ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Sunday, April 29, 2012

4 in 1 Resipi Pilihan Minggu Ini... Sibuk Tahap Gaban!



Assalammualaikum.. Selamat bersantai hujung minggu bersama keluarga dan teman tersayang... Hari ini hari yang begitu sibuk buatku.. bermacam tugas yang harus ku bereskan... dapur memang tak berasap hari ini.. tapi sebelum meninggalkan dapurku ini... sempat juga ku pilih N3 yang lepas-lepas buat semua teman blogger baru dan lama mencuba yang mana berkenan. Manalah tahu ada yang terlepas pandang.. maka telah ku pilih secara sesedap jari menekan gambor-gambor yang ada di dalam folder tu.. namun begitu setiap kejadian masakan di dapurku ini, pasti ada terselit kisah di sebalik resipe tu yaa... jangan lupa cuba yaa.. cayang kat you all.. 

Ayam Dan Daging

  1. NASI LEMAK AYAM PANGGANG TAIRU
  2. SUPER CRISPY CHICKEN WRESTLING
  3. DAGING BLACK PEPPER DAN TUMIS AIR SHITAKE
  4. KURMA KAMBING VS MINI BAGUETTE

CAKES, CUP CAKES
 & DESSERTS

  1. CAKES & CUP CAKES
  2. DESSERTS
IKAN
  1. ASAM PEDAS
  2. IKAN GORENG, KICAP, BERLADA
  3. MASAKAN IKAN MASIN
  4. IKAN STEAM



Syukur Alhamdulillah... hari ini dan minggu yang seterusnya i tersangatlah sibuk nOooooo.... pelbagai urusan dan persiapan.. yang perlu ku uruskan... Al-maklumlah... tinggal lagi beberapa hari lagi  Abang Amin akan berangkat ke PLKN... pada 1 mei..

Dan selepas itu i terlalu sibuk membuat persiapan untuk ke PWTC, pelancaran 2 buah Karyaku.... pada 5hb Mei 2012 Hari Sabtu tepat jam 11 pagi... karyaku yang ke 8.....



dan syukur Alhamdulillah...
Pelancaran Buku Resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah...
buku resipi ku yang sulong... dan Insyallah ada rezeki bakal menyusul yang kedua pulak.. tu nanti hentah bila hahahaa....



Khas buat semua teman... blogger baru dan lama... jangan lupa dapatkan kesemua karyaku yaa... buat masa sekarang hanya ada di PWTC... dan selepas itu barulah ada dipasaran... akan ku update kelak... stay tune!

Selamat beriadah bersama keluarga dan teman tersayang...

i sayang kat you all... jaga diri jangan noty-noty... senyum selalu.. Insyallah bila ada kelapangan waktu pastinya akan ada resipi khas buat semua...

Salam sayang......



TATA!!





12 comments:

dZana said...

Aslmkum sha.. smga semuanya bjln lancar.. dalam buzy2 menulis pun ada mcm2 resepi sempat dimasak.. sedapnya klau dapat mengunyah sepotong kek pear UD tu...

ummiaisyah said...

salam kak sha...bz ye...kiter pon bz gak...hehehe..best kalo dpt jumpe kt pwtc...nk peluk2 kak sha..ok take care

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,akak pun sibuk manjang jenjalan seharian petang baru balik ke sarang,itu pun sbb esuk sekolah kalau tk mesti belum balik lagi haha bekenan kat lemak nenas ikan sepat macam nak buat tapi tak tau lah bila hehee ikan sepat dah beli tadi tungguuuuuuuuuuu take care Sha walaupun sibuk jgn lupa makan,tak masak tkpe tapi mesti makan jugak hehehehehe beli lah tuuuuuuuuu

gerhana luka said...

Good Luck ya Kak Sha, semoga pelancaran karya Kak Sha nanti akan berlangsung dengan jayanya.
Teringin jugak nak jumpa Kak Sha kat sana tapi dah ada program sekolah anak pulak 5 mei tu, ada jodoh boleh jumpa lain kali kan.

Amelia said...

Hi my dear Sha, wow..... all so sedappp... best!!! Ini pakai bib sekeping tak cukup, kena pakai double layer. LOL

Everything look so awesome and tempting...I think going to banjir soon then keyboard "pop" meletup due to short circuit. hahaha

Congratulation on launching of your new books. I'll definitely get a copy of it. :)

I got an awards for you in my blog, drop by to collect when you're free.

Have a nice week ahead. * hugs & kisses* muahhzzz....

P/S when you not around, I promise to be good, no noty noty,ok!!

Mieza said...

Sha...selamat berkenalan...ternampak sha di Group Meriahnya Dunia MAsakan...mieza follow....nnt nak jelajah semua resepi kat sini :)

Yatie said...

Assalamualaikum Sha.
dlm sibuk2 pun sempat lagi menyediakan menu yg sungguh istimewa, semuanya nmpk menyelerakan...moga semuanya berjalan lancar..tahniah utk pelancaran karya Sha...moga terus sukses...

btw akak dah cuba ayam goreng bumbu tu, mmng sedap dan meriah dngn bumbunya...bombastiklah..tq Sha..

dapurCikWan said...

dEAR kAK sHA...gud luck er...teringinnya nak g pwtc.. =( eh eh kak, lambat lagi ke buku tu ada kat pasaran selain kat pwtc tu?? tak sabar nak beli nih! tambah koleksi lagi... hehehe.. =)

ibh_sue said...

Aslmkum Kak Sha..Wah!..teringin nak jumpa akak kat sana..Kalau boleh nak dapatkan buku2 dgn ada tandatangan tuannya sekali..baru best. Apa2 pun, Tahniah kak..

quinnie said...

tahniah kak sha atas penerbitan buku masakannya..:)

geram tengok kek tu.....:)

Mama Hawa/Mama Nani said...

As Salam Sha...
agak2 kat Spore ada jual tak buku masakkan Sha nie..geram tgk gmbr2 sha!!

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak sha...
waaah!! Tahniah dari diana... nie pasti nak dapatkan buku nie nanti... tak sabar nak dapatkannya... :).. Tahniah akak..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ