ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Friday, May 4, 2012

Khas Buat Semua AWARDS Ikhlas Dari The Writer's CooKING, Really I Don'T Know.. Know You Know..


Assalammualaikum.. Selamat Sejahtera buat semua teman blogger baru dan lama... Masa you all jengah dapur i yang tak seberapa ini... i sudah berada di Kuala Lumpur...chek-in Legend Hotel *tolong jangan serbu* hehhee... dan N3 ini adalah Auto Post korang tahu tak! hehehhh... dan buat julung-julung kalinya.. inilah post pertama seumur hidup i post secara Auto.. wahhh jakunis sekejap i tau... *pinjam ayat KAK NOOR TAIKO LAMA KESAYANGANKU MUAHZZZ *

Januari 2010 adalah usia permulaan Blogs Masakan i ni mula bernafas... serius sangat ni ekk.. awalnya tujuan i nak berblog segala ni hanya dengan niat untuk berkongsi resipi masakan harian di rumah dan langsung tidak terfikir langsung.. rupanya ada banyak kisah di sebalik berblog segala ni ekk... pastu tak reti pulak nak menyambut aniversary tiap tahun untuk blogs i yang berlubur tu muahahaa.. ko tengok.. betapa jahilnya i tentang dunia berblog segala ni kan kan...


Niat pun cuma nak share resipe tu je kan.. tak tahu kena blogwalking segala.... dan langsung tak tahu nak meninggalkan jejak macam mana?? you know.. pada awalnya dulu tu... ada juga buh komen kat shout box kengkawan... pastu dah.. tak tahu apa pekdahnya.. you know... really i don't know.. now you know laa kan heheehe... so blog i tu... macam tu ajelah.. tak berlebih tak kurang... macam tu aje...berbual ler i sesorang dalam blogs ni hah! bukan ku peduli ada orang jengah ke tidak ke.. teman bloger tinggalkan komen boleh di kira dengan sebelah tangan aje  you know... hahhahahha.. tak pulak rasa pelik.. i rasa normal aje hhehehe...


yer giteew muka orang tak ada peduli.. i langsung tak kesah you... tak rasa apa-apa pun hahaa... tetapi... ya tetapi...


Tiba-tiba dunia blogs ku berubah sekelip mata!!
terasa indah dan berseri... dek kerana... you all.. ya you all ler.. tiada pun yang terkecuali.... telah menyerikan blogs masakan dan lelain blogs i yang bertimbun-timbun tu... you know...
setiap komen dari seorang demi seorang datang menjengah blogs ku ini... terasa HIDUP! ya betul... blogs i terasa seperti hidup sebab you all rajin datang bertandang dan meninggalkan jejak...

Jutaan Terima Kasih buat semua sahabat-sahabat yang ku hormati... kerana sudi bersahabat denganku insan yang biasa dan sungguh tidak luar biasa jika di bandingkan dengan Blogger2 yang lebih dulu makan garam.. lebih manTOP dan hebat!
siapa lagi you all ler... you know.. now baru i tahu.. nak buh LINK kat tepi sebelah kanan i tu.. dulu tak reti.. so i kais-kais belajo sendiri macam mana nak LINK you all sebagai rujukan i untuk cepat singgah ke blogs you all setiap kali ada N3 baru.. walaupun i sering terlepas pandang sebab SIBUK...
'MY BELOVED NEIGHBOUR'
yang mana i tak bubuh lagi tu.. silalah inbox i ekk.. PASTInya akan ku LINK kan you all semua.. you know.. because i baru know.. now you know... hehehehe..

AWARDS....

Sudah tentulah i faham apa itu maksud AWARDS.. tapi i tak faham langsung apa fungsi di dunia BLOGGING ni you know... i ingat itu hanya tempelan biasa sahaja dan itu sahaja... serius memang tak faham apakah itu fungsi AWARDS....

dan... hari yang cukup bersejarah buatku.. tetiba i di kejutkan dengan satu kisah... sangat mengharu dan menterharukan i << itu ayat tak ada dalam kamus dewan.. ayat rosak tu yaa.. mintak hampun! muahahaa....

MY FIRST AWARDS FROM MY BELOVED NEIGHBOUR'S



sejambak bunga ros merah dan segar.. wangii NooOOOooo...
memang tak de bau.. tetapi.. penghargaan yang di berikan oleh AMELIA SI TAUKEH BIB
membuatkan diriku ini terpaku dan amatlahhh...berbau WANGI naaa roses tu hokey!
 BERBESAR HATI SANGAT!!!
TQ SO MUCH MY DEAR AMELIA.. SI TAUKEH BIB.. sayang sangat kat you laa AMOI!! hugs you kuat-kuat sampai you lembik macam taufu fa! huahahaa
*untuk pengetahuan you all dia tidak lagi Amoi* hehehh...
dan selepas itu... diri ini masih lagi the jakon naaa kan...
tetiba.. dapat lagi AWARDS.. juga daripada itu KLIK SINI!


PANDAN LAYER CAKE BY THE TAUKEH BIB! SO YOMMEHHH...


ALSO FROM THE TAUKEH BIB!


AND ALSO FROM THE TAUKEH BIB!

Pssttt.. taukeh mau tanya sikit... itu semua awards untuk i meh?? ku hangkut semua sekali muaahahhaa... bukan tamak tapi jakon pertama  dan dua kali dapat AWARDS from you??
kalau bukan.. kira halal okeh???
macehhh.. hahahaha...

AWARDS.... IKHLAS DARIKU BUAT SEMUA RAKAN BLOGGER... DAN TIADA YANG TERKECUALI... SUDILAH TAGS.. HANYA INI YANG KUBERIKAN.. setakat ini... nanti ada lagi... okeh... muahzzzzz << kiss sampai terlelap!


Khas buat semua.. kerana sudi menjengah dan jadi jiran yang ku sayangi di dapur ku ini... tq so much...

Nanti ada lagi Awards....

BEST FRIEND FOREVER... BFF


Khas buat semua... juga telah ku sediakan sehelai bib buat anda semua kerana sudi datang bertandang dan sudi menjadi ahli jiran kesayanganku... dan juga kepada yang selalu cakap kecur bila bertandang ke sini tu... dah tak perlu bawak tisu... i dah bagi you all bibs okeh.. jaga baik-baik.. jangan lupa cuci dan takmo ada peta segala! muahahhahaa... *pinjam teddy Nelly yang ucuk dan kupam naa kelernya... yang teddy tu jangan cuci nanti Nelly marah hehee*

LAST BUT NOT LEAST....

SPECIAL REWARDS FOR MY BELOVED NEIGHBOUR'S

berikan tepukan... berserta guruh!!!

siapa lagi kalau bukan.... yaa.. kuat lagi tepuk tu yaa.. yaa giteeww.. okay dah!


My dearest Amelia... ini bib khas untuk you... so lepas ni no need bawak gebor or perah your bib hokey!
sebab ini BIB sangat magic leyy.. like your magic burger tu...
dan ini bib tak perlu perah banyak kali..
very good punya! class A! no bau also ekk...
dan tak perlu buka dari leher you.. i dah stapled kat dada you! hahhaa.. nah! try pakai... yaaa like that lorr...

wahh You look so CUTE! ley..


Okay teman semua setakat ini dahulu yaa.. memang i sedang dan tersangatlah sibuk sekarang ni.. yang mana i tak balas komen tu...nanti bila urusan i dah selesai pastinya akan ku balas satu persatu.. Insyallah... rindunyaaa nak jengah dapur korang semua.... tak pe.. tak pe.. nanti bila dah selesai urusan tu semua.. i akan selongkar bawah tudung saji you all!! tungguUUuu i tawwwww....
jaga diri, jangan noty-noty.. jika sudi cubalah resipi i yang ada tu yaa.. semuanya ku halalkan... Insyallah..
jumpa lagi.... senyuMMmm...:)))



TATA!!


27 comments:

ogyep yummy mellow said...

wah... Syahdunya Kak Sha... di pagi Jumaat ni... SobSObSOb... Jangan tinggal daku ya...

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,waduh2 terharu lah ada jugak Mc Sha nak guna perkataan jakunis dari kak Noor tu haha sama lah akak pun terlebih jakunis sbb blog akak baru berumur 3 bulan belum pandai apa2 lagi,lama lagi sambut busday segala,rindu lah kat Sha selalu akak dok tunggu Sha datang wlaaupun hanya di blog hehee takpe bereskan semua urusan Sha baru syok bersembang no, kalua dkt mmg dah terbang kat sana time pesta buku ni..

dapurCikWan said...

WOW! begitulah alkisahnya...selamat menempuh alam blogging ye kak sha.. kalau sehari tak jenguk blog kak sha terasa macam ta lengkap je duk blogwalk sanan sini sinun... rindu pot pot pot pet kak sha tu!

terima kasih jugak buat kak sha! =)

umi's cup cake said...

Salam Kak Sha, umi dah amik award dan ada kat sini
http://umiscupcake.blogspot.com/2012/05/air-terjun-serendah-best-place.html
tq...

quinnie said...

kak sha..saya dulu pun jakun jugak pasal award nih..gelabah je bila kena tag..hahahha..tak reti langsung cam ne nak buat...nasib baik la ada insan yg membantu..walaupun segan nak bertanya jugak mula2 tu ..tapi akhirnya sekarang ni tak la sesat jalan lagi...hehehhe

Balqis Nazid said...

salam, kak Sha....he..he...
lamanya tak singgah blog akak, tau2 ada ayat2 yang sob..sob... syahdunya tghari jumaat ni...

Qasey Honey said...

Kak Sha...sama la dlu kita pon jakun sgt dgn award ni...sama macam Kak Q...mahu tp malu...hahaha...terima kasih kak Award tu...nk nk sewa lori dlu bwk blk award tu ekkk...hehehe

gerhana luka said...

Pinjam ayat Kak Noor gak, saya pun sama jakunis gak ni. Banyak benda dlm dunia blog ni saya tak tau masih meraba2 dan merangkak2 mencari itu ini.
Tang bab award ni satu lagi yang saya jakunis hee...
Terharu dengan award dari Kak Sha, pasni boleh lap mulut bila masuk rumah ni hee.. cayangggg Kak Sha!

Liza said...

salam kak sha, Liza pun jakun jugak ttg blog ni dulu dan sekarang...hahahahahaha

zila 4ever said...

he heee..sha aq tunggu award dr ko jer nie..he hee..tu la kan..rasa heppi bila org singgah kt blog kita..wlaupun x pernah bersua kan..:)

Amelia said...

Hi my dearest Sha, thank you ,thank you for your kind words towards me. You truly deserved all the awards my dear. I'm very glad to pass it to you with open heart and ini awards semua halal punya, jangan risau. LOL

Thank you so much for your award, such a cute, comel-molek, beautiful bib with your signature lagi. Siap pakaikan untuk I lagi... LOL I look cute, right? hahaha

Aiyah... your posting soooo touching sampei I nak nangis....
KAK NOOR, pinjam bahu kejab.
Tak payah pakai tisu lah, ini ari I pakai bib tu kesat air mata I...

I first blogging pun jakun-ness juga, first 4 months memang macam citer sendiri, pelawat takder, komen pun kosong. Sampei rasa2x nak give up tau... Tiba2x ada first follower dari JB juga. Bukan main punya happy dan jakun, pastu baru lah one by one datang, kasi komen yang harum dan manis.

Today I 'm so proud of my blog with so many followers and visitors that including my dearest Sha. Alamak, panjangnya...cam tulis posting plak, hahaha

Cayang, you tertinggal satu award tak ambik ley, itu yang paling cantik, comel punya "Happy Blogger Award". Jangan lupa pakai slipper pi pondok I ambik ya. Kat sini hujan ley..nanti kaki basah. hehehe

A big cyber hugs for you... muaahhhzzzz................

~~zana@pb~~ said...

Ramai je Sha yang jadi 'jakunis' kat dunia blog ni. Apa tak jakunnya, kalau dok dapur mcm akak ni. Tak peduli dunia luar. Nasib baik la pandai menaip, pandai mereka cerita dll. Ada juga kawan walau cuma di alam maya. Sha ok juga, novelis...dah tentu ramai follower.

dapurCikWan said...

kak sha..singgah jugakla..walaupun tahu kamu kebizian.. =)

HaSue said...

Kak Shaaaa...dah angkut awards nih haa...sila jenguk yer..hehe..trm kasih ye kak sha.. :)

http://sue-hasue.blogspot.com/2012/05/award-daripada-kak-shahriahmasterchef.html

Rohah said...

Duhai Kak Sha yang pemurah bagi Award untuk blogger lama dan baru..terpaku sejenak membaca entry kak Sha yang penuh mahabbah ini saya rasakan..Bagi saya yang baru bertatih2 berblogger rasa cukup kagum dengan niat tulus akak tu..apapun tq atas Award itu..Rasa segan pulak nak bawak balik Award tu..kerna saya belum cukup lama makan garam..hehe..

Amie said...

Assalamualaikum Sha...
Pengalaman itu lebih berharga dari segala-galanya, dan kisah Sha ini sebenarnya telah dialami juga oleh blogger yang lain... ha ha ha hhh tak terkecuali Kak Amie, syok sendiri, celoteh sendiri pada mulanya, tapi lama-lama terhakislah sedikit jakunis tu.... banyak juga jakunnya Sha, bukan Sha seorang kih kih kih.
Walaupun hanya dunia maya, tapi terasa seakan-akan hubungan sesama blogger semakin erat, kerana cerita masakan, cerita keluarga dan kongsi banyak perkara. Kak Amie angkut award yang cantik dari dapur Sha... nak bawa terbang ke Lahad Datu tapi dah tengah malam begini, tak adalah pulak kapal terbangnya. Tak apalah... kak Amie bawa naik tongkang sajalah... terima kasih banyak Sha! Moga gembira selalu, dalam apa jua yang Sha lakukan.... & jangan sedih2 kalau teringat Abang Amin.

Si Matatajam said...

Salam perkenalan kak Sha. M ni blogger baru. Hope u can hit me back.. Luv^____^ uuuuuu

ilahjy said...

salam kenal...dari resepi sumbangan Jy... otai blog masak yg tak berapa nak otai sbb baru nak masuk 4 tahun..tapi tak pandai mcm rakan2 yg lain memasak dan mempersembahkan hasil masakan..sekadar suka2 isi masa lapang jer...semua blog masakan kita meriah dan sealamt dtg ke alam maya masakan yg penuh ceria dan serba cnggih ..ahakssss... siapa lah daku berbanding puan chef...wpun masih baru..suka kak ilah baca cerita dlm N3 ni..tahniah ...

izahdaut said...

Tahniah kak sha.. Smoga blog akk terus dikenali.. Dan smoga pada satu hari nanti kami2 ini tidak kak sha lupakan. Nice to know u.. Sangat peramah n happy go lucky.. :-)

ieda said...

salam kenal dari saya ..
semoga terus berjaya dlm dunia masakan dan blog .. :))

dapurCikWan said...

kak sha..nanti update cter kat pesta buku ye.. =)

tun_telani said...

tq for the award ^^ tun angkut ye ^^
http://qurrataaayun.blogspot.com/2012/05/award-dari-kak-sha.html

(ni tiru style kak sue nih... ala2 main GA gitu letak link.. hihi)..

dh ada bip ni xyah risau terpercik kat tudung time makan kuah2.. hihi

Puan Hazel said...

salam k.sha.. den pun kategori jakunis gak nie.. saya x tau award ni pebenda, nak kena pergi bertapa dulu la..:)

Watierman said...

Assalam Dik Sha....setelah beberapa hari menyibukkan diri baru berkesempatan menghangkut award pagi ni!!! TQ ya Dik...hanya Allah tahu apa yang Akak rasa dengan anugerah dari Sha ni!!!

Asyifa Mustaffa said...

K.Sha,
tq bgi award...sory lmbt ambik...hehe..
wat ever pun..semoga akak sentiasa sukses !!

Nieza said...

Assalam kak sha cyng, sorry yer saya bz sgt hari tu tak sempat nak singgah ambil award ni..hari ni baru free sikit saya datang bawa kontena nk angkut bawa blk ni...nanti saya gantungkan yer. suka dpt kenal akak...semoga kehadiran akak dlm dunia blogger ni akan lebih meriah lagi nanti..InsyaAllah. tq kak mhuahhhx2:)

Naz / Nadz COSK said...

Assallamualaikum dan salam kenal buat kak Sha or maybe Sha (*muka nampak muda sgt lagi tu**)

Suka sgt baca post ni.. Almaklumlah novelis kan.. Sungguh bersahaja. Naz minat sgt baca novel2 melayu. Terlalu bnyk koleksi novel di rumah sendiri dan juga di rumah ayahanda dan bonda di kg..hehehe..(*bising bonda suruh angkut semua novel2 tu letak kat umah sendiri..ehehehhhee..)Cuma semenjak dah ada anak2 yg bersekolah dan yg tecik ni, dah kurang peluang utk baca novel..huhuhuuu.. Kekadang tu saja tak nak baca sbb takut terleka tak buat kerja rumah..hahahaha..

Salam kenal sekali lagi. Harap Sha sudi tukar link dgn Naz yer.. Tq..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ