ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, April 4, 2013

Assalammualaikum...Meh! Sembang Jap... Sandwich Rendang... i tengah sibuk bergendang ler ni...



Assalammualaikum....

Apa khabar semua??? Bersua kembali setelah berminggu tidak berasap dapur maya i yang jap ada manjang tak de ni hah! :D

Bukan apa.. sekarang ni i memang benar-benar sibuk dengan pelbagai urusan.. pelbagai undangan.. pelbagai tawaran yang semuanya datang dalam waktu yang sama!

Syukur Alhamdulillah... rezeki ALLAH SWT beri...:) Dan ada beberapa tawaran yang datang tu.. memang sungguh di luar jangkaan... memang selama ni tak pernah pun terfikir... murah betul rezeki ALLAH SWT limpahkan.. yang tak bestnya tu.. jika i terima 'Tawaran yang satu itu' bermakna i terpaksa berhijrah... meninggalkan kampung i yang cukup aman dan damai ni hah!

Lama berfikir~~~~~ berbincang~~~~ solat Istiharah... akhirnya.. i terpaksa menolak 'Tawaran Yang satu itu'. Walaupun pun i yakin 'Tawaran Sebegitu' tidak mungkin akan datang 2 kali untuk seumur hidup i... ~Wallahualam~
    

Hokayy... itu tentang 'Tawaran Luar Biasa' dah selesai walaupun tiap hari ada jugak terbayang-bayang tawaran yang lumayan tu hah! ;)) Heppp! i lebih rela tinggal di kampung dari berhijrah nun jauh di kota yang hiruk-pikuk.. masa untuk bersantai-santai je sekarang ni.. usia pun semakin meningkat.. dah nak masuk dalam keluarga 'MIDI'.. dah ni hah! :D

Lepas satu tawaran... satu lagi tawaran datang... serius tawaran tu datang selang sehari... Ya! ALLAH! macam tak percaya pun ya... itulah namanya kuasa ALLAH... kita sebagai manusia hanya merancang.. tetapi ALLAH yang menentukan.. ALLAH Maha Mengetahui.... ALLAH Maha Besar...

Masuk TV???? Lagi????

Okay yang ni semuanya sedang i aturkan, sebab tu sekarang i ni super busy... super duper BUSY.... soOOo.. tunggu bila dah tiba.. waktunya.. semestinya i akan share kepada semua kawan-kawan dan peminat Shahriah Abdullah yaa... apa tu??? TunggUuuu....  


Bagi hints sikit lah....
Nak tengok macam mana i bekerja di rumah??? nak tengok office i yang tak seberapa tu??? nak tengok i memasak??? nak tengok dapur i?? nak tengok rumah i?? keluarga??? ***Wahhh... giteeww*** :D

Okay then.. kenalah tunggu yaa... ;) *wink  

Sandwich Rendang


Okay sambung kisah memasak ler pulak yaa...

Menu kali ini i share idea aje yaa.. resipi i dah pernah share sebelum ini.. resipi dari Sajian Istimewa Shahriah Abdullah.... buku resipi i yang pertama.. wah! ada buku resipi yang kedua ke?? tungguuu... shooting pun belum berkesempatan ni.. jadual padat.. tetapi jadual untuk shooting dah ada ;)

Sandwich Rendang
   

Okay, gini..  kalau ada masak rendang lebih tu...
pepagi kala nak breakfast tu.... ambil beberapa keping roti putih atau oat meal breads... then..sapukan Rendang daging kita tu dia atas kepingan roti.. tangkup dua.. dan kemudian NGAP!!!

Dap tak??? ehh.. mestilah!!! :))


Antara sebab i jarang update blogs... salah satunya... line internet problem.. lebih 10 kali called Telekom.. mereka cakap sebab cuaca tak elok.. jadi dari menaip dan tak boleh save.. line asyik terputus.. itu pasallah i jarang menghadap blogs...

Kepada semua kengkawan yang setia singgah di dapur maya The Writer's Cooking.. i nak ucapkan Jutaan Terima Kasih... andalah sumber inspirasi untuk i terus berkongsi sedikit sebanyak ilmu.. walaupun hanya sebesar kuman.. yang penting i ikhlas...

Sekian dulu.. jumpa nanti.. take care.. smile always... *i cuba update blogs sekerap yang mungkin bila ada kelapangan yaa.. kalau tak cari i di Fan Page sahaja.. i akan sentiasa update di sana*

Assalammualaikum... cayang semua.. muahzzzzzZzzz <<<--- kiss sampai terlelap.... :D

TATA!!!!    


2 comments:

Chinta Safia said...

hai kak..lama yer tak bersiaran..

ibh_sue said...

Asslmkm kak Sha.
Bz ya.. Sue pun lama tak masuk sini. rindu dgn celoteh akak.. :)

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ