ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, September 25, 2012

Sotong Masak Hitam Dari Buku Resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah



Assalammualaikum... :)

Apa khabar semua? :D

Okay kali ni i share lagi resipi dari buku resipi i yang sulong tu, Sajian Istimewa Shahriah Abdullah... :)


resipi ini i belajar masak masa tu i baru kawen dengan Pak Habibi i yang tembambom tu.. ;) *dulu kurus dan kering naaa.. :))

Resipi dari ibu mertua kesayangan. Berbeza dengan resipi dari my beloved bonda... nak masak sotong kena cuci dan buang dakwat sotong tu.. dengan ibu mertua tak.. wahhh! masa memula tengok ibu mertua i masak.. i macam jakon naa masa tu... macam eee.. tak ee.. aje hehehee...
sekali bila dah siap masak!
perghhh sedap!
teruslah i belajar masak... :D 


Sajian Istimewa Shahriah Abdullah... :) 
ada sesiapa yang dah beli? yang dah beli sila lambai-lambaikan tangan anda ke atas.. ya giteewww :D Jutaan terima kasih yaa... cayangg sangat.. ;) Hanya ALLAH SWT sahaja yang dapat membalasnya... :)

Sotong Masak Hitam





Sebulan sekali mesti jumpa lauk sotong masak hitam :))

tak pulak jemu-jelak.. kalau ibu mertua menginap di rumah i mesti i akan masakkan untuk dia... :D


Sekian sahaja... Jangan lupa singgah blogs hobi i tu yaa...i dah start share DIY taman mini i tu... ;)



tq so much :)

jumpa nanti...

Assalammualaikum..

TATA!!


9 comments:

Eny Yusnizar said...

Sedapnye kak shariah! mkn dgn nasi panas panas kan... pergh!!

ibh_sue said...

Asslmkum Kak Sha.
Sue pun sebenarnya, sebab tu tak pernah try lg masak sotong mcm tu. Sebab rasa pelik bila masukkan dakwat itam dia tu sekali..Hehehe.
Kak!..sue pun tak beli lg buku tu. Nak beli yg akak siap tandatangan boleh?..hehehehe

Asmah Yusof said...

Slm k.sha cyggg....
sama la mcm asz dulu...asz 1st time blaja msk nie drp abg ipar asz...mmg jakon...sbb mak kate dakwat itam sotong kn buang...tp yg nie..leh plak msk...bila mkn..mmg tip top sodap!!! so x knl maka xcinta kannnn.....ku sangka itam rupe menyelerakan....hehe

~azillakhalison~ said...

kak..hitam tu kan menawan..hikhikhikkk...dakwat sotong kalau terkene kat baju,ya ampun susahnye nak hilang..

Qasey Honey said...

slm Kak Sha...tima kasih yer mskkan lauk tu utk QH...hahha

sedap tgk...dh QH ni mmg suka sgt kt sutunnn tu...terliur sudah jadinya

Norzie hany said...

Tak sempat nak beli buku Sha ni dah dapat free....Tq sayang.Dah banyak resepi yang akak cuba dari buku Sha ni....mmg sedap dan terbaek.

fazian.batrisyia said...

Sy firt time kwn masak cam tu pun jakun 10 saat...pastu dah ok balik bila dia ceritakan...Iyelah mak kita tak masak cam tu kan...Kalau mak mentua I lagi la...cuci sotong sebersih-bersihnya...Nama pun sotong putih...Tak semestinya kita belajar masak dari family..Kadang2 sy tiru kawan2 jugak...barulah pelbagai kan Kak Sha yang manis...

(sy singgah Claytan & Putu Bambu Juriah tu sebab kakak2 sy cerita dia ke sana & baca blog akak jugak)

Rohah said...

salam kak..dah lama x singgah ke sini..um um...walaupun hitam, sedap sangat suton masak ni..lama tak buat..

Kasih Salina said...

semua cakap sedap & best ni, kena cuba buat juga ni..betol la,kalo cuci sotong mesti buang bersih dakwat sotong tu..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ