ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Sunday, May 13, 2012

Santapan Bersama Putera Gunong Ledang... Otomen pun ada!



Assalammualaikum... selamat malam semua... Wahh.. ada yang terkejut ke??? tetiba masuk aje dapur i terpampang muka i yang menyengehhh... siap peace yo! cermin mata ala-ala mata lalat giteeww... ehh koleksi baru tu muahahaa.. dan sebelah i tu yang senyum ala macam kekanak remaja bila tampal gambar profile kat Fb tu.. hah tu ler my beloved sista.. Dak Shelly.. merangkap my PA bila ada kerja outstations... giteew... kat mana tuh??

Gambar terkini.. baru petang tadi snap di dewan makan Abang Amin di Kem PLKN Gunung Ledang giteww... kami datang 2 keluarga dan 2 buah kereta... sebab Shelly takot i menyinggah banyak tempat! muahahhaahaa.. setelah ternampak deretan kedai kain di Pekan Tangkak.. fullamak! best giler... tu N3 lain kali i cerita... ekkk....


tu diaa.. kami sampai riuh rembak! penuh dengan ahli keluarga yang datang bertemu dengan anak memasing.. memacam bau ada ko! bau kari! bau nasi briyani! bau pizza! bau... ehh.. pendek cerita memacam baulah yang keluarga memasing bawakkan untuk anak-anak kesayangan mereka tu...

Cuaca teramatlah panas dah berbahang sangat masa tu.. so i dah buat keputusan nak makan beramai-ramai kat dalam wakaf yang ada di bawah pokok sana tu.. kesemuanya penuh! sesak dengan keluarga yang datang dari jauh.. so terpaksalah menunggu giliran..

Kalau ikutkan Pak Habibi i yang tembamBOM tu... dia ajak makan aje kat dewan tu.. i tak nak.. sebab tak ada privacy.. maklumlah i kalau bercakap satu dewan boleh dengar! muahahaha.. *tanpa mic okeh!* hebat kan hehehhhh..


SOoo.. masa nak menunggu ada wakaf yang kosong.. Nelly dak kerempeng dan Wonta anak Shelly siap boleh mewarna lagi... Wonta ni memang peminat fanatik... Ultraman.. Nelly yang tak minat Ultraman tu pun sama naik mewarna ehehhehh.. 


Hmm... ikutkan malas nak masukkan gambar ni buat penuh aje! muahahahaa.. tak pe.. tak pe.. pasal nak tunjuk rupa sebenar mak Ultraman tu yang masukkan jugak! heehee... sepasang ko... anak ultraman pakai baju Ultraman nampak cute dan loose aje.. mak Otomen??? NO KOMEN! huhuu.. ampunz adikku... :))

SANTAPAN PUTERA GUNUNG LEDANG


memula i nak kenalkan dulu jurumasak Si Putera Gunung Ledang.. :))
My sista and Me.. lerr... silang tangan lagi ko! di celah nugget ayam lap lap giteww... wahhh...

apa yang kami masak??
semestinya simple... :))


Nugget ayam lap lap dari Dak shelly...


Fried Chicken by Dak shelly...


telur dadar sakti... of coz laa i kan hahahaha...


sayur kacang panjang goreng ala azimat...

BAHAN-BAHANNYA :

1 cekak kacang panjang *hiris serong*
1 tangkai lada merah *hiris
1 biji bawang besar *hiris
5 ulas bawang putih *hiris
3 keping fish cake *hiris
minyak
sedikit air
garam dan serbuk ikan bilis knoor

CARA :

Panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan, kecuali kacang panjang.
Setelah naik bau, masukkan kacang panjang, air, serbuk ikan bilis knoor dan garam, sesuaikan rasa, kacau rata dan siap di hidangkan!!



sambal tumis telur asyik giteew... :))


nasi bungkus perantau cewahh... nasi bungkus dalam daun pisang dan kertas surat khabar..
bau nasi tu.. peh!! masa nak makan tu.. keluarga yang dok kat wakaf belakang i tu dok menjengah YoUU... pastu i terperasan ler kan..

"Jemput makan..."

"Sila-sila.. Bismillahh..."

Terus tak pandang-pandang lagi hehehehhehehh... peramahkan i.. :))


apa tu??? buah jambu gelas! tahu tak ni?? alahh yang buah jambu warna putih.. besar dan bentuk macam gelas tu.. atau ada yang panggil jambu botol! wahh giteeww.. kupas kulit.. hiris macam tu.. dak shelly yang bawakkan.. macehh cayang...:))


cecah pulak dengan kuah kicap dan gula.. buh cili padi.. wahh... slurpp..
jangan lupa bawak bib! kan dah bagi hari tu... << kisah tentang hidangan makanan bersambung di lain N3... memacam lagi yang ku hidangkan hokey...:))


tu dia.. bersantap kami.. nak jemput you all.. petang tadi punya kisah.. jemput tengok ajelah yaa.. lain kali kita piknik sesama ekk.. :))


foto Abang Amin terkini.. semakin naik badan dia..:)))
Abang Amin kirim salam semua.. dia happy sangat bersama kawan-kawan baru di PLKN... setakat ni Abang Amin cakap belum lagi terserempak dengan Puteri Lagenda Gunong Ledang... hheheh


Dari kiri Abang Hafiz... anak angkat i.. membesar bersama-sama dengan Abang Amin dan Abang Aemir... ikut sekali... suka Hafiz! Abang Amin lagilah suka.. kedua-dua adiknya turut serta! wahh.. giteww...
Okay setakat ini sahaja yaa... sambung nanti.. banyak cerita nak kisahkan kat you all ni taw..
tak pe.. tak pe.. esokkan masih ada.. Insyallah panjang umur.. i akan share lagi yaa..
selamat malam... semua... JUMPA ESOK TAW!
Assalammualaikum! << tak jawab dose!

TATA!!


16 comments:

dapurCikWan said...

tuuu dia ;) bergambar sakan momma ye! macam2 bawak untuk anak teruna..

Norzie said...

Salam Sha.
Punya la banyak bekalan...semuanya sedap2 belaka.

ibh_sue said...

Heheheee. . Nampak sgt yg mummynya gumbira. .
Abg amin pun lg la happy punya mummy yg ceria gituuu. . :))

ibundo said...

salam pagi sha. Tiap kali singgah sini pasti bundo tergoda dengan senyuman yang menyambut. Sha.. bundo nak oder buku tu kat sha boleh ke.

Bicara Kak Noor said...

Salam Sha...
adik beradik muka sama je best nye picnic2 ye,salam utk abang
amin yg hensenm tu walaupun dah kurang rambut haha..

Diana @ Melley Mey said...

wsalam akak sha... dah jawab dah.. hehhee ;)

bila tgk gambar2 tu semua.. terus diana teringat suasana semasa lawat daughter dulu... mmg seronok sesgt kan akak... kalau daughter dulu.. kami terpaksa melalui jalan laut dulu baru ler jalan darat sebelum sampai ke kem PLKN papar. rindu gak suasana tu skg bila tgk gambar2 kat atas tu... :) n makanan tu... nampak sgt2 menyelerakan ler tgk akak... sedap!! lg2 tgk yg sambal tumis telur tu... terliur tgk..

Shahriah Abdullah Novelis said...

CW thank you ada lagii.. tunggu pelan2 hakak akan masukkan hehehhhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikum salam Norzie.. sesekali dapat berkumpul kan kan.. memacam yang dibawa hehehhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Sue.. tq so much dear.. ye betul tu gembira sakan... bila berjumpa dan berkumpul...:))

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Ibundo cayang... boleh Bundo nanti bila dah ada di tangan sha semestinya akan sha beritahu pada semua.. tq Ibundo cayangg muahhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Kak Noor cayang wangi hehehhe..

betul muka kami adik-beradik lebih kurang sama aje.. suara pun lebih kurang sama... :))

Tq abang amin kirim salam kat semua.. dia semakin tembam dan esok rambutnya yang dah botak tu nak kena cukur lagi hehehhe... macehh kak noor muahhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Diana adikku yang cantik dan cun... hehheheh... Untung Diana dah measa semua tu kan... Kak sha ni baru nak merasa tu yang jakon sangat hehehe..

Perjalanan tu tak ler jauh sangat lebih kurang sejam setengah dah sampai..

Sambal tumis telur tu memang fav abang Amin...

Tq dear muahhhzzzz

Amelia said...

Hello, hello.... sory lambat sampai.

Good morning to you my dearest Sha, Happy mother's day with lots of love and you are always in my thought.
Muahhzzz..........cayang you. *hugs*

Wah.. you punya picnic manyak shiok siap ada nasi bungkus ngan sambal telor. Sedapp......... * tak payah risau kibod short circuit lagi, LOL*

Nak pi BW kawan2x lain wish Happy mother's day, semalam tak sempat.
Nanti free baru merepek ngan you lagi. Bye...

Neeza.Areef said...

amboi k.sha..gembira jmpa anak bujang yer..msti masak dgn hati gembira anak mkn pun suke

gerhana luka said...

salam Kak Sha lama tak melawat rumah Kak Sha. Wah ada mak otomen ngan anak otomen la cute... cute muka seiras la ngan Kak Sha.
Abang Amin makin Tegap la, tetap maintain budak baik ya.
sedap kan makan ala2 piknik camtu, punya la ramai ibu bapa melawat anak2 kat kem tu, penuh dewan masing2 melepas rindu ya.
pasni nak selongkar dapur Kak Sha, dah lama tak berkesempatan ni.

Faiz said...

perggghh kak syaa!!! lama dah tak makan jambu gelas tuhhh lagi2 cicah kicappp!! uwaaa mana nak carii

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ