap tergantung celah leher.. snap mana yang sempat je... ;)


sepanjang majlis BBQ Nellysha tu...

i buat simple aje... senang dan mudah!

sebab semua bahan-bahan tu fresh i beli di pasar maka dengan itu i memutuskan untuk perap segala bahan tu dengan bahan yang cukup simple....

Contohnya untuk Kepak ayam tu..

i cuma marinate kan dengan serai, bawang putih, paprika, gula dan garam...

gaul rata dan perap semalaman.. hujung jangan potong.. itulah yang sedap di kunyah!

Untuk kambing...

i just perapkan dengan dijion mustard, honey, black pepper dan sedikit garam.. perapkan semalaman..

rasanya meleTOP!

tak caya cecuba... :)


pari tuka... *anak ikan pari*

i borong segar ikan baru turun dari bot..

i borong banyak naa....

sebab dia masih fresh.. i just marinate dengan garam.. dahh...

bila panggang.. perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D


jangan lupa rendamkan serai titik di dalam minyak..

masa memanggang tu renjiskan di atas ayam atau kambing tu... waduhhh sungguh beraroma i tell you!


BBQ kat dalam Porch...

sebab i dah agak petang tu pasti hujan lebat....

berasap!!!!! terpaksa pasang 3 kipas untuk halau asap tu keluar! muahahahahaaa :))

halau tu yang tak boleh angkat! ;)


Oh! ya.. sotong pun ada... sama jugak perapkan dengan serbuk kunyit... kisarkan halia bebanyak... buh garam.. dah.. perapkan semalaman..

bila lama di perap.. jangka masa untuk memasak sangat cepat!


tu dia kepak ayam serai i yang sedap gilersssss...

mereka yang cakaplah... awww malu aiii :))


bermacam jenis juadah yang i sediakan...

untuk lebih panjang lebor kisah...



DAN... betul.. petang tu hujan turun dengan lebatnya!

mujur dah sediakan payung sebelum hujan :)

maka majlis BBQ berjalan dengan lancarnya... tanpa seorang pun yang basah kuyup! :D

sekian... sambung nanti...

sakit gigi mak tOloOOooNggggggggggggggggggg!!!

Assalammualaikum...

TATA!!


3 comments:

fazian.batrisyia said...

sedap tu...lain kali nak join la cam ni...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq so much Fazian.. kalau jemput nak datang ke? ;)

Bicara Kak Noor said...

sdp nmpak semuaa yg dipanggang tu huh tapi tk kena call, kalau ada calling pasti terbang ni akak hahahaa salam sayang dari kak Noor Shaaaaaaaaaaaa

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ