ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, October 30, 2012

Sup Daging Korban Pak Habibi Cooking Without A Recipes Cicah Roti Susu


Assalammualaikum.. :)

Apa khabar kawan-kawan semua? Semoga sihat dan ceria hendaknya dalam menempuhi kehidupan seharian kita... :D

hidangan sarapan pagi i tadi... baru ku kongsikan tengahari ini.. :D



Sambil menaip ni nafas termengah-mengah :D

baru turun ke tanah angkat kain jemuran! tetiba sahaja hujan turun...

taklah lebat.. wehhsss... tapi penat ngko aii.. menjemur pakaian awal pagi tadi :D

sengaja i lari turun tangga tadi laju-laju :))

dengan motto.. dapat jugak baka2 1/2 % lemak i yang tepi celah pinggang tu! muahahhaaa :))

SUP DAGING KORBAN PAK HABIBI

COOKING WITHOUT A RECIPES :D


semalam petang i ada urusan di luar...
bila balik aje.. mood nak memasak memang ler ke laut! ;)

daging korban yang dapat lebih kurang 2 bungkus *anggaran 2 kg* dah ku keluarkan dari peti sejuk sebelum keluar...

So bila balik je.. termenung tengok daging yang dah lembut, tadi beku :D

Serius... ni... weh!

rasa macam nak simpan semula.. tetiba Pak Habibi i yang tembamBOM tu mengofer ler dirinya nak masakkan daging korban tu...

wah!! berita baik!

"You duduk atas... nanti dah siap i panggil.."

Terus lap lap i bertambah kat Pak Habibi i tu taw.. :D


semalam singgah di kedai bakery SDS...

so i borong banyak naa... roti.. memacam jenis...

terus ler dapat idea pagi tadi...

sup daging korban yang Pak Habibi i masak without a recipes tu... cicahkan dengan roti susu..

waduhhhhh serius hilang mata birut i *acctually hitam* guna kanta lekap biru tu yang biru jadinya! :))


Roti susu tu i panggang sikit atas kuali...

baru cicahkan ke kuah sup daging korban tu..

perghhh.... sedap ngko aii... ;)


Memula sekali ambil beberapa buku roti susu.. 
belah dua dan panggangkan di atas kuali non stick..
api sederhana yaa...


anggaran keperangan...
angkat ler yerk.... 
jangan lelama.. terlalu garing pun tak sedapz :D


apalagi... cicahkan ke dalam kuah sup daging korban Pak Habibi i tuu...

i makan 2 buku!!!

manalah tak tembamBOM!!!!

hadoiiii ;))


masih banyak berbaki kuah sup daging korban tu...

malam tadi Pak Habibi celurkan markaroni..

so dinner kami malam tadi.. sup daging korban Pak Habibi yang sedap giler tu....makan dengan markaroni..

bukan main puji lagi anak-anak Pak Habibi..

i lagi ler puji... kasi UP! UP! sikit...

psttt dengar cerita malam ni dinner Pak Habibi nak masak lagi untuk kami...

masak apa??

nanti ler.. i share :))


SlurpPPppppppppppppppppppppppppp....... ;)


AahhhHhhhhhhhhhhhhhhh.... Syukur Alhamdulillah.. :)


sekadar berkongsi idea..

yang mana nakkan resipi sup daging tu...

silalah kais di bawah label.. *Daging*


Sekian sahaja perkongsian kali ini...

Mood membaking ada marilah!

jumpa lagi!

Assalammualaikum..

TATA!!


7 comments:

Bicara Kak Noor said...

sedap nya Sha sup pak habibi tu boleh masuk masterchef jugak ni hahaha

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq Kak Noor cayang.. ya betul.. dia memang mengada nak masuk masterchef.. haahhaaa

Emma said...

Kak Sha, nanti cuba buat stew daging pula...heee, depa kata sekarang ni musim mengkarnivorkan diri...daging lembu everywhere..heeeee...pandai masak rupanya Pak Habibi ni...

Amelia said...

Helloooo...............my cayang. Apa khabar? Sihat dan baik? Sup ini sedap meletups, I bawak mangkuk tingkat nak tapau sikit!! LOL

Air luir dah meleleh..... hahaha

Have a nice week ahead, muahhhzzz....................LUV you cayang.

Noor Yusoff said...

Salam Shahriah...sedapnya sup di cicah begini time hujan..mmmph

~azillakhalison~ said...

nyummy betol la kakk..hehehe

Phong Hong said...

Hi Shahriah! Your soup is very the meletup one! I pun mau masak itu macam :)

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ