ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, June 4, 2012

Triple Treats Brownies With Ice Cream And Chocolate Bombastic! School Holiday


Assalammualaikum...

Tu dia.. menu minum petang i hari ni hehe.. sebenarnya membuatnya dah beberapa hari yang lalu.. sibuk bercuti punya pasal baru teringat petang tadi! :))

terus ler ku bagaikan... snap asal ada hehehe.. selebihnya cepat-cepat masuk mulut.. sebab mudah cair hadoii... :))

Dapat idea dari blogs cik adik Diana yang comey cun melecun tu.. 


Masa tu i singgah blogs Diana pukul 1:29 am << pagi hokey! you all semua tengah mimpi agaknya masa tu ;)

so masa jengah dapur Diana tu.. terus ler bijik mata terjojol!!

jam tu gak! pepagi kala tu turun ke bawah terus mengerjakan apa yang ada.. walaupun tak sama.. tapi perghh...

rasanya.... MELETOP!! in your mouth :))

ya giteww... :))

Nak tahu macam mana i dapat idea.. sila klik bawah tu yaa...



Diana cayang akak macam biasalah dik.. tak kuasa buat macam Diana hehhee..

jadi akak buat ala-ala versi school holiday yeah!!

macehh Diana muahhhzz

 Triple Treats Brownies With Ice Cream And Chocolate Bombastic!



Okay.. i guna Triple Treats Brownies... yang memang sentiasa ada stok dalam almari es i tu..

kesukaan anak-anak di rumah.. rasanya perghh.. memang meletop!

dan harganya pun memang TOP! :))


tu dia rupa biskut brownies tu yaa... 

di salut dengan cekelat lagi youUu... ;)

sedap giler!!! :))


ambil ice cream *i guna eskrem cekelat* buat macam gambar di atas.. 

ala-ala buh ice cream di tengahnya dan tangkupkan dua.. wahhhh

masa ni.. eskrem mudah cair.. so cepat2 buat kerja tu yaa..

bayangkan i mengerjakan ni tengah pagi buta!

jam 2 am okeh! kecurr punya pasal.. jangan memain dengan i... :))


yer gitew.. nampak tak dah cair eskrem tu.. hokey lepas tu...


celupkan dalam coklat cair dan bungkus dalam aluminium foiled..

dan simpan di dalam peti beku selama 4-5 jam!

i simpan dah dekat 4 hari! hahahaha :))

terlupa hokey! so petang tadi baru ku keluarkan dan ku kerjakan bayekkk punyer!

ya giteww..:))


golek2kan di atas coklat rice... hah! macam gambar di atas tu...

pastu lekas-lekas! paggil Abang Aemir dan Nellysha suruh makan!

cepat! cepat! nanti cair!

wahh gitewww i berteriak yaa.. ;)


bila di gigit.. waduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

@_____________@

sedap!!!!!

Abang Aemir cakap "WOW!!!"

nellysha cakap "Ada lagi tak Momma??!!!"

:)) :)) :))

Triple Treats Brownies With Ice Cream And Chocolate Bombastic!




masa cuti sekolah ni lah segalanya nak simple, ringkas dan mudah.... 

mudah nak di sediakan.. anak-anak pun enjoy!!!


Percutian plan Z hari tu.. segalanya ku redah!


 Piknik pun yaa.. ku redah jugak!! mandinya tidak! :))

banyak lagi tempat percutian Plan Z i.. entah bilalah nak masukkan N3 dalam blogs cuti2 i tu.. tahap kepenatan masih tak hilang lagi... :)

Jumpa lagi.. ada banyak lagi menu dan resipi yang i tak sempat masukkan.. dah berderet aje ni.. Insyallah soon.. :)

Tq so much kepada yang tidak jemu datang bertandang ya... maceh semua muahhzzzz :)

TATA!!


28 comments:

gerhana luka said...

Kak Sha ni betul la membuatkan saya tetiba nak pegi beli eskrim nak membikin gitu jugak hadoiii... ambik bib lap mulut cepat2.

Shahriah Abdullah Novelis said...

GL hahaha.. mau taknya.. apa lagi gi beli eskrem jangan lupa beskot atau kek boleh juga buat cam tu. cekelat jangan tak ada pulak tau.. hehhehee

SueMiezi said...

Aslmkum Kak Sha..
Hadoii..Hr tu tengok Kak Diana punya dah mengguda..ni tengok Kak Sha punya pulak..Meleleh air liur. Terasa2 kesedapannya tu.

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Suemiezi cayang... hheheee betul tu hakak pun kecur masa singgah dapur diana.. tak boleh jadi terus buat... apalagi dik.. buat dik buat..:)))

tun_telani said...

Salam kak sha.. aduhh.. menitik air liur atas keyboard nengok nihhh!!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tun ngehhh ngehh hehehee... mujur tak meletop yer dik hehehe

Mamasya said...

Salam Sha cayang.rasa nak kutip je bebola coklat bombastic dg ice cream..terus masuk mulut..yummm... budak2 tentu suka...mak budak lagi suka. dan sambal petai kat bawah tu....menyelerakan..

Qasey Honey said...

asslm Kak Sha cyggg...alahai ni buat org btul2 kecur tgknye...menyelerakan...sedapnya...

Qasey Honey said...

asslm Kak Sha cyggg...waduh sedapnye...ni yg buat org kecur mlihatnye...mleleh dh air liur ni...hihi

Nur-nba said...

Alamak.. kenapalah semua menu dalam ni sedap2 belaka... Kak Sha, nak seketul boleh tak? Pos Laju ke.. apa ke..

Isk isk.. sedap sangat tu.. meleleh air liur ni..

dapurCikWan said...

nak 1 bom tu kak sha! hehehe...meletop.

Juwita Jamaludin said...

yum yummy.. memang nampak menarik sangat bila gigit tambahan dengan coklatnya tu.. tak tahan tgk..bila la ada masa nak cuba ni

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak Sha cayaang...
ooo yg nie yer yg akak bgtau tu... hehehee.. memang comel2 ler.. nie kalau irfan nampak lg ler dia suka nie akak... sbb dia suka makan kalu bab coklat urai gini dlm bentuk bulat2 lg... mmg laju jer dia ambil nnt.. ehhehee

Amelia said...

Moshi moshi.....kena top up touch N go card baru dapat masuk, tadi no entry!

Mana I punya share, ada lagi tak? I mau itu 2 biji bomb.... tsk.. tsk... otak jangan pikir lain ya!! hahaha

I scream...I want ice cream......cuaca panas weii, I pun tukar ice cream mode sekarang, nak tukar dengan I punya tropical dessert?

You punya triple treats make me forget about diet..... sedapppp punya pasal. Kat umah makan tropical dessert, datang sini makan triple treats esok I punya sayong kebaya mesti tak boleh zip. LOL

So I slurppppp.....yum yum........
Balik dulu sebelum I kenyang sangat tertiton kat sini.

Good night, jumpa esok. muahhhzzz........................

norhanim md zain said...

Shah aduh semuanya sedap:-) cokelat kesukaan semua..golek golek dlm cokelat rice terus masuk mulut.emmmmm terbaik:-)

Shahriah Abdullah Novelis said...

W'salam QH cayangg alah dik tu main pepondok cuti sekolah je tu hehhee

Shahriah Abdullah Novelis said...

Nur alamat plz hehehe.. nanti akak pos terus cair huwahhhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

CW nah! 2 biji jaga! jaga! nanti meletop dalam mulut heheheh

Shahriah Abdullah Novelis said...

JJ mudah aje tu... celop2 gentel, golek2 dah jadi hehheeh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wsalam Diana cayang haah yang ni ler yang akak kecur tengok kat dapur Diana tu hahahaa.. tak sama jadilah dik lepaskan kempunan.. kerja orang tak kuasa tapi selera bukan main besor heheheh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Amelia amoi cayang haiya tu laa silap bawak kunci hehehee...

hokey memang cuaca panas! bagi you 2 bijik! gigit slow____ slow___ tau! LOL!!!

Okay nanti i singgah pondok you okay cayang muahzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz wahh kiss you sampai tertido sudah! LOL!!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Norhanim mudah aje tu kak hehehe.. gigit tu slow___ tapi cepat sikit takut cair hehheeh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Mamasya betul tu simple jangan tidak aje tu kan.. hehehehe... beli cornetto lagi mudah Mamasya hehehe

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,sorry lambat sampai sini ada tak simpan utk akak sikit dah nak pengsan tengok benda tu yg mewah cekelat,kalau dpt lagilah pengsan rasa nya kan heee nak kena try jugak ni anak akak pun sma kalau yg cekelat2 gini mmg fav diaorang jugak

Rohah said...

main coklat2 cuti skolah ni ye kak...sbb anak2 ada kat rumah kot,diorang pun pandai mintak yg versi cam gitu kan...semalam pun sy dok melayan kek biskut marrie,tp biskut marrie tak cukup sy bedal je dgn biskut jejari tiramisu, janji coklat..laku aje..hehe

Ummi said...

Assalam Sha, waaah mengancam sakan brownies tuh...senang wat molat2 masuk molot...jgn sangkut kat tekak aaii sudah la yea...nnt pengsan mokcik....hehee.. Ntah bila la kerajinan akak nak menyerang semula, dapur dah suam2 sejuk...hehe, bz memanjang..

Neeza.Areef said...

sejukknya klu lalu kt tekak

zuwaidah said...

sudah terasa cair dalam mulut amboiiiii sedapnyaaaa...opssss rupa2nya ku bermimpi waduhhhhhh

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ