ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, April 4, 2012

MiSsY MesSY ChOcolaTe CaKe NeLLySha

MiSsY MesSY ChOcolaTe CaKe NeLLySha


Assalammualaikum... hadoyaiIiiiiiii... memang terpaksa di pendekkan cerita.. aje memang tau! kerja sikit jadi banyak... kalau My Lil Princess Nellysha tu interframe aje memang kerja mudah jadi leceh! banyak nak melapor ni ekk... apa-apa hal meh ler kita bikin kek cekelat yang di idam-idamkan dak kerempeng tu ekk... i tell you memang mudah giler! tak percaya meh try.. test.. cuba...:)))

MiSsY MesSY ChOcolaTe CaKe NeLLySha

Bahan-Bahannya :

125 gm mentega *i guna buttercup *cairkan*
150 gm gula kastor
2 biji telur
150 ml susu segar
1 sudu teh esen vanilla

Bahan-Bahan di Ayak :

200 gm tepung kek *blue key
2 sudu kecil baking powder
2 sudu besar serbuk koko *van hauten
sedikit garam *4 cubit giteeww awww!

CARA :



Masukkan kesemua bahan-bahan di atas dan tiada yang terkecuali pon!
Putar dengan pemutar kek selama 5 minit dengan kelajuan maksimum.
Masukkan adunan ke dalam acuan yang telah di alas dengan kertas minyak dan oleskan sedikit dengan mentega/minyak jagung.
Bakar dengan suhu 170'C selama 40-45 minit.


setelah masak.. 


sejukkan terlebih dahulu.. dan setelah sejuk bolehlah aisingkan kek tu yerk... i guna chocolate butter frosting... Pastu.. hiaskan ler mengikut citarasa you all sendiri...

TARRAA!!!

MiSsY MesSY ChOcolaTe CaKe NeLLySha


Memang tak kemas dan TAK cantik PON! okeh.. dah nak dekat Maghrib baru terkesing-kesing buh aising.. dah tu dak kerempeng asyik merengek tak sabar nak makan kek cekelat permintaan dia.. memang banyak Istaghfar sangat lerrrrrr aiiii...!


Masa ni kan kan... dak kerempeng tak nampak lagi tau kek cekelat dia guper cemana.. dia request.. nak kek cekelat.. okay i buatkan.. dia nak topping cekelat jugak.. okey i buatkan jugakk... dia nak cekelat chips tabur kat atas kek bebanyakkk naa.. okay buh bebanyakkk... naaa... tapi kan..... dia suruh bubuh coco crunch banyak.. banyak.. kat atas tu.. sorry tidak ku bubuh.. dah kenapa! segala perabah nak di letak muahahaa... *tepuk tangan atas dahi okeh!*
siap aje kan.. i pun panggillah dia....

"Nelly... dah siapp... cepat potong kek.."
:
Masa dia turun tu.. mulut senyum sampai ketelingeeeEEEE....
:
:
Pastu terus muncung dia naik 80 darjah!
:
:
Teruslah merajukk.. dok kat tepi tangga... alahaiii...
:
:
nak tahu kenapa dak kerempeng merajuk???
:
:
dak kerempeng mana suka Strawberry.. yang suka Omak dia ni hah!! *tepuk tangan ramai-ramai*


Tu.. Tuuu... nampak kat atas tuuu apa yang terpacak tu.. dan kosong tak berbuah strawberry???
:
:
yer... yang terpacak tu coklat fingers Cadburys... dan yang lapang tak berbuah strawberry tu khas untuk dak kerempeng ler.. aduhaii.. jangan tidak aje kan kan.... punyalah bersabarnya omak dia kan kan...
*tepuk tangan lagIiii*
:
:
Tiba bab potong...
:
Punyalah nak potong bahagian dia aje.. yang tak de buah strawberry tuu....


nampak???? sangat berhati-hati... sanggup sikit pun tak nak ada strawberry...


Nampak tak???
siap Peace YoOOooOoooo....
ayoyoOOooooo aii.... hahahaaa....


"Mana coco crunch Momma??"
:
:
"Tu dah gantikan dengan cekelat cadbury.."
:
:
waHHh.. suka dak kerempeng ekk... segalanya cekelat...
:
memula dia cabut sebatang aje.. pastu dia angkat satu...
:
:
dan lepas tu.....



yerr.. di jamahnya jam tu gakk... dengan penuh feeling giteewww.....Ehhh.. agaknya dia memang mengidam naa agaknya ekk.. kalau tak kan cenggitu gupernya... muahahhaa...


*Gambar secara ZOooOOOOMMM....Sungguh bertamadun sekali yaaa...:))))


Ingatkan sebatang aje yang di ambiknya.. ehhh..segala batang yang ada celah kek tu di kutilnya... alahaii.. anak aiii....


selesai aje di kutisnya semua cekelat Fingers tu.... dengan dia, kek sepotong, lesap terus.... 


langsung dah tak berpagar hahahaa.... baki kek tu i potong... bagi jiran..... buat sebuku.. yang mengoder cuma amik sepotong kecik naa.. yang pesan bagai nak rak...... aje memang kan kan....


Rasanyalah kan kan.. inilah N3 yang paling panjang kat blogs masakan i ni tau tau.... bayangkan kalau dak kerempeng mengoder kek pelbagai tatah kat atas kek dia tu kan kan .... aje memang ler.. tak terlayan rasanya...


Apa pun... Syukur Alhamdulillah... dak kerempeng cuma minta kek cekelat aje... bukan intan dan permata.... masa dia makan kek tu.... i cerita dan ingatkan dia jugak.... masa kita bersuka-ria... makan kek cekelat siap berbatang cekelat segala... ada lagi anak-anak yang susah kat luar yang tidak pernah merasa... walau sebiji gula-gula.... bila di ingatkan semua tu... bersyukurlah dengan apa yang kita ada selama ini... Hmm... agaknya tu yang dia lesap! sebab Momma dia bagi ceramah hehehe.... Okay kawan itu sahaja cerita laporan i kali ini... psstt.. tahu tak pukul berapa masa i update blogs ni???
Yer... jam 2:32am... sebab i tahu.. kalau edit siang hari memang tak berkesempatan.. demi berkongsi cerita dan rasa...  MiSsY MesSY ChOcolaTe CaKe NeLLySha itu sahaja.. dah lain tak de! Selamat Pagi Assalammualaikum....:))))



TATA!!!

4 comments:

Bicara Kak Noor said...

menggodanya tengok kek cekelat tu Sha budak2 mmg suka sngt cekelat walau hari2 dihidangkan yg bahaya tuan yg buat ni lah takut tak tahan godaan hahaa

Shahriah Abdullah Novelis said...

Heehhehe Tq Kak Noor... tuan yang tukang membuat jangan cerita.. badan dah 4 persegi gitu hehhehe... tak tahan godaan..:)))

Qasey Honey said...

nmpk sedap la kak kek tu...bkn anak akak aje yg suka..Qh pon sma...kalu bleh nk masuk dlm gmbr tu...hehehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hehehhe Tq Qasey Honey :))) tu laa pasal kan kan... jangan tidak penuh dengan gambar dak kerempeng aje hehehe...

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ