ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, October 25, 2012

Lempeng Labu Selamat Hari Raya Aidli Adha



Assalammualaikum... :)

Selamat pagi semua...:)

Wahh! mesti semua kawan-kawan sedang sibuk membuat persiapan raya haji kan? :D

samalah kita... ;)


Di kesempatan ini...

i ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Adil Adha

Kepada semua teman-teman yang mengenali diri ini...

Mohon ampun dan maaf, jika ada terkasar bahasa dan tersilap cara.. minta ampun dan maaf...

moga hubungan yang terjalin di alam maya ini akan berkekalan selamanya.. Amin...

~Wallahualam~


sambung cerita :))

Okay selagi labu tergolek-golek kat atas meja dapur tu..

maka akan sentiasalah ada resipi labu di dapur maya i ni ye :D

sarapan pagi tadi... ;)


Nasi semalam banyak berbaki lagi...

i gorengkan...

Nasi Goreng Telur Butter.. resipi nanti i share ehh... ;)

Lempeng Labu


BAHAN-BAHANNYA :

2 cawan tepung gandum
3 sudu besar gula pasir
sedikit garam
1 cawan labu lecek@pumpkin puree UNTUK RESIPI KLIK SINI
air secukupnya
1 biji telur

mentega untuk lengser di atas kuali

CARA :

Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan kacau rata sehingga menjadi batter yang pekat.
Lengserkan kuali non-stick bersama sedikit mentega.
Tuangkan sedikit adunan ke dalam kuali, ala-ala membuat pancake.
Masakkan kedua-dua bahagian sehingga keperangan!
Angkat dan hidangkan!!

TARRAA!!!

Lempeng Labu


simple dan enak.. ;)


Lawankan pulak dengan gulai semalam..

perghhh... hilang mata hitam!

:))

teh tarik jangan lupa!

Slurppp Ahhhh.... :D


labu banyak lagi... lepas ni manjang resipi labu aje ekk... ;)


BRUNCH... kenyang sampai ke petang nanti... :)


Selesai sarapan...

i akan turun ke dapur..

buat persiapan untuk hidangan Hari Raya Aidil Adha..

i masak simple..

esok pagi selepas kaum adam pulang dari solat raya...

i akan terus berangkat ke rumah adik ipar.. kami pakat beraya di sana..

Bonda tak ada... nun beraya di Melaka... ;)

jap tadi Bonda called... dia masak nasi tomato.. waduh! bestnya...

tak pe.. tak pe.. tak dapat ke sana... nampaknya..

sibuk... kononya :D


i masak ketupat,

rendang ayam pencen,

kari daging,

sambal goreng...

Insya~ALLAH nanti i share yaa.. sebab dulu Aidil Fitri tak dapat share sebab busy melayan tetamu jadi tak sempat nak snap gambar..

Raya Haji tak busy kan kan.. :D

nanti i snap gambar banyak-banyak ehh... ;)


Roses yang mekar tu i petik dari kebun rose i...KLIK SINI

wah! sekarang tak perlu beli bunga rose lagi dah.. :D

Sekian... jaga diri.. selamat berhari raya bersama keluarga dan teman tersayang...

cayang kat semua! muahhzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz <<< kiss sampai terlelap :D

Assalammualaikum,

TATA!!



9 comments:

Allene said...

wah,, nampak sedap... salam aidiladha kak... ;)

Choco Ani said...

Assalamualaikum Shaaaa Cak! Cak! Salam Aidiladha utk Sha sekeluarga.. wah wah meti sibuk nak masak tu kan.. Jgn lupa resepi nya di kongsikan ya..Kak Ani tunggu je ni.. ;)

p/s Shaa sampaikan salam Kak Ani utk Bonda Sha ya..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Allene cayangg.. selamat hari raya aidil adha ya... ;)))

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Kak Ani cayanggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.. muahzzzzzzzzzzzzz... INsya~ALLAH sha sampaikan salam Kak Ani pada Bonda ehhh... okay nanti sha share menu raya haji hehehe.. cayang dia muahzz

IZA AKMA said...

Assalamualaikum kak Sha,
waahhh kak sha,,ada lempeng labu ya...sedap3x idea menarik ni...

IZA AKMA said...

terlupa pulak tadi...Salam Aidil Adha kak sha.. ;)

Anonymous said...

Much informative and useful article… I like it personally…

Si Matatajam said...

Sedapnya lempeng...Salam Aidil Adha..

Amie said...

Selamat aidil adha buat Sha sekeluarga...
wah! resepi lempeng labu ye... adalah sebiji labu tergolek2 tak berusik di penjuru dapur... ada masa nanti bolehlah buat lempeng labu!

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ