ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Saturday, June 23, 2012

Choc Banana Muffins.. Tq So Much Kak Amie's Little Kitchen


Assalammualaikum... Syukur Alhamdulillah.. sibuk macam mana pun sempat lagi i masukkan N3.. resipi Choc Banana Muffins ni minggu lepas punya cerita... :D So baru hari ni dapat share resipi buat semua... :))

Terima Kasih 



Khas buat Kak Amie cayang.. sha nak ucapkan Terima Kasih buat Kak Amie kerana sudi mencuba resipe sha yang tak seberapa tu ya kak Amie cayangg... :)

Peluk ketat2!! naa tau.. kissss muahzzzzzz << sampai terlelap lama naa... :)

Kengkawan semua yang mana belum add Kak Amie tu nanti add yaa.. sebagai rakan maya kita semua.. moga silaturahim yang terjalin akan di perpanjangkan..dan dapat kita manfaatkan bersama :) Aminnn.... :D

nak tahu apa Kak Amie kesayangan i tu masak.. jangan lupa.. KLIK SINI TAUU... :)


Sebut pasal Aminn.. teringat kat Abang Amin.. sekarang ni i sedang giat kongsi cerita Abang Amin di Kem PLKN... untuk rujukan dan kenangan belakang hari nanti... :D
dah masuk PART 2 kalau tak silap... jengah sini jika sudi >>



So ini lah bekalan yang i bawakan buat Abang Amin dan kengkawannya di Dorm PLKN...

Choc Banana Muffins


Resipi jap ekk.. i share :D





hah! gitewww.. menyengihh aje dapat bekalan! untuk seminggu.. :))


Abang Amin bagi report hari tu.. katanya kengkawan dia suka naa.. makan kek dan muffin tu..
kat toilet masa nak mandi memasing sendawa baru durian!! :))
cettt :))

Choc Banana Muffins


i buat banyak naa.. kalau tak silap 4 adunan :))
bior kenyang :D kekanak tu kan kan :))
di bawah tu resipi untuk satu adunan ya :D

Choc Banana Muffins


BAHAN-BAHANNYA :

2 cawan pisang masak di lenyek
1 1/2 cawan tepung kek + 1 sudu baking powder + 2 cubit soda bikarbonat *ayak bersama*
1/2 cawan minyak jagung
sedikit garam
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
3 sudu besar serbuk koko
100 ml susu pekat manis
70 gm gula castor

CARA :

campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan putar dengan food processor sehingga sebati anggaran 4 minit dah :D
ambil cup cakes dan tuangkan 1 sudu besar adunan.

Panaskan ketuhar dengan suhu 170'C selama 10 minit.
Masukkan adunan dan bakar selama 10-12 minit.
Angkat dan sejukkan.
Sedia di hidangkan!!

TARRAA!!

Choc Banana Muffins


i memang kalau tak cukup masa.. buat yang mana ringkas aje... :)
janji sedap, muai dan sesuai untuk kekanak remaja tu makan reramai kat dorm.. :D


nampak tak isi pisang tu menyenggihh cenggitu guper... :))


Kata Abang Amin berebut!!!


suka i dengar yoUuuu aii... :))


selesai dah pun... :D


props yang i gunakan... ;)


Jumpa lagi! :D

TATA!


7 comments:

Amie said...

Selamat petang Sha....
Sayanggggg kat dia! Siap promot lagi tu he he hehhh terima kasih banyak-banyak ye Sha! Kak Amie pun nak sayang Sha ketat-ketat juga!

Kelakarnya cerita Abang Amin pasal sendawa durian kat toilet tu hikhikhikkk.... syukur Abang Amin ada ibu yang rajin & pandai masak, dapatlah selalu jamu kawanp-kawannya ye Sha.... Kak Amie pula kalau kawan-kawan anak-anak datang memang yang perempuan tolong masak di dapur ha ha hahh lepas tu baru makan.

ogyep yummy mellow said...

amboi... pisang cekelat lagi... sukaaa pisang.. suka cekelat.. dah kena lah tu...

u friend.. i friend kan... huluq la sebakul 2...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak sha cayaang...
Wah tergoda diana tgk tau... Nie kalau d buat minum ptg sambil sembang ngan akak...mkan best... ;)

Asyifa Mustaffa said...

Petang k.sha...
cekelat pisang ! nak 2 3 ketui !

gerhana luka said...

dah lama rasanya tak buat cuppies, terasa nak membaking ni tapi tu la ada je yang tak cukup. simpan dulu resepi ya nanti bila semuanya cukup boleh mula projek hee...

ummiaisyah said...

salam rindu kak sha....lama dh tak skodeng dapo kak sha ni..mesti lauk2 sedap semua dh abih....kek ni ada lagi tak?

Bicara Kak Noor said...

amboii Sha cayang mesti dah tinggal kertas je ni kan semua dah dihangkut oleh abang Amin ke ni kalau tak akak nk jugak sebijik dua bijik je lapo ni..busy lah tk sempat nak dtg awal heee

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ