ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, September 26, 2012

Cucur Lobak Sedap!


Assalammualaikum... :) Selamat petang semua... ;)

Seperti yang i janjikan pagi tadi tu... :D



carot aka lobak yang i beli di pasaraya Giant petang semalam...

telah ku kerjakan.. dengan berbekalkan sedikit idea.. :D

jenuh jugak apa yang nak ku bagaikan sebelum karot tu tumbuh?? :))


maka telah ku parut dan jadilah....

Cucur Lobak


BAHAN-BAHANNYA :

3 1/2  cawan tepung gandum
2 biji lobak *sagat anggaran 2 cawan
1 biji bawang holland *mayang
1 biji kiub ayam knoor
1 batang cili merah *dadu
1 biji telur 
sedikit serbuk lada sulah
sedikit garam
air secukupnya

*minyak untuk menggoreng*

CARA :

campurkan kesemua bahan-bahan di atas kecuali minyak.
Jadikan batter yang pekat.
Panaskan minyak dan goreng sehingga keperangan.



Angkat dan toskan!!

TARRAA!!!

Cucur Lobak


Simple dan sedap!
rasanya lemak, manis dari lobak tu perghh..  i tell you.. banyak i makan taw! aww :D


ranggup di luar, lembut di dalam... 
Yummeh!


cicahkan dengan sos cili!

Terbaikkkkk!!!

tak caya cecuba.. cecuba.. :D

sekian sahaja dulu..

jumpa nanti...

jangan lupa singgah SINI dan SINI


Assalammualaikum...

TATA!!!


8 comments:

~azillakhalison~ said...

akakkk,sedapnye.ade lobak tu kat umah...siap laa kau lobak..akan ku kejekan ptg ni..hehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

memang sedap dik.. cuba buat Yummehhhhh i tell you muahzzz

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wahhh nak carik lobak buat cucur ni! Thanks for sharing dear!!! I like cucur2 nih, cicah sos cili...ooo lala! :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Love2cook.. yep! a must try simple and sedapzzz hehehe tq dear muahzzz

Phong Hong said...

Sedap ni! Kalah keropok lekor!

Yatie said...

wahhhh cucur lobak, leh cuba ni..kat esbok mmng bnyk lobak.lagipun anak2 mmng suka makan lobak....harus ku cobaaaaa ini resepi...tq Sha yg manis...

fazian.batrisyia said...

sedap tu....sedapnya...nak buatla cam ni...

Kasih Salina said...

assalamualaikum kak, simple dimple nya nak buat cucur lobak ni..sungguh kreatif la akak..nak try buat la nanti,nampak sedap & ranggup jer..

btw,saya follow akak ye,no:576

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ