ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Friday, April 27, 2012

Sarapan My Way aka Subway Style Zamir Dan Ary Malik


Assalammualaikum... selamat pagi Jumaat buat semua rakan2 blogger baru dan lama.. dah sarapan ke?? i dah... sebab tu ler keluar N3 sarapan My Way aka Subway segala tu ekk... 


Sembang pendek ler pagi ni ekk.. teringat masa di MCM dulu tu... ingat lagi.. kami semua mana ada cuti... setiap hari shooting dari pada pagi ke pagi hari keesokkan harinya... penat jangan cerita... walaupun makanan yang tersedia buat kami semua tip TOP... tengah penat dan stress manalah ada selera yer tak.. so bila tengah tunggu nak shoot yang hentah berapa puluh kali cut tu kan kan.. i ingat lagi.. i.. Ary Malik.. dan Zamir... kat dalam 'Green Room' << nama tempat kami di quarantine sebelum nak masuk shooting. Masa dok cuak, kepenatan, ke nak balik kerumahkan tu kan kan... nak sangat jumpa keluarga tu kan kan.. hah! nanti adalah yang tukang mengarut!


"Bayangkan sekarang ni kalau dapat makan BMT Subway..." << Ary Malik... yang mulakan ni ekk...

"Ye laahh... sedapnya! lapar laa.." << Zamir menyampuk.. sambil tapak tangan usap perot...

"HUarPhhh... huarpppHhh.. nyum! nyum!" <<< macam biasa jika tak banyak cakap tapi penuh gaya dan siap sound effect dan muka penoh asyik mengunyah Subway 'halimunan' tu kan... siapa lagi i lahh.. muahahahahaa....


So pagi tadi... awal2 i bangun terus ler membikin My Way aka Subway... dengan sebantal roti Otenti Vegie.. maka telah dapat ku buatkan sarapan pagi sungguh mengenyangkan.. sambil teringatkan nostalgia lalu bersama teman-teman seperjuangan di MCM... rindu betul kat dia orang semua tu.. tak pe.. tak lama lagi akan berjumpa soon...:))

Sarapan My Way aka Subway Style


sebantal roti apa pun boleh.. i used otenti vegie bread


Daging turkey pastrami...


cheese...


salad, pickles, jalepeno, ceri tomato, bawang


susun ler kesemua sayur macam gambar atas tu,
pastu pancitkan dengan sos pilihan anda... i buh BBQ sauce, chili sauce, honey mustard dan sedikit tartar sauce...



Tarraa!!! dah siap.. kalau kat Subway dah berapa RM dah tu kan kan.. hePpp!! potong dulu..


potonng gitewww... wahh hari ni tangan i interframe.. bukan ke pegang pisau tu... dah ku potong separuh.. ku  biorkan tangan sebelah lagi snap gambor muahahaa.. 


yer gitewww...


Bungkuskan pulak cenggitu.. alahh.. ala-ala Subway giteeww kan kan... sure Amelia punya bib basah dan kena perah 4 kali hehehhe...


Nak tahu pengalaman kisah seram i di MCM???



Selamat bersarapan pagi teman semua... jumpa petang nanti yaa.. Insyallah... Muahhzzz :))

TATA!!

16 comments:

KakAsma said...

Sha,
ni kalau anak akak ada nie sure dia suh buat sebiji gebeduk camgini..tapi tgh mikir kat mana nak cari sume tu..alahai..mmg tak jumpa kat sini..kalau ada pun bawang,tomato,daun salad dan cis ajer..yang len pueh kena cari..hiihihi mmg mengancam gitu..macam nak amek jer kat skrin hakak nie!!

Bicara Kak Noor said...

ngancam nya tang kaler tu akak suka ssangat sbb variati kaler ada kat ur subway yg hebat dan lazattttttttttttt bak sikit Sha..

Qasey Honey said...

asslm kak Sha...sedapnye tgk roti ala2 subway tu...ok jugak ehhh buat sendiri pulak...kalau mbeli kat subway tu agak mahal jugak...good idea...nti nk cuba pulak...

Amelia said...

Hi my dear Sha, weiii..... you naughty naughty huh! Pagi2x buat I jeles, grrr....... dah lah JB takder sub way, my way, my jalan apa benda lah.. JKR, RTM adalah. LOL

You punya gambar hor... sekarang bukan 3D dah jadi 4D tau..Bukan aje bib perah 4 kali tapi mata pun sudah ^-^ , 0-0, *-*, dan mulut hah...Ooo.... arhh...bila boleh I jadi you punya food tester? *wink*

I tengok subway pun kalah you punya my way. Nanti lah I free I nak buat my cara. kekeke

Ok, ini hari FRY-day kerja dulu sebelum jadi goreng-day. Nak pi jumpa client Relax Tunggu Mati kat situ. hahaha

Bye see you later... muahz....*hugs kuat kuat*

p/s I punya Kak Queenie dari blog Semalam Berlalu Esok Menanti, dia tanya cara Sha tu hugs & kiss, adik dia tak jadi pancake ke?haha
Kalo Kak Q, You & Me kena tangkap kes giler, mesti masuk satu kandang. hahaha

Cik Ecah said...

kak shaaaa sedappppnyaaa roti ala2 subway ituu heeeeee

Amie said...

Sha...terduduk dah di sini... merenung sarapan yang sangat lazat tu... nak mintak pun sekarang ni dah lewat tengahari... hu hu huu memandanglah terus dengan perut lapar sementara tunggu anak habis solat Jumaat, barulah nak balik rumah!
Hebatnya tu shooting dari pagi sampai ke pagi... memang boleh bayangkan kepenatannya tu Sha...patutlah sampai sekarang Sha masih steady aje, menulis tak kira waktu sampai 2 jam aje tidur dalam sehari... rupa-rupanya sudah banyak melalui zaman kepenatan tu...

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam Kak Asma...

Alaaaa Kak Asma... akak buat aje apa yang ada... janji boleh di telan hahhaa... buat aje kak.. sha ni sekadar memberi idea.. tq so much kak muahhh :)) cayangg dia

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Kak Noor Taiko lama.. hehhe.... sha bagi akak semua sekali hehee muahhzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

QH cayang.. betul tu dikk.. buat sendiri lebih mudah dan jimat belanja.. subway mahal kan kalau makan 5 orang dah berapa dah dik cayang.. buat tau muahhhzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

My dear Amelia ahahhaa.... 4D meh?? hehee... nanti beli ekor okeh hahaa...

My dear sekarang SUBWAY sudah ada di JB laa.. semalam i baru makan sorang2.. sebab tu pagi ni i buat untuk muy kids my way style hahaa...

Di Jusco Bukit Indah.. if you do no.. bawak i pergi.. i tunjuk you bayar LOL!!

Tata!! muazhhhzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Cik Ecah ala.. ala je tu hehhee jimat belanja macehh muahhzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam KAk Amie alolooooo ciannya sampai terduduk dia.. tak pe kak lepas solat nanti makan ehh..

Ya la kak sha dah terbiasa tido lambat sejak dulu lagi.. so dah terbiasa.. muahhzzz

cayang akak muahh

Makngah said...

Sha..sedapnya BMT Subway ala Sha tuhhh.. meriah dgn bebahan pulak tu.. tgk gmbr je dah menarik..eh eh, makngah rasa ada kupon subway kat dlm purse tu..buy 1 free 1..esok harus mkn subway nih... :))

Rusila Malik said...

Hi Kak Sha, nak tanya sikit. Kat mana nak beli roti mcm tu ye? Akak beli kat mana? Ke akak buat sendiri roti tu? Thank you Kak! - Rusila

Amelia said...

Hi My dear Sha, alamak malunya.. subway sudah buka sini sampei gua tak tau. Aiyah...I jarang pi Bukit Indah area. I punya muka selalu kat Jusco Tebrau aje.

No sweat lah, you tunjuk jalan, I bawa kereta dan belanja you makan.

bye... jumpa lagi. muahzzz...

dapurCikWan said...

nak! sedapnyer..tak payah tunggu bekpes kak sha..skrg ni pun boleh makan....lapor.... =D

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ