ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, May 31, 2012

Putu Bambu Special Untuk Breakfast School Holiday!


Assalammualaikum.. dan selamat pagi semua... :) dah sarapan ke?? i baru aje.. sambil menaip ni.. sambil mengunyah putu bambu waduhh enaknya bukan main lagi.. umpama melting in my mouth gitewww... ;)

Pagi ni i nak ajak you all bersembang ler sikit ekk.. maklumlah bila dah cukup korem ni...

mood nak memasak tu membara cuma.. nak kena atur tiap waktu yang berdetik tu.. terasa cepat dan pantas benar berlalu..

Apa taknya Abang Amin hanya cuti 5 hari.. hari ni dah tinggal 4 hari aje dia akan bersama dengan kami sekeluarga.. so kalau boleh nak pastikan masa yang ada tu terisi dengan penuh bermakna gitewww...

Ya gitewww :)) 


Grrr.... ehhhhwahhh.... dak kerempeng Nellysha... nak ikut mood ia yang Grr.. Grrr... tu aje ekk...

bila Abang Amin ada ni kemain lagi dia! 

 #___________#

Kalau boleh Abang Amin tu nak menghadap muka dia aje.. ada aje.. nak main game dengan Abang Amin...
Nak tengok katon dengan Abang Amin...
Nak Makan dok sebelah Abang Amin...
Nak minum share dengan Abang Amin...

Yang Abang Amin... tu sabor ajeler melayan.... 

penghabisan agaknya Abang Amin dah tak kuasa nak melayan...
terus berdengkur celah sofa! muahahahhaa :)) :))

Hah! baru ler Nelly diam.. :))


Siapa suka Putu Bambu???

Di Johor ni merata ramai yang berniaga Putu Bambu.. antara sedap dengan tidak aje yaa... okay putu bambu ni i beli dan bungkus di sini, KLIK SINI >> PUTU BAMBU SPECIAL SEDAP GILER!

Serius memang sedap giler!

i dah ke tempat tu 2 kali sebelum ni, baru kali ni sempat snap gambar so sekarang ni i nak share kat you all semua..:)

memang berbaloi... rasanya lemak, harum, lembut dan yang bestnya tu memang kalau masuk dalam mulot ni hah!

terus cair.. waduhhhhh... ;)


i beli dan bungkus.... pagi tadi i steam kat dalam microwave...

hadoii memang sedap! masih lagi rasanya kekal macam masa baru di masak!

lembut dan tak basi... :)


nak cuba dan nak tahu lebih lanjut.. jangan lupa KLIK SINI PUTU BAMBU SEDAP GILER!


Hah! ni lunch i minggu lepas... siapa yang gemarkan SIPUT SEDUT LEMAK CILI PADI...

silalah ke sini... nanti you all kalau teringin bolehlah cuba yaa...



Okay cukup dulu sembang pagi ni yaa.. i agak sibuk melayan anak-anak...

masing-masing dah ada idea nak buat apa sepanjang dah cukup korem ni.. 

Pak Habibi kerja..

 so i ler yang terpaksa ke hulu ke hilir drive kereta..

 tarik handbreak!

sangkut handbag! hadoiii... malas betullah... ;)

tapi anak punya pasal... JOMMM!!!!!

jumpa lagi!

TATA!!

17 comments:

tun_telani said...

Morning kak sha!! tun baru terexcited nk salin resepi putu bambu.. hahaha.. adeh, beli rupa2nya.. terpaksa tunggu blk kg dulu baru blh gi cari jugak.

Qasey Honey said...

aha la kak Sha...QH pon teruja habis ingtkan ade resepi putu bambu tu n nk tgk jugak akak buat cmne lak kalau dirumah...acuan jenis ape..rupanya beli punya...hihi

Shahriah Abdullah Novelis said...

Morning Tun cayangggg muahhhzzzz hahhahaa.. aloloOooo ciannya dia... hakak pun tak tahu nak membikin alatan tak ade hehehe... nanti kalau dah beli alatan akak berniaga tun beli tau.. akak bagi percuma seketul yang lain ketul tun kena beli hehheehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

Qh sabor dik sabor hahhaaa.. mau nya ingat senang ke nak bikin.. maybe senang nak cari alatan tu yang lecehhh... ko tunggu nanti akak cuba cari jugak yaa... nanti akak share resipi... resipi dah ada taw. tunggUuuuu

Asyifa Mustaffa said...

Akak Sha cayang........
nak g jenjalan eh....g mana...? ikut....hehe......

x dpt ikut x pe lah....meh 2 3 ketul putu bambu yg mcm menarik jer tu...

bole ker?hehe....

azian said...

Aduhhh...sedapnya putu bambu tu...bukan apa dah lama tak pekena kuih fav tuh..Mcm rasa nak pergi beli skrg jugak la....

Shahriah Abdullah Novelis said...

Asyifa cayang nak ikut JOMM! tolong drive boleh akak malas nak drive hehehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hi! Azian cayangg... baik gi beli sekarang sedap dik..:))

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,ala jauh sngt lah nak mencari putu bambu tu tapi nampak pun mmg kelas gitu U,,sedap tu seketul tak cukup rasa nya,
tapi mmg banyak songeh ni nak buat kan hee beli je lah Sha kan,hahaha cepat lagi tu

Norzie hany said...

As salam Sha.
Amboi sedapnya putu bambu tu,kat melaka jarang ada jual...putu piring mmg merata org jual.Tapi sis mmg suka makan putu bambu berbanding putu piring.Terliur sudah.

gerhana luka said...

Putu bambu ni antara kuih fav saya. kalau pegi pasar malam mesti beli tupun ada tempat yg tertentu je sbb kengkadang dorang yg meniaga ni kedekut nak letak inti banyak2 hee.. suka tau putu bambu yang ada banyak gula merahnya...

~azillakhalison~ said...

sib baik drive kete kak..kalau kene berbasikal haha..lagi enjoy woo heheh

~azillakhalison~ said...

sib baik drive kete kak..kalau kene berbasikal haha..lagi enjoy woo heheh

Amie said...

Macam tak menang tangan melayan anak2 masa cuti sekolah (ha ha hahh gaya cakap Kak Amie macamlah ada anak 10 ye)
lauk-pauk tu Sha sesungguhnya mengecurkan liur... waduh! enak2 bangatttt...!

Amie said...

Ingatkan ada resepi putu bambu tu hu huuuuuu

Diana @ Melley Mey said...

hehehhe... diana pun ingat ada resipinya... :D.

kat cnie mmg jarang diana tgk kuih nie.. ker mmg ada org jual cuma diana nie mmg jarang kuar jejalan... hehehhee... sibuk jer memanjang.. adeeh!!

sedapnya tu kan akak.... kata org labuan " sia sia pun eh.." supaya nanti tak kempunan.. hiihiihiii...

Diana @ Melley Mey said...

opss!! tertinggal plak komen yg nie.. hehehee..
" Akak Sha... akak memang cantik tau... gambar tu akak cantik ler... ^__^ "

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ