ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Thursday, May 17, 2012

Special Pasta For Me.. Ngeh! Hati Sebak, Melalak tak sudah!


Assalammualaikum... selamat tengahari semua.. :)) wahh hari ni i masak awal.. sebab hari ni.. masakan yang i masak memang untuk ikut tekak dan selera i taw.. hehhee.. lagi pun semua balik lewat hari ni.. so buat ler sesorang tadi di dapur.. *memang selama ni sesorang pun hehehhh*

WahhHHHH kemain lagi tajuk i hari ni ekk...
 apa kess??

Sebelum tu nak ler bersembang sikit yerk.. masak awallah katakan hahaha.. okay.. ada tak sesiapa yang menonton TV9 semalam? jam 8:30 malam??? ada?? wahhh nampaknya i sorang hehehhe.. 


i ni jarang menonton tv waktu malam.. selebihnya hanya memerap kat dalam opis i tu... so semalam masa baca surat khabar tu kan kan.. adalah iklan... ada drama kisah sedih... huaaa... memang suka! tapi tak suka tengok sebab takut emo.. dan terbawak-bawaklah sampai 2-3 hari hah! gitewww... so tengoklah jugak sebab sinopsis cerita tu sangatlah ter menarik hatiku ini... yaa giteeww...

Tajuk drama tu... 'HILANGNYA DOA SEORANG IBU' huaa... korang tahu tak.. awal-awal sebelum drama tu start, awal-awal lagi i dah call Bonda dulu.. wahh.. kengkonon nanti bila nak menonton drama sedih tu taklah rasa banyak naa dosa! hadehhhhh.... *______@ berbuallah.. sampai drama tu dah nak start... masa tu siap tanya Bonda..

"Tengah tengok TV channel berapa Bonda?" << wahh menanya tak nak Bonda pun tengok sama hahahahaha...

"Biasalah... i tengok cerita korea i lah.." << Fullamakkk....Wahh lega! Tq! Bondaku! hahahhaaha....

Bukan apa tau.. kang kalau Bonda sama tengok TV9 nanti lepas ni bila jumpa.. confirm punyalah dia bagi ceramah baekKKKKK punyeYYYY!! hokey.. sekian terima kasih kerana terlalu memahami muahahahhaaa..


Kisah bersambung!!! jom kita memasak dulu yeay!

Special Pasta For Me.. Ngeh!


100 gm Fishcioni pasta + 100 gm spiral pasta rebus dan toskan


3 biji US tomato belah dua + 1 biji bawang besar, hiris +3 ulas bawang putih, hiris + 2 keping turkey pastrami, hiris + cracked black pepper + sea salt = kesemua bahan susun dan taburkan diatasnya macam tu.... dan renjiskan dengan olive oil

dan masukkan ke dalam microwave set kepada suhu medium high selama 7 minit


setelah itu... perahkan bersama 1 biji lemon juice dan gaul rata


sweet basil dalam 5 tangkai dan lurutkan daunnya..
 ambil daun sahaja.. 


gaulkan kesemua bahan-bahan ke dalam pasta, taburkan lagi cracked black pepper, sea salt dan olive oil... gaul dan gaul yaa cik dan puan dan tuan sekalian.. yaa begiteeeewww...


jangan lupa sebelum di hidangkan parutkan cheddar cheese, i guna jenama Bega Strong & Bitey Vintage 
buh ler bebanyak yaa.. giteeww... sedap YoUuuu!

TARRAA!!!

Special Pasta For Me.. Ngeh!


Simple and delicious!!!


inilah dia... Special Pasta For Me.. Ngeh!


sambung cerita tadi tewww... hehehe...

memang best betul drama tu taww... melalak-lalak... teresak-esak i menonton semalam sesorang kat depan tv sambil makan kacang pis! sedihh benor citer tu tawwww..

Pak Habibi i yang tembamBOM tu ada kat bilik.. sibuk tengok tv channel sukan ler apalagi..

so selesai aje menonton tu... wahhh!!! terus ler emo dan tiba jamtu gak macam nak jemput Bonda.. suapkan bonda, kalau boleh jamtu gak nak cium tangan Bonda.. huaaaa....

memang best cerita tu... dan sebab tu lah hari ni i buat masakan istimewa untuk diri i sendiri.. sebab nak pujuk sedih sebak bagai nak rak! sampaikan Pak Habibi i gelak macam nak rak! jugak! 
peh! dan pagi ini.. sebagai imbuhan dek meratap bagai semalam tu kan kan...


apalagi mata bengkak ler hari ni!!
pakai cermin mata hitam i you jemur baju tadi pagi! hebat sunggoh.... :)))


psst tunggu petang nanti ada hidangan minum petang baekk punyer!
tunggu ekk.. selamat menjamu selera kawan-kawan...

pssttt ada nama Azellea Nellysha kat atas tu.. bukan buku resipi dia tu.. buku i muahahaa.. dia memang nak jadi teacher kot??
sambung petang nanti ehhh.... :))


Dan terima kasih jugaklah sebab sudi mendengar kisah i pagi tadi hehehheeh..

TATA!!

12 comments:

norhanim md zain said...

Sha..samele kita tak leh tengok cerita sedih sedih..kita melalak anak anak dok gelak guling guling tengok mama berdrama :))

By the way lapaqnya tengok pasta tu..memang teringin nak makan pasta semenjak dua menjak nie...nak semangkuk....

dapurCikWan said...

ala..terlepas cerita tu...rugi tak tgk..omg! bonda kak sha minat korea ke..??woo...makcik berjiwa muda! ;)

biru mata hitam ku melihat pasta mu itu wahai kak sha... ;) nak mintak angkut balik umah kite la barang semangkuk..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Norhanim kan kan.. emo bagaikalau tengok cerita sedih hadoiii... emo betullah!

nak semangkuk?? 2 mangkuk sha bagi heheheeh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Cw rugi ko tak tengok dikk best cerita tu.. sampai mimpi2 hakak ko semalam tau muahahahhaa

Mak hakak memang sentiasa 24jam dengan korea... hakak dulu yaa.. sekarang tidak lagi susah asyik melekat depan tv tak boleh buat apa pun hahhaa

nah! hamik 3 mangkuk!

Puan Hazel said...

kita pun tgk gak kak, tp xleh concentrate sgt sbb ada tetamu.. pastu anak2 tunggang langgang berebut toys lagi mmg x sempat nak feeling langsung...but it was a story & worth watching gitew

Neeza.Areef said...

hi k.sha
menu yg mengundang kelaparan di paras bahaya di tghari begini..hrmm...mntk skit!

Mas said...

Sy tgk cite tu...sedih tp bagus utk pengajaran agar mulut sentiasa beringat. Sesungguhnya doa ibu itu sgt mustajab :-)

Ok kak...jom kita tukar menu suka sama suka nak? Akk punya nampak lg sedap...so sy nak sepinggan besar punya!

Bicara Kak Noor said...

salam sayang Sha,kat sini tak dpt tv9 lah kalau tak boleh tengok jugak,akak pun emosi kalau tengok cengitu nasib tkde channel 9 kalau tak suspen pak haji hujan tkda ribut tkda tiba hujan turunnnnnn haha
for me 1 pasta tu Sha please!!!!!!!

Qasey Honey said...

asslm Kak Sha ...bucuk2..ehh wangi2 la pulak hrni...hehe...QH tgk gak cite tu...lepas ni kena jaga 2 sikit la mulut ni kalau nk bcakap...takut disbbk n mulut bdn binasa...tauladan yg amat baik kan cite tu...insaf seketika...hihi...

ape2 pon pastu haaa...sedapnya kak...bleh htr semangkuk x ke rumah...hihi

FnF Simple Life said...

sy lak buka tv layan cite jepon je laaa...huhu...sat g nak kol mak le...winduuu...

rahel said...

Oww..tak tau nak cakap dah ni...mata terbeliak tengok hidangan sodap2 ni...mai sepinggan pasta tu...ambo nak rasa..

zuwaidah said...

yuhuuuu salam kenal. kalau dulu selalu tgk cik puan masak dlm MASTERCHEF kali ni kita sembang2 di alam maya lak. suka sangat..... semalam tgk citer tu pun tahan sebak, kang menangis en suami gelak pulak.

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ