ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Friday, June 22, 2012

Murtabak Maggi 15 Minit SiapP!


Assalammualaikum... selamat pagi semua.. Ya, bertemu lagi kita di alam maya ini :D Selamat datang kuucapkan buat semua blogger baru yang baru sahaja add i sebagai rakan di alam maya ini, terima kasih juga buat semua rakan blogger lama, pengomen tegar yang sering berkunjung ke dapurku ini yang ala-ala aje tu kan :D Tq soOOooooo much.. muahzzzzzzzzzzzz << kiss sampai terlelap naa :))

Murtabak Magie 15 Minit SiapP!


Tu dia... mau tak cepat.. semuanya main pakai bahan yang ada aje kat dapur aje tu.. main pakai cempak tebor je :))

Okay ini adalah menu hidangan i petang semalam :))
sesungguhnya i memang sedang sibuk tahap 99!!! sibuk sangat!!
ehh tapi masih sempat jugak share menu yaa.. :)
tak pe.. tak pe.. ini juga salah satu rutin wajib dalam jadual kerja i tu :)

 Murtabak Maggi 15 Minit SiapP!

Bahan-bahan yang diperlukan ialah :



3 peket maggi berperisa kari *celur dan toskan
2 peket serbuk maggi kari
3 batang daun bawang *hiris
4 batang sosej ayam *panaskan dalam microwave 3 minit* dan potong
3 biji telur *kocok

CARA :

*lihat gambar bawah*


gaul rata kesemua bahan-bahan di atas.


dengan menggunakan kuali non-stick.
Lengserkan sedikit minyak dan tuangkan adunan *seperti gambar di atas*


ambil 3 biji telur dan 2 sudu besar SAMBAL TUMIS BAWANG
DAN gaul bersama telur.


tuangkan telur tadi dan masak sehingga set,
terbalikkan maggie dengan menggunakan satu lagi kuali. masak sehingga keperangan angkat dan taburkan dengan hirisan daun sadri dan juga sos chili!

TARRAA!!

 Murtabak Maggi 15 Minit SiapP!


Mudah aje tu kan.. simple and easy.. yet bisa menjulingkan bijik mata!
0_0


sesuai di hidangkan untuk minum petang... sarapan pagi juga sesuai...
jangan kerap.. selalu tak pe! :))

 Murtabak Maggi 15 Minit SiapP!


Penyediaan bahan-bahan 3 minit
celur maggie 2 minit
kocok telur 1/2 minit
tempoh memasak 7 minit
siap segalanya dalam tempoh 15 minit!!

 Murtabak Maggi 15 Minit SiapP!


SedapPpppp....

Masuk bakul.. Pak Habibi Tolong angkatkan Awww :))

Jumpa lagi!

TATA!!


32 comments:

umi's cup cake said...

Salam kak sha,
Sedapnya murtabak megi tu....senang dan pasti kenyang kan....ada lagi tak?

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq dear Umi... ada lagi nak ke?? meh akak suapkan hehhee macehh muahzzz

Yatie said...

waduh2...lapor lerrrrr..terbau2 je murtabak maggie..maunya skrng gak akak buat ni...tq Sha....

mummy_ayu said...

memang cedap..anak Ayu pun suka makan nie..senang, simple & sedap..

Zurina Hj.Zainal said...

ah haaa....saya pernah buat...mmg mervelos....anak2 pn suka makan....:)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Yatie cayangg hehhee.. kalau lapor cuba yaa.. macehh kak muahzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Mummy Ayu memang simple yang.. cuba buat yaa.. macehh muahzzz :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

K Zurina simple aje kan.. bila dah busy yang mana terlintas tu ler yang di buat hehehe.. macehhh

Amie said...

Hai Sha...
Kak Amie pernah buat mutbaka maggie ni masa bujang2 dulu, memang sedap bubuh macam-macam yang kita suka! Good idea... sambal tumis bawang pun banyak lagi, bolehlah buat nanti....

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Amie cayangg ya betul tu sha pun dah bertahun tak buat mertabak magie semalam terhingin hehhee... nanti buat ya.. sha ada N3 khas buat kak Amie tungguuuuuu :))

ogyep yummy mellow said...

amboi.. breakfast murtabak maggi.. yummy tu.. pak habibi dah habiskan ke... post kat ogyep sikit kat...

ogyep yummy mellow said...

amboi.. breakfast murtabak maggi.. yummy tu.. pak habibi dah habiskan ke... post kat ogyep sikit kat...

Asyifa Mustaffa said...

siapppppppp !!!!

nak sepotong ?? can or not...x bagi nak majuk lah !! ngeh3....

ibh_sue said...

Kak Shaa....Mana utk sue. Ada lg tak ni...Heheheee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue diaaaaaaaaaaaaaa
biasa buat ayaq lioq meleleh2 ni
sedapnyer kaka
nka buat tapi syg sbb stok maggi ada 2 bungkus jer nangessss

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Sha.. kita teringat pulak, resepi guna maggi pernah menjadi salah satu tugasan dalam MCM 1 dulu kan...

Errr... siap 15 minit, habis makan mesti dua minit ni.. hehe..

Sari Yusa Ibrahim said...

Errrrrr... chop!! KAk Sha, bila nak update.. 'Truly Me'???

Kita tungguuuuuuuu!!

Phong Hong said...

Maggi pun boleh dibuatnya murtabak ? Ini macam misteri box la....bagi Maggi dalam kotak, Masterchef jadikan murtabak. Hah! Hah! Hah! Sure menang punye. You punya bakat very the hebat! Tepuk tangan!

Siti Nadira said...

Salam kak...terharu akak sudi singgah n follow...macehhhhh...akak mmg sangat rajin update...x terkejor sy...:)

Norzie hany said...

Assalam Sha.
Sedapnya murtabak maggi dengan hiasan cilinya yang sangat menarik.

Liza said...

bestnya sha, masuk bakul ada org tolong angkatkan....hihihihii
tkt la nk mkn murtabak maggi ni, nnt julung pulak matani....hihihihi

~Sweet Honesty~ said...

amboihhh kak..kemain lgi murtabak tu..sng nk buat..tpi.. sambal tu yg jenuh pla nk mbuatnyee...

zila norazila said...

salam cyg sha..rindu tul kt murtbak mggi nie..lama x rasa..wt zila kecur jew sha..:) melampauuu

gerhana luka said...

parutkan cheese pastu bakor pehh... sedap banget ni... maggi cepat dimasak sedap dimakan... sekarang ni anak saya suka mamee ayam kampong tapi tak boleh ikutkan kehendak dorang selalu, sesekali je atas kehendak mamanya juga hee...

zuwaidah said...

Yeahhhhh kita pun tengah tunggu update truly me...syok membaca pengalaman MCM

Ummi said...

Assalam Sha cayang...amboiii simple tp sedap...ai liiikkkeee...hehee...murtabak maggie mmg anak2 akak pun suka, lama dah x buat...terliuqqq dah ni..

Qasey Honey said...

slm syg Kak Sha...aduhhh kecurnya...dh lama jugak xbuat ni..tp lain sikit resepinye...nti bleh la cuba yg ni nti...gluppp...sedap

Nur-nba said...

Baru lepas makan mee Sedap semalam. :) Saya suka Maggie dan Mee Sedap..

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum Akak Sha cayaaang.... Apa khabar akak.. Doa n harapan diana moga akak sihat sentiasa hendaknya... Amin..

Wah diana terliur sudah tgk menu2 kat atas tu akak... Mmg nampak sedap sesgt... .diana x pernah lg buat hini... Nct time kena buat nie...

Mamasya said...

Salam Shaa. mmg pantas ni..15 min dah siap murtabak maggi.. belum pernah buat...boleh masuk senarai...
Shaa, tkasih wish bday utk Syakirah.

Amelia said...

Hi my dearest Sha, good evening to you. Wah.... cepat dimasak, sedap di makan...meletupssss.... tengok murtabak maggie!! Mata I @-@ then <-> then *-* then ^-^ then mulut 'O"

Ini anytime tengah malam lapar pun boleh masak. LOL
Cam mana nak kurus, ari ari you keluar recipe bombastic? :)

Jumpa lagi, byee... with hugs and lots of cayang. muahhhzzz........

Wattie said...

Salam Sha,
Best tu murtabak maggie, nak tumpang sepinggan lah.... ada lagi ker ni

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ