ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, April 10, 2012

Express Waffles



Assalammualaikum.... Sarapan pagi bersama Express Waffles... segalanya express sekarang ni ekk.. dah mula nak berkurung dalam mini opis i tu... dah mula nak menulis *walaupun i tak menulis tapi menaip muahahahhaa...


Okay pagi tadi masa terkais-kais nak buat breakfast tu.. pening jugak apa yang nak ku bikin buat alas perut sementara nak tunggu masak tengahari nanti.... teringatlah pulak.. ada waffles kat dalam chiller... Express punya dan baik punyer!




Anyhow,
Anywhere,
Anytime,


Tu dia.... bukan i yang beli tau waffles tu.. tapi....




Tu dia... my hero no 2.. Abang Aemir.... yang pakai jaket merah MancHester United giteeeww... Al-Kisahnya... kan kan... setiap kali dia balik sekolah.. mesti dia beli 2 peket... satu peket dia akan hulur kat i....

"For you Mom.." <<<< soOOooOOoo... sweet kan kan... Abang Aemir ni beli apa pun mesti ingat kat Momma dia dan adik dia.. abang dia tu kekadang aje dia belikan muahahaa.. dengan alasan... Abang dia dah besor! omak dia masih kecik! *pengsan tahap separa kritikal*




So... pagi tadi... i keluarkan dari peket dan panaskan atas kuali... nak guna microwave pun boleh.. malas pulak nak tekan suis! hehehe...




You all bolehlah buh pisang... dan eskrem vanilla ekk..... buat cenggitu...


Tuangkan pulak dengan mapple syrup.. kalau tak ada.. madu pun boleh.. buh banyak-banyak naaa.... ekkk


Buh pulak coklat syrup... i guna *Hersheys... Yommy!


Buh pulak whipped cream di atasnya... dan taburkan dengan fresh strawberry... kalau ada badan ke.. walnut ke.. pun boleh tabur di atasnya... wahhh... sure tinggal mata puteh aje muahaha..


Yommehhhhh.....


Atau kalau dah tak kuasa.... buh aje kuah asam pedas semalam tu ekk... Syukur Alhamdulillah... dengan sedikit idea... sarapan pagi kami sekeluarga.. ala-ala kebaratan giteeww.. walaupun pada hakikatnya... hanyalah sekadar... Express Waffles... that's it guy's!


Okay... itu sahaja idea dan laporan pagi ini... dah nak turun ke dapur... tunggu menu tengahari nanti yaa... semestinya simple and easy... fresh from mya KitcheN, My Recipe'S, My CooKING.... :)))

TATA!!!

6 comments:

ShimaSalleh said...

mabeless

kat sini link blog alun
http://shimasall.blogspot.com/

Shahriah Abdullah Novelis said...

Thanks Alun dah follow pun...:))

Amie said...

Assalamualaikum shahriah,
yang edkspress itulah yang sedap!

ogyep yummy mellow said...

Ohhhh... main shortcut ya... better stil,,, mengancam lagi... Kak Sha, hari ni ogyep masak tau.. jom singgah umah..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Kak Amie.. betul tu... yang ekspress tu ler yang enak! tq sudi singgah...muahh

Shahriah Abdullah Novelis said...

hehee... tau tak per Ogyep okay nanti jap lagi akak singgah.. my dear.. mana yang ogeyep email kat akak tu... akak punya email ada 4000++ pengsan nak mencari satu2 hahaha.... just inblox kat fb akak aje ekk ekk.. thanks dear

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ