ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, October 8, 2012

Roti Bakar, White Coffee, Good Morning Friend's!


Assalammualaikum.... Good Morning Friend's!!! <<< baca dengan nada dan suara ala-ala bersemangat memulakan pagi isnin yang indah ini :D

Walaupun i tak bekerja makan gaji.. pagi isnin macam hari-hari yang biasa i lalui.. taklah monday blues.. ;) tapi agak kesunyian apabila anak-anak mula bersekolah, Pak Habibi kesayangan i ke pejabat... anak yang sorang dah ke kolej semula.. yang tinggal hanya i terkonteng-konteng di rumah ni hah!

Mujur ada Bonda jadi taklah sunyi rumah ni.. nanti bila Bonda dah melancong ke rumah anak-anaknya yang lain... hmm.. sepi lah rumah ni.. huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :(

Pokok Ceri dah berbuah!!!


nampak tak gambar di atas tu???? :D

Yaaa... itulah pokok ceri i dah berbuah! bukan sebiji malah berbiji-biji.. baru sebiji yang masak ranum!

Awal pagi bangun.. masa nak tata-tata! Pak Habibi tu... i terus ler jengah kebun mini i tepi rumah tu... :D

tengah dok tertinjau-tinjau tu.. ehhh... buah ceri i dah masak ranum! wahhh terus senyum tu sampai ketelinge :D << macam ni :))

rupanya.. my neighbour dari tadi dok perhatikan i celah tingkap! :))

"Buat apa tu?!" << my neighbour... :D

"Tengok pokok!" << senyum i masih keliling kepala :D

"Breakfast apa pagi ni?" << my neighbour :D

Masa ni i tengah dok panjat atas kerusi siram pokok bunga dan terkial-kial nak sangkutkan sarang burung tempua! :))


"Tak sarapan lagi. Ada roti ingat nak bakar je."

:D

You all tahu tak.. roti kismis yang i beli di Season semalam dok keluar masuk fridge ingatkan nak buat bread pudding! malas......

so dapat ler idea pagi ni... dengan motto... ringkas janji kenyang dah!

Syukur Alhamdulillah :D ya giteeeww ;))

ROTI BAKAR


versi sangat simple... mudah dan mengenyangkan! ;)


ambil beberapa keping roti kismis...

masukkan dalam alat pembakar roti.. set timer paling minimum.. kerana roti manis sangat mudah rentong! :))


curahkan dengan maple syrup.. kalau tak de.. curahkan madu lebah!

potong beberapa biji strawberry untuk hilangkan manis dan lemak tu...

dan lepas tu sprinkle kan dengan aising sugar!


Walla!!!!

sempurnalah sarapan pagi untuk hari isnin yang tenang di pagi hari! :D


tak sempurna hariku..

tanpa secangkir white coffee...

:))


maka dengan ini... hati yang berbunga-bunga dek pokok ceri i yang dah berbuah sebiji terkonteng-konteng atas pokok tu... maka selesai sarapan pagi.. :D


selamat bersarapan pagi kawan-kawan... :D

Hari ini i akan cuba update blogs i yang lagi 4 tu! :))

2 hari tak update.. i akan luangkan masa pagi ini jugak cuba nak update blogs i yang bertimbun tu! ;))





2 hari menyepi dengan aktiviti padat di rumah... :)

Jumpa lagi.. Jaga diri.. :D

 Assalammualaikum!

TATA!!



9 comments:

Phong Hong said...

Good Morning, Shahriah! Saya nak datang breakfast nih! I like that pokok ceri. You tanam dari biji ke you beli dia punya pokok? Saya berminat lah, tolong bagi tau, ok?

Kasih Salina said...

breakfast yg simple tapi nampak sedapppp..

Bicara Kak Noor said...

salam Sha..
nampak sedap je roti tu dan semua dlm gmbo tu the best sekali cerry tu jeles lah nak ambk tk dpt mau jugak berbuah ya cerry tu,ingatkan kat sini tak mau berbuah hehee ala2 jakunis gitu ,,

Shahriah Abdullah Novelis said...

Morning Madam Phong Hong tq so much for dropping by... muahzzz.. i beli masa pokok tu kecik lagi.. tinggi dalam 2 jengkal now pokok tu dah besar sangat!!!! dan i akan pindahkan ke tanah.. sili jengah my blogs tentang ceri tu yaa >>>http://shashasuka.blogspot.com/2012/10/pokok-ceri-dah-berbuah-yeay.html tq so much.. ;)

Shahriah Abdullah Novelis said...

KS memang simple dan mengenyangkan.. sampai petang kenyang! hehehee

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Noor cayang muahzzz ya betul sha pon jakon hehee... ada banyak berbuah tau.. segar dan lebat agaknya sebab sha buh baja dan siram tiap hari hehee.. ;)

JaSSNaNi said...

owhh no... roti tu nampak sungguh2 sedap... puas makan sambil minum kopi susu.. nyum nyum...

Shiela said...

Good Morning Sha..
Seronoknya nengok buah cherry tu.

Anonymous said...

gday shahriahnovelisresipe.blogspot.com blogger found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Richard

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ