ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Sunday, May 13, 2012

Sarapan Pagi, Tengahari Dan Minum Petang All 3 IN 1

Assalammualaikum.... Selamat pagi kepada semua teman blogger baru dan lama... Ini adalah N3 secara Auto post.. wahhh! giteeww.. semenjak dua menjak ni kan.. sejak dah tahu nak Auto post kan N3 tu.. Wahh.. manjang.. Auto aje heehhehh... Hebat tul!

Okay masa you all datang bertandang ke dapur i ni kan kan.. waktu ini.. tak kiralah you all jengah pukul berapa... awal pagi lagi i dah bertolak ke Gunung Ledang! Wahh.. betapa ke??? hehehhehh... yaa betul.. nak jumpa Putera Gunong Ledang i ler.. Abang Amin my beloved hero No 1 tu... ke kem PLKN hari ni i taw...


Rindu sangat nak berjumpa dengan Abang Amin.. mungkin semakin double dark brown agaknya.. muahahaha...
Semua kat rumah ni dah tak sabar-sabar nak tunggu hari Ahad 13HB Mei 2012.. wahh! tempat you all sama tak tarikh dan tahun tu?? hehehhe... *belo kan i*
teruja yOUuu...
Semalam petang wahhh.. itu nama memacam yang ku borong di Cold Storage... kat situ aje yang ada jual bermacam keperluan dapur dari Oversea.. 
ikutkan i tak suka ke situ sebab jauh dari rumah i...
demi Abang Amin.. i pergi jugak... lagi pun bukan i yang drive hehehhh.. i jadi mem.. dok sambil tengok kanan-kiri... bila ada lori dan kereta berlumba dan potong-memotong.. i akan cakap cam ni kat Pak Habibi i yang tembamBOM tu..

"Pelan sikit..." yer giteeww...

"You nak drive ke?" Wahh! Pak Habibi i cakap giteew pulak! muahahahahha.. apa taknya drive tengah panas.. aircond pun tak berasa... mulut tu menyengih aje hahahahaa.. sebab silau.. mata kecik naa.. aduhaii gasak ler yer...:))

apa yang i cari??? wah memacam.. so standby.. next week adalah minggu masakan dari luar laut! hehehee... apa?? hentah... dah ada menu.. cuma belum tahu apa yang nak kubikinkan nanti dan share kat you all..:)) tunggu yaa..:))

PILIHAN HARI INI KHAS BUAT SEMUA TEMAN 
DAN TIADA YANG TERKECUALI...

Sekadar memberi idea... wahh.. giteeww..
di bawah ini adalah N3 masakan yang pernah ku masak zaman dulu kala.. di mana.. masa tu i memasak dan masukkan N3 ala-ala syiok sendiri dan tak sedar diri, ada ke tidak kengkawan yang datang menjengah.. bercerita ler bagai nak rak! *tidak sepanjang sekarang* hehehhe... pastu tangkap gambor asal ada! hah! giteeww.... dan kini i nak share dengan you all sepanjang ketiadaan i di dapur i ni... i tak nak bila you all datang dapur i.. kosong! lauk semalam! hahhaaa..
so ini lah dia.. terimalah... 3 in 1 hanya untukmu... << wahh.. macam tujukan lagulahh.... tepuk tangan! okay dah!

SARAPAN PAGI BERSAMA...

ROTI BAKAR ALA KOPITIAM

SILA KLIK GAMBAR BAWAH UNTUK RESIPI.. TQ..:))


UNTUK PILIHAN MAKAN TENGAHARI PULA...

KETAM BERLADA DAUN KETUMBAR

SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK RESIPI.... TQ..:)


UNTUK MINUM PETANG PULA...

PUDING CHOCOLATE SCHOOL HOLIDAY YEAY! << WAhh!! giteww masa ni i buat time cuti sekolah hehehehhee...

SILA KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK RESIPI.. TQ..:))


Untuk makan malam pula.. 
adehhh... cukuplah sampai minum petang aje ekk...... hari ni kan hari minggu.. makan luar kenape?? hehhehehehh... 
Rasanya jadilah yaa.. sekadar memberi idea.. tak suka tak pe.. tak pe.. kata sharing is caring tak giteewww...

gambar tu pun ala-ala gambar macam jeman dulu kala aje giteew kan... heeheheeh

okay nak selit sikit pasal Abang Amin... nanti i balik i share lagi kisah terbaru Abang Amin dengan kengkawan dia di Kem PLKN tu yaa...

Masa dok bersembang dengan Abang Amin tu kan.. i tanyalah...

"Ada tak pelatih yang kena denda??"

Padahal dalam pelan-pelan nak cek anak i nakal tak kat kem PLKN hehheee... syy... taktik bersih tu ekk..

pastu Abang Amin cakap....

"Ada beberapa orang pelatih kena denda!"

i tanya lagi.. berderau jugak.. manalah tahu kan kan... tahulah nak ku haperkan kalau Abang Amin terbabit sama hehehheehh.. 

"Kenapa?" wahh.. kepo tul!

"Sebab ada beberapa orang pelatih merokok dalam kem!"

masa tu i dah terlopong dah! berani betul!

"Pastu?? kena dendalah yaa??"

sambil menanya tu makin laju mengunyah kacang gajus masin! muahahahaa...

"Kena denda.. berkawat tengah panas! lepas tu kena berguling atas jalanraya! panas sangat masa tu Mom!"

terus ler hati ni rasa sebak.. wahh.. hengko memang! anak orang ke.. anak hengko ke yang kena.. manjang nak sebak....

Apa pun.. memang hukuman yang diberikan ke atas pelatih yang melanggar peraturan tu memang setimpal di atas perbuatannya tu kan... so i pun.. terus ler nasihat..

"Tolong jangan buat perkara yang melanggar peraturan tau! jangan menyusahkan cikgu yang susah payah bagi ilmu.. agar satu hari nanti Amin akan menjadi insan yang berguna.. hormat cikgu.... patuh arahan cikgu yaa nakk...solat jangan lupa..." << wahh! lembut nasihat Emak Amin tu kan...

sambung sikit.. sikit aje lagi....


"Kalau Amin nakal! nakal! kat Kem! Momma cepit hidung Amin!"

Sekian terima kasih.. kisah ini tidak bersambung... semestinya ada kisah baru Abang Amin di PLKN.. :)) 

selamat bersantai hujung minggu.. dan semestinya lauk-pauk fav Abang Amin telah ku bawa untuk makan bersama-sama di wakaf Kem PLKN Gunong Ledang.. jumpa nanti ya...
take care & smile always! jangan noty! noty! muahhhzzz...

Assalammualaikum.. *tak jawab dose!*

TATA!!

10 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,rindu lah kat Sha lama tak tengok Sha yg cute mute ni,wah caya lah abang Amin gudboy ya mestilah like mama like son lah kan hehee apa2 pun mmg sedap menu auto post tu mesti ada orang nak tiru nnt heheeee

quinnie said...

Assalammualaikum kak sha..kalau akak nak tau saya pun suka guna auto post ni..sebab senang keje...tak dek la tiap2 hari kena mengarang...hehehe

beraninya budak2 tu merokok ye...memang diri sendiri yg mencarik nahas tuh...hmmmm

ummiaisyah said...

kiter yg fes kak sha... nk set 3 in 1 tu...bule la....muahahahha.

[z@ck] said...

sesetengah parents cukup tak suka kalau cikgu sentuh anak dorang.bagi punishment sikit, dah pertikai macam2.siap saman lagi.adoyai

ibh_sue said...

Aslmkum kak sha.
Menu akk ttp terbaik tau.
Selamat hari ibu kak. :))

dapurCikWan said...

dah pandai auto post ye kak sha.. kelasss! nakal betul kak sha & pak habibi ye..sweet giteww.. =) kalau cikwan jadi mem pun macam tu..tukang perati...heheh..plus tukang mengomen..hahaha

:) abg amin tu muka macam hepi sangat duk kem ye..mane tak every week momma datang bawak makanan kegemaran kan..

ogyep yummy mellow said...

Selamat HAri Ibu KAk SHa... KEpit selalu hidung Abang Amin pun tak pe... biar mancung.. hehehe

Amie said...

3 in 1...ha ha hhahh memang jimat masa & tenaga! Bijak betul pengurusan waktu Sha hari ini ye...selamat bertemu anakanda Amin yang dirindui!

~~zana@pb~~ said...

Berpiknek ke Sha kt gunung ledang sana? Baik2...situ bnyk binatang merayap.
Lenkali sha kena suap dia keropok ke....kacang ke....manja gitu.
Hati2 drive balik.

Diana @ Melley Mey said...

hehehhe... siap nak cepit hidung abg amin lg akak sha nie.. ^_^.. hihii.. abg amin kan budak baik.. mana der nakal akak.. kan abg amin kaan.. ;) hehe..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ