ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, July 7, 2014

Bismillah Hidup Lagi Ni! Ngehehehehh


Cak! Cak! Cak!


Assalamualaikum....
BISMILLAH..... <3

Apa khabar semua???!!

Owhhh! ada yang rindu kat tite ke?? :D

Tak de?! Ok tak pe.. tak pe..

Subhannallah!!! lamanya tak update blogs i ni kan... rasanya kalau ada anak kecik ni dah berlari dah budak tu! Ngeheheehhhh....

Semua pun tahu sekarang ni i sibuk sangat dengan pelbagai aktiviti penulisan!

Penulis ni kerja dia nampak macam tak de kerja.. cakap jer busy tapi masih boleh hu ha.. lagi bershopping ke.. outing dengan family ke.. gituh!

Kalau you olls nak tahu.. Penulis tidak pernah berhenti bekerja ya.. sebab penulis bekerja menggunakan otak... dan yang menyampaikan utusannya ialah mata, hidung, mulut, kaki dan tangan.. pendek kata.. panjang tak kata ekk... segala yang berlaku di sekeliling itu yang akan i rakamkan dalam kotak minda.

Dan... lepas tu barulah i susun jadikan bahan cerita... wah! lebih kurang macam tu laa... HEPP! ni blog masakan kan kan?? bukan blog penulisan...

what ever! i memang busy.. bila tak busy tu laa i berehat.. tu yang penyakit mim alif lam mim menjelma.. kan ke hebat sangat tu! muahahahaha...

Okay! Okay! too long i rasa i melalut ni...

Okay i just nak hantar laporan.. bersempena bulan Ramadhan Al-Mubarak ini Luv... sangat! Ramadhan please don't go! Wahh! feeling gituh!!


Owhhh!! Woohhh! kemain lagi tu kan berdiri tegak macam tiang bendera! muahaa... okay ni gambar beberapa bulan yang lalu... dan sekarang kebesaran itu tidak sama.. agak slim sikit dah sekarang ini yer.. yang mana follow i di instagram dia tahulah apa yang i bikin selama ini!
MUahahaa....

foto di atas itu khas untuk semua rakan2 masak2 i yang i kasihi dan tiada yang terkecuali... cayangggg... cayanggg.... semua sekali!!! Muahhhhhhhhhhhhhhhzzzzz <<<<---- kiss sampai terlelap ingat lagi tak?

Okay kita hantar dulu laporan ini..

manalah tahu selepas ini mood i nak update blogs berapi kembali.. tak janji yaa... :(

Tapi i akan cuba share resipi bila ada kelapangan...

tetapi di instagram i selalu jugak share resipi... apa yang i masak untuk berbuka puasa...

simple jer.. resipi2 tu semua ada dalam blogs i ni hah!
but selepas ini i nak cuba resipi2 baru dan cuba untuk ubah suai..

InsyaALLAH Wallahualam..

i memang benar-benar sibuk!
tapi sentiasa ada masa untuk update instagram!

Hebat kan!

Okay yang mana benar-benar rasa nak follow i di instagram boleh follow di 

add sini --->>> ksha-mommacha

dah sekontot tu jerk.. buat apa panjang-panjang bukan korang hafal pun kan kan....
yang mana rasa tak perlu nak follow tu tak perlu laaa.. i tak paksa... okay.. :)


nampak tak gambar macaroon yang tergolek2 celah tu??

okay ini adalah salah satu projek ksha untuk tahun 2014!

serius ni ekk.. satu2nya buku resipi yang bakal di terbitkan tidak lama lagi begitu banyak halangannya... untuk di siapkan... terselit 1001 cerita di sebalik pembikinan buku resipi i yang kedua ini!

Alhamdulillah segalanya dah selesai... dah sampai ke peringkat 80% pun... InsyaALLAH dah siap sepenuhnya mestilah i akan share kat sini dan kisah lebih lanjut dan macam2 lagi kisah di sebalik.... 'The Making Of 100 Resipi Memikat Resipi' akan i kongsikan di blogs penulisan dan lain2 blogs i yang berlubur tu... hadoii.... entah bilalah agaknya nak update tu!!

Insya ALLAH soon! i kena kuatkan semangat! sekuat batu konkrit...

aikkk kena kacau dengan hantu masa shooting tu boleh.. takkan nak update blogs tak boleh yer tak??

yerr... yerr arr.. jerkkk.... 


Alhamdulillah...

Okay semua gambar yang terkonteng2 di atas itu adala hasil idea, resipi dan i sendiri yang snap gambar... walaupun mood nak snap2 gambar dan cari2 angle entah hilang tahh ke mana gaknya...

i cuba... dan selagi tak dapat hadiah DSLR baru tuuuu... tuuu...... (i nak yang tuuuu) tak dapat.. mood tu slow sikit kot... guna hp jer ler ekk.. tak pun tab... okaylah...

kita jumpa dulu setakat ini...
nanti... wich is that nanti is tomorrow.. i berjanji akan share kat semua teman2 kesayangan i tiada yang terkecuali.. termasuk yang baru sahaja join my blogs ini...

luv you olls.. hanya ALLAH SWT sahaja yang dapat membalasnya...


Luvvvvvvvv... Memmuaahhhhhhh

TATA!!!!

6 comments:

Amelia said...

Hi Sweetie, yuuuhuuu....how you doing? Macam dah setahun tak update?? Kalau pregnant dah beranak dah...tapi I tak ada lah...tambah gemuk adalah.LOL

Aiyoh...I mau itu mac ley. I belum pernah buat cos takut tak jadi buang tong sampah. Lain kali you buat I nak minta sikit. Yours look perfect dan comel.

Itu kasuk comel very nice, mana beli?

Have a nice day, take care.
Amelia

Phong Hong said...

Heloooo......

Wani said...

salam kak sha ..selamat berpose. ..lawak la kak sha ..jenuh menunggu update ... hihi

adda syuhada said...

Salam Akak...
yang ni betul2 menyelerakan...konfirm dah tak toleh kirin kanan....terliur i tau...

Bicara Kak Noor said...

Hai syaaaaa dok tengok kat ig je, ingatkan akak terdelete ke apa blog sha rupanya mmg dah menyepi, mmg ramai yg mencari masterchef ni tau kembali lah shaaaaaaaaaaa

Cik Ecah said...

rinduuu coretan akak...
resipi2 akak hehe
long time no see kihkihkih~~~

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ