ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, August 8, 2012

Senarai Biskut Aidilfitri 2012 Wahh Kononnya...



Assalammualaikum... Syukur Alhamdulillah dah masuk ke Ramadan yang ke 19 diam tak diam kan..:)
Sana-sini blogs i jengah semua dapur maya kengkawan kita tu dah mula beroperasi mengerjakan biskut raya.. i jugak yang masih bersantai-santai.. macam ada lagi 3 minggu aje berpuasa :D

Petang tadi i berbuka di luar bersama keluarga tersayang.. kisah tu nanti i KLIK SINI DAN DI SINILAH KAMI BERBUKA RAMADAN KE 19
sekejap aje lagi ni ekk.. :D

Okay gambar di atas itu adalah sebahagian resipi biskut raya yang ada di dalam buku resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah..
semestinya biskut itu akan terhidang di pagi raya.. :)

Di bawah ini i sertakan beberapa jenis nama biskut yang bakal ku kerjakan tidak berapa lama lagi.. mungkin juga esok pagi santak ke malam.. Insya~ALLAH... masa tu you all semua mungkin tengah bersantai depan tv dan i sesorang terkial-kial membuat biskut raya :D tak pe.. tak pe.. sendiri buat sendiri juga yang bersengkang mata.. hadoii... Nellysha cakap dia nak bantu i.. tq ya nak.. kalau tak sekolah bolehlah.. takut nanti kepenatan kat dalam kelas membute :D



SENARAI BISKUT AIDILFITRI 2012
(sekadar merancang takut yang jadinya 3 jenis aje :)) )

  1. Kuih Bahulu Cermai *resipi Arwah Nenek*
  2. Biskut Tart Nenas Sepit
  3. Biskut Coklat Trifle
  4. Biskut Red Velvet Choc Chips
  5. Biskut Choclate Hazelnut
  6. Biskut Sarang Semut
  7. Biskut Makmur *resipi Arwah Nenek*
  8. Biskut Chocolate Oreo Traffic Light
  9. Biskut Keronsang Bonda
  10. Biskut Mix Fruits
  11. Biskut Aprikot
  12. Biskut Coklat
  13. Biskut Antz Nellysha :D << yang ni fav Nellysha :D
  14. Biskut Jambu awww... :D
  15. Biskut Cherry Nellysha :D <<< idea dia ekk..:)
  16. Biskut Setitis Kasih
Insya~ALLAH setakat ini, itu sahaja dahulu.. yang mana jadi ku bikin hentah tak tahulah yang mana satu... yang penting mesti siap 8-9 jenis.. yang mana tak sempat tu.. sambung tahun baru cina :))



Sekian sahaja.. tunggu pulak list kek untuk pagi raya nanti yaa... paling tidak pun 6 jenis kek! yaa mesti ada...dan biskut juga kek itu akan kubuat ekstra banyak sebab bakal ku agihkan ke rumah ibu mertua kesayangan dan adik-beradik.. ya giteww...:)
Insya~ALLAH... Wallahualam~

Assalammualaikum...

TATA!!



20 comments:

Emma said...

Wah...kemain lagik,, punyalah panjang list, 8-9 jenis...fuhh memang lah Chef. Okeh nak tunggu entry semekut raya pula yer...

quinnie said...

sakan kak sha nak bikin biskut...hehehhe...penuh meja ni kak..kekeke..saya pun tengah terkial2 buat biskut ni kak..aduii bila la nak habis...hehehe

Rohah said...

panjang list tu kak...
sy ni pun asyik berangan bagai nak buat macam2..tapi nape 'M' nye besar sangat..huhu

norhanim md zain said...

Salam Sha..adui..panjangnya list tu...raya sakan no...semangat semangat...tak sabaq nak tengok biskut raya Sha..:)

Shima said...

wah,byknya kak sha...meh sini sebalang setiap satu...ekeke

Cheq Sue said...

OOOOOOOOOOO TIDAK...kemain sungguh biskut kak sha tahun ni ye... kalau saya dah surender dan tu...

Sari Yusa Ibrahim said...

ambiiii.. tart nenas itewww menggodaku...

Allene said...

wah... class akak... bnyk tu.. nak dtg raya boleh??? :D

Kak Nita said...

Amboiii Kak Sya ....

Cenggini nak pi raya rumah kak sya lah tahun ni...hehehe

CIK Y O N G said...

wahh akak.
bestnya list yang panjang tu..
kalau dekat udah lamer singgah bawak balang kosong (hee.. dsr tak m.a.l.u).
cik yong masih tak bergerak nak tengok oven bila nak berkuih raya.

Wani said...

BANYAKNYA LIST biskut..kalau la blh datng beraya rumah .. wani belum buat2 lagi .. entah2 beli saja la kukis ni ....

shazrina said...

homak ngaih ..sampai 16 jenis kuih buat? sayang nye saye tak dapat nak rase ..huhu nanti letak resepi ye ..lagi2 resepi Biskut Chocolate Oreo Traffic Light tu ye ..bunyi macam menarik :) ..

fazian.batrisyia said...

Takut nengok senarai bukan main byk lagi...Nak kena sedia meja besar tu kalau nak letak balang kuih...Tak sabar nak tgk biskut raya kak sha....

Salmi Khairil said...

nak tart nenas sepit...

Si Matatajam said...

Assalamualaikum k.sha..Salam Ramadhan.. Amboi panjangnya list kuih raya...M buat 3 jenis ja... Lain2 tunjuk ja...

zuwaidah said...

waduhhhhhhhhhh tengok senarai tuuuuu..meriahnya nanti penoh satu meja. Itu baru biskut, belum masuk lagi ketupat rendang, laksa johor dan sebagainya.

Ummi said...

Assalam Sha, waaah byknya kuih nak buat...buat lebih eh...nnt kasi akak...hehhee.. Akak pun x buat satu apa pun lagik...ntah la sempat ke idak....adeeeiii, tp kalau dpt sejenis dua lepas gian nak baking kukis pun ok dah akak ni...haha

gerhana luka said...

wahh banyaknya biskut cepat2 buat tak sabar nak tengok ni ;))

Mat Gebu said...

Assalammualaikum warahmatullah hiwabrakatuh....salam sejahtera buat Datin dan Datuk...Patik teruja melihat senarai sebikut reraya's datin tu. Sebenarnya tujuan patik komen ni selain teruja's, patik nak bagi tau, kiriman datin sudah selamat patik terima. Terima kasih dari patik dan terharu patik melihat chopstick sanggul itteww...siap ada munga goyang2 lagi...haha, dan juga kiriman2 lain itu juga, patik ucapkan terima kasih sangat2....

SEPIT KUEH TAT BIARLAH CERMAT,
ITU PUAN DATIN PUNYA AMANAT,
TERIMA KASIH DARI CHE MAT,
HADIAH KU TERIMA DGN SELAMAT....

Nur-nba said...

Tabik spring dengan akak.. banyak tu... Sure berderet balang2 kuih atas meja time raya nanti.. :)

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ