ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, August 7, 2012

Menu Berbuka 7hb Ogos 2012



Assalammualaikum..:) Syukur Alhamdulillah dah masuk Ramadan yang ke 18 kita sebagai umat islam berpuasa :D Cepat betul masa berlalu.. mood nak membuat biskut dah semakin membara.. apasal tak buat lagi? Saborr... ada bahan yang belum lagi sempat ku beli :)) dah cukup bahan nanti hah! sekali henjut dari pagi santak ke malam i buat beskot ehh... :) yang mana buh komen cakap nak tengok kuih apa i buat tu nanti... pun sabar.. ala biskut i tiap tahun sama aje... kebanyakkannya kuih tradisional... yang wajib ada dalam balang tart sepit nenas... hah tu dia.. sejak lahir memang kuih tu wajib ada... lagi satu makmur waduhh itu fav i tu okeh.. :D kuih bahulu cermai pun wajib ada... dan selebihnya tu nanti i bagitahu dalam waktu terdekat ini Insya~ALLAH... :)


i ni jarang nak menghadap blogs 2-3 hari ni... banyak pulak kerja penulisan yang i nak kena bereskan... tak sangka muai pulak rezeki masuk.. Syukur Alhamdulillah...:)

Hmm.. ingat lagi Ramadan tahun lepas... buat pertama kali seumur hidup i.. Ramadan dan Hari Raya tahun lepas terasa cukup bermakna.. i berada di dalam dilema.. :( dilema yang semua orang tak tahu.. Insya~ALLAH sebaik sahaja i masukkan N3 kat blogs dapur maya i ni.. i akan update pulak kisah dilema i berpuasa dan berhari raya tahun lepas di blogs... sini >>BLOGS LUAHAN HATIKU AWW GEDIKZ!

Menu Berbuka 7hb Ogos 2012


Hari ni i masak simple jugak.. Asam Pedas Ikan Merah bersama Bunga Kantan..



Kuah Asam Rebus semalam banyak lagi...
i cuma tambahkan kobis aje.. dah selesai kerja..:)


telur dadar fav Abang Aemir..


Ikan selar goreng Fav dak kerempeng Nellysha


Woot... woot.... :D ini dia fav i... beli dari kedai kek SDS...:D


Blueberry Cheese Cake juga dari SDS.. waduhhh so creamy...:)
dah tu jerk menu berbuka i petang tadi.. simple aje tu kan..:) mudah aje tu.. mood nak memasak ada.. mood nak snap gambar yang dah lesap hentah ke mana.. tengoklah mana ada props bagai hehehe.. main pakai bentang alas meja aje dahhhh.. :D okaylah tu dari tak beralas kan kan.. :)


Untuk semua peserta Kuiz Marathon.. sebahagian hadiah dan cenderahati anda sudah di postkan pagi tadi.. dalam tempoh 3 hari sampailah depan pintu rumah anda.. tunggu yaa...:) jangan lupa beritahu apa yang you all dapat... ;)) i ni pun cuak semacam aje ni.. takut tersilap hantar hadiah..:)


Sekian sahaja menu berbuka untuk kali ini...
jumpa lagi...:)

Assalammualaikum..

TATA!!

9 comments:

dapurCikWan said...

huyooooo...kak sha...bestnya yg skali tu...penyejuk tekak..

pssttt..hadiah tu...heheh ;)

Shahriah Abdullah Novelis said...

CW cayang ko memang hahahahahaa... ya sabar menanti ehh.... ;)

XxFaraizatii2NdxX said...

so yumyzz +,+

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq XxFaraizatii waduhh panjangnya nama hehhe

Mas Sani said...

Paling suka tang eskim tu....besor kecik besor kecik je mas nengokkn...leleh habis la hihihi

buatbest said...

wahh..special menunya nie..

huhu..

sedap..!!

::Azura Rahman:: said...

salam ramadhan kakak ku..

lama x menyinggah sini.. puasa2 ni lesu je.. sama lesu nk berblof walking jgk.. huhuhu..

akak sihat?..

byk betol lauk pauk akak.. zura tumpang berbuka dan bersahur sekali kt umah akak aci?.. hihihi..

ShimaSalleh said...

wow!

Salmi Khairil said...

nak desert tuuuu...

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ