ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, September 24, 2012

Heavy Breakfast's


Assalammualaikum... :)

Selamat Pagi kawan-kawan... baik yang baru atau pun yang lama :D

Sarapan apa pagi ni?

Okay ni kisah semalamlah ni yaa... sarapan pagi hujung minggu... baru berkesempatan share pagi ni.. 
isnin.. monday blues kepada yang bekerja makan gaji... untuk i yang kerja ala-ala aje ni... i rasa biasa aje ;)

Cuma rumah ni sepi! hah! tu yang bosan tu.... :D


Sarapan pagi di taman mini i tepi rumah tu hah!

plan memang nak mengerjakan taman mini i tu kan.. cuaca pulak cerah.. i like :)


i dah bagi-bagikan tugas..

sementara i buat sarapan... i kerah ler semua gotong-royong... :D

Pak Habibi i suruh dia tukang paku... adalah projek sikit.. :))
Abang Amin i suruh dia tolong habiskan kerja i mengecat almari buruk i tewww... :D
Gambar di atas tu Abang Aemir... mesin rumput... :D dah bersih taman mini i tu.. kalau tak rumput dah sama tinggi dengan buku lali i... :))

Nellysha i suruh dia tolong i sidaikan kain baju.. guna hanger aje... satu bakul kecik! perghhh sejam baru siap!

kisah taman mini i yang dah siap 50% tu nanti i share kat blogs hobi i yaa.. sedang giat dan bersemangat benor ni nak share cerita :))


lepas memasak nanti i share ekk.. gimanalah rupa taman mini i tu awww :D


i buat french toast... garlic french toast..

telur, roti, susu segar, bawang putih hancurkan, sedikit garam dan mentega.
Celup dan panggang atas kuali dah siap!

permintaan Abang Amin.. fav dia :D


fried patato rosemary with chicken hams and parmesan cheese.. :D


scrambled eggs and chicken sosej... walla! Fav Abang Aemir :D


kentang, bawang besar, bawang putih, cili kering, bawang putih, parmesan cheese dan rosemary.

Goreng dulu kentang, then baru masukkan segala perabah. kentang tu tak perlu kupas kulit. dah siap baru taburkan dengan parmesan cheese dan sedikit hirisan daun rosemary. 

Superb!


Scrambled Eggs : telur, susu segar, mentega dan sedikit cracked blackpepper... dah siap!

Sosej tu rebus sekejap dan toskan. Panaskan mentega dan goreng sebentar, taburkan dengan sedikit chilli powder.. dah siap!

Fav Pak Habibi :D


sarapan kami di taman... selepas Abang Aemir siap mesin rumput :D

Dak kerempeng Nellysha tak suka semua tu! so dia cuma makan cereal...

so abang-abang dia tak perlu berebut.. portion nellysha abang-abang dia bedal! peh! :))


Wajah taman mini i sebelum di ubah suai..

sekarang dah ubah 100%

nak tahu macam mana rupe??

sabor.. nanti i share kat blogs hobi i teew k...:)


Selamat bersarapan semua kawan-kawan :D

Selamat menyambung kerja di pejabat tu yaa.. 

jap lagi i nak memasak.. tunggu resipi seterusnya ;)


share sikit ajelah.. rupa taman mini i... sebelum di ubah suai sepenuhnya.. nampak tak tiang kayu yang terpacak tu? hah! tu ler projek yang i suruh Pak Habibi i tolong pakukan.. 

Jumpa lagi!

Assalammualaikum! << jawab dalam hati tak pe.. tak pe... :D

TATA!!


5 comments:

Salmi Khairil said...

bestnyer berkelah kat luar rumah

Gee® said...

Hamboiii....!! projek besar2an nampak... tak sabar nk tgk taman mini sya tu...

Mas said...

wahhhh...memang kenyang sampai petang ni...

fazian.batrisyia said...

itulah rumah kalau ada taman/tanah cam tu...kalau rajin lah...kalau tak buat semak ajelah jawabnya. Kalau rajin semua boleh jadi ye kak sha....tak sabor nak nengok hasilnya...

Phong Hong said...

Bestnya kalau dapat makan breakfast macam ni. I sure terlelap lepas tu :)

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ