ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Saturday, June 2, 2012

TinY Mini Pan Cake School Holiday! Masih Bercuti YoUu


Assalammualaikum.. Selamat pagi semua teman baru dan lama... Apa khabar semua? Wahh tentu seronokkan dapat berkumpul dengan keluarga.. samalah kita ;)


Sebenarnya.. i ni masih lagi bercuti :)) dan sedang bercuti :)) di mana?? hehhh.. nantilah yaa.. panjang sangat ceritaya.. Plan A baek punyer! teriba yang jadi Plan Z! tu nanti bila dah selesai semuanya nanti i story kat you all... penat jangan cerita.. non stop! badan ni rasa macam nak demam aje taw! bangun pagi mata bengkak peh!


Dan ini bukanlah Auto post.. tetapi N3 ini secara live giteww.. sebelum i menyambung percutian Plan Z i tu :))

So membuatlah i mini pancake kesukaan semua di rumah ni, dan kiranya ini permintaan Abang Amin.. sok dah nak balik semula ke Kem PLKN hmm... :(

sekejap benar masa berlalu kan..


pic terbaru.. semalam punya kisah ni.. kisah kontot aje.. kisah panjang later2 i story ekk.. ;)


Adik dengan kakak memang suka membaca ;)

dapat berehat jap pun.. eshhhh... mesti baca buku.. ;)

Okay! jom! breakfast! Express punya!

Tiny Mini Pancake


BAHAN-BAHANNYA :

200 gm tepung kek + 1 sudu kecil baking powder *ayak*
1 sudu besar gula pasir
2 biji telur
200 ml susu segar
sedikit garam
1/2 sudu teh esen vanilla
2 sudu besar mentega cair

CARA :

Campurkan kesemua bahan-bahan dan putar sehingga sebati.
Ketepikan dalam 20 minit.


Lengserkan dengan sedikit mentega di atas kuali non stick dan tuangkan 1 1/2 sudu besar adunan batter.
Goreng dan balikkan setelah keperagan.
Angkat dan lakukan sehingga selesai!


Comey sangat!


tiny mini pancake!!

ringkas

mudah 

S.E.D.A.P << sila eja... :))


served with butter, maple syrup, any types of jam.. 

Yummeehhhhh ;)



Okay! kawan-kawan cayang.. jumpa lagi nanti yaa...

sebenarnya hari ni i bukan sahaja masih bercuti tetapi ada urusan dan undangan yang perlu i hadiri ;)

Jumpa lagi! Jaga diri!

senyum selalu!!


jangan noty! noty! taw :))


Props yang i gunakan tadi.. mulberrys yang semakin lebat berbuah... :)

TATA!!


11 comments:

ibh_sue said...

Aslmkum kak sha.
Still bercuti lg ya. :)) . Cute ja pancake akk tu. Tp kan, yg buat geram tu. . tgk buah berry yg posing sebelah pancake tu. Tu lg kuat godaannya. Heee

Amelia said...

Hi my dearest Sha, good morning to you. Itu pancake kasi fling 2 keping kat pondok I,drizzle extra maple syryp.LOL

I tengah buat ice cream ngan kek, nanti petang nak posting, singgah slurppp... sebelum I habis semua.

But I sure simpan for you lah cos ini ari you busy kan?
Ada berita baik nak share2x ngan you yo.... itu magic burger I dapat 1st place, semalam baru dapat email. Nanti ice cream siap I post together lah... stay tune!

Have a nice holiday, regards. Penyet you kuat kuat macam your pancake. muaahhzz...........................with love and kisses. Lap u babe!

Norzie hany said...

Assalam Sha.
Comeynya dan nampak sedap sgt pancake Sha ni...terliur sudah.Nanti sis nak cuba la resepi ni.

Amie said...

Jom cuti2 Malaysia Sha... kak Amie pun dah boring terperap di rumah beberapa hari he he heh tak sempt pun tengok Pesta Kaamatan di Penampang!
Ada Plan Z lagi tu... hebatnya! Terliur pulak tengok pancake abang amin tu... tetiba rasa teringin nak makan lempenggg

myda_ahmad said...

salam sha....
fullamak!sedapnya mini pancake tu....ada lg x?jap lg nk dtg ketuk pintu,boleh mintak sekeping, ..hihihi....

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,amboi geramnya tengok penkek yg meleleh tu macam nak ambik je dua keping ..
selamat bercuti Sha jangan lupa jalan pulang ya rindu lah degn Sha yg pot pet nni

norhanim md zain said...

hai shah. Selamat bercuti ye..jgn lama lama tau rindu nanti nak cite cite x dak sapa..wah telan ayak liur byk nie dok tengok pankek yg sweet nie..sedapnyaaaa:-)Q

gerhana luka said...

kalau saya buat pan kek anak2 cukup suka makan ngan madu, bab mulbery tu kan..kan..kan.. saya dah semai dalam pasu batangnya dan sekarang dah mula keluar tunas tak sabar nak tunggu berbuah lebat macam Kak Sha punya. ciss.. baru keluar tunas daun berangan nak keluar buah dah hee... teruja gitu...

kasihredha said...

abang aminnnnn...jgn habiskannn...auntie nak sekeping :)

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Wahhhh cumelnya pancakes tu!!! Geramnya tengok :)

Haha selamat bercuti to you too dan jgn notty notty gak...hehe :)

Yatie said...

Assalamualaikum Sha,
alamak suspen jek...nak tau gak apa yg plan Z tuuuu...sabor nunggu ni....he3..btw comey je pancake cuti sekolah Sha ni, kalau tak cuti sekolah mustiii besar mcm kuali..ye dak????..he3..jngn mareee...suka guwaww ngan Sha ni..sok nak wat pancake gaklah...lama tak makan, asyik wat lempeng pekak jek...nak gak wat lempeng omputih mcm ni...kan..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ