ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, September 27, 2012

Sup Baby Taugeh Slurrpp!


Assalammmualaikum.... :)

Selamat pagi semua :D

Sarapan apa pagi ini? nasi lemak? roti canai? wah! sedapnya... ;)

Okay pagi ni i hidangkan you all semua dengan Sup Baby Taugeh Slurrrp! kelmarin punya Slurrpp ler kisahnya baru ku sharekan hari  ini ya... giteeww... ;))

saki baki baby taugeh hari tu... KLIK SINI


Nampak tak baby taugeh yang kepalanya besor ekornya bukan main terburai lagi tu! :))

ni kalau bonda i ada gerenti tak ada dia jamahnya tak :))

Tak pe.. tak pe.. bonda i tak de.. yang slurpp pun cuma i sorang je.. ;)
Jom! buat Sup Baby Taugeh SlurrPpp!


BAHAN-BAHANNYA :

2 cawan baby taugeh @taugeh cambah :D
5 biji tomato ceri *belah 2
500 ml air

BAHAN HIRIS :

2 ulas bawang merah 
2 ulas bawang putih
1 biji kiub ikan bilis knoor
4 tangkai cili padi merah *siam yang pedas berapi tu ;)
sedikit serbuk lada sulah

minyak untuk menumis
garam

CARA :

Panaskan sedikit minyak dan masukkan *BAHAN HIRIS* tumis sehingga naik bau.
Masukkan air dan renehkan sebentar sehingga mendidih.
Masukkan tomato ceri dan sedikit serbuk lada sulah.
akhir sekali masukkan baby taugeh!
Angkat dan hidangkan!

TARRAA!!!

Sup Baby Taugeh SlurrPpp!


SlurpPpppppp.... hadoi sedap benor! ;))

kuah tu hirup pelan-pelan pedas tu yangg... jangan sampai tersedak dah ler yaa.. ;))



another simple and easy soup for you guys!

Wahhh! tengok tu baru makan sup taugeh dan speaking muahahahaa ;)

apa pun memang sedap!

sekian... jumpa lagi untuk menu minum petang... Insya~ALLAH :D



Assalammualaikum..

TATA!!


3 comments:

Kasih Salina said...

assalamualaikum kak Sha..sedapnya rupe sub baby taugeh tu..tapi saya tak suka makan taugeh gemok camtu..hihi..

Amelia said...

Hi my dearest Sha, how are you? Today we eat taugeh and speaking, ok? LOL

Delicious and simple soup, slurrrppp... you on diet eat taugeh soup only for breakfast? LOL

I eat roti with homemade kaya and kopi-o, my favorite.

See you later, bye... LUV U baby. muahhzzzz... and hugs to you.

Bicara Kak Noor said...

salam Sha
apa kabar!! lama nya akak tak smebang dnegn Sha,sibuk snagat ye nampaknya,maafkan akak kalau ada salah dan silap ya,jumpa lagi bila berkesempatan Insyaallah

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ