ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Saturday, January 15, 2011

AYAM GORENG TOMATO BERLADA

TENGGG!!!! TARRRAAA!!!

AYAM GORENG TOMATO BERLADA
AYAM GORENG TOMATO BERLADA  AYAM GORENG TOMATO BERLADA
 BAHAN-BAHANNYA:
    • 1 biji bawang merah
    • 4 ulas bawang putih
    • 1 inci halia
    • 1/2 inci lengkuas
    • 1 batang serai
    • 20 batang cili kering
    • 1 biji buah keras
  • kisar kesemua bahan-bahan di atas
  1. 1 ekor ayam kerat 16 ~ cuci bersih dan goreng sekejap. ketepikan
  2. 1 mangkuk sos tomato
  3. 1 biji tomato ~ potong dadu
  4. 1 biji tomato untuk hiasan
CARA MEMASAK :
  • Panaskan minyak. tumiskan bahan-bahan kisar sehingga garing
  • Masukkan ayam, tomato dadu dan sos tomato
  • gaul rata dan sesuaikan rasa
  • tutup kuali dan biarkan sehingga ayam empuk
  • angkat dan hidangkan!
TENGGGGG!!! TARRRAAA!!!!


AYAM GORENG TOMATO BERLADA
AYAM GORENG TOMATO BERLADA  AYAM GORENG TOMATO BERLADA
 AMACAM???
ASYIK AYAM KICAP DAN CILI API DAN MASAK MASAM MANIS AJEKAN...
CUBA TRY RESIPE NI EKK..
SIMPLE TETAPI SYIOK!
 SELAMAT MENCUBA!
TATA!!!



Shahriah Abdullah Novelis

2 comments:

AZLITA AZIZ said...

Salam Shah..

Terima kasih ye.. kerana sudi jengah blog akak..
dah berapa kali akak masuk blog Shah ni.. nak tinggalkan jejak tapi macam segan lah pulak! hihi

tapi hari ni dah tak tertahan-tahan kerana tergoda sungguh dengan lauk ayam tu..
adoii!! meleleh2 dah air liur ni..
anak-anak pon dah mula berbunyi suruh buat..
insyaallah nanti akak cuba
Akak minta izin untuk share link shah kat blog akak boleh ye shah!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Kak Azlita...:))

Tq so much kerana sudi singgah blogs sha ya kak hehehe... ala kak biasa aje masak pun kekadang termasin tertawar sama aje kita semua hehee,,,:)) Silakan kak apa yang ada dalam ni memang untuk di kongsikan pada semua...:))) tq so much kak.. Muahh

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ