ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, April 25, 2012

Sejambak Bunga Ros, Terkial-kial, Ciannya Izah Daud


Assalammualikum.. selamat pagi semua.. teman blogger baru dan lama.. dah sarapan ke belum?? kalau tanya i.. dah tentu belum hehhee.. sebab awal dah masuk opis kan kan.. cuma  minum air masak aje.. tapi 2 gelen! hah tu dia... kembung perot senang hati hehehee....

Pagi ini tiada menu atau resipe sarapan pagi... tetapi ada beberapa perkara yang ingin ku bual dan kongsikan buat semua teman-teman yang ku hormati lagi ku kasihi...:))

Okay nampak tak bunga ros yang segar mewangi tu.. *sila bayangkan...almaklumlah kita semua ni bersiaran di alam maya* wangi ngko! itulah hadiah daripada si Cik Puan yang empunya BURGER MAGIC TIADA DUA DAN TIADA 3 DI DUNIA INI << kalau nak tahu gi mana guper Burger Magic tu silalah singgah dan jangan lupa add yaa....

Hati ini sungguh terharu.. bukan sahaja sejambak bunga yang di beri... tetapi.... siap dengan poem ko! mau tak kembang macam bunga rose yang mekar tu ekk...


Cik Shahriah, this bouquet of beautiful roses for you, my compliments to you for being so kind and gracious of you to mention about my MAGIC BURGER in you posting. I'm very glad to meet you. For you my dear,

If friends were flowers,
I would not pick you!
I'll let you grow in the garden and activate you,
with love and care so that I can keep you
as a friend forever.

A big big cyber hugs from me. <<< from Amelia's

Okay dah... so sweet la you Amelia!!! sebab you sweet i bagi you ini pulak yaa.... i harap you dah bersiap sedia dengan bib dan juga tisu rolls! muahhaaha...


Amelia... gambar di atas itu sangat eksklusif.. Spagethi Prawn Olio yang ada dalam buku resipe i tu tauu...belum lagi keluar di pasaran tapi... i bagi you rasa dulu.... sepinggan aje tu.. begitu juga dengan kengkawan yang lain ekk.... So sweet of you Amelia... hugs & kisses..:))


Wahai adikku Izah Daud yang Comel usah bersedih hati lagi yaa....




Pepagi tadi.. masa nak bukak blogs ni kan.. okay macam biasalah.. dah macam rumah kedua dah ekk.. tekan sini keluar ler... itu.. tekan situ... keluar ler ini... ehhhhh... tadi pagi kan kan.. bila ku tekan itu.. dia keluar apa????!!! tekan sini apa benda ni????!!! wahh... tetiba pagi yang nyaman ini.. telah menambahkan kehangatanku di pagi hari... perghhh.... rupanya Blog dah tukar setting... itu yang terkial-kial cari mana yang nak ku tekan.. you all pun sama jugak ke ekk??? hishh.. betul nambah  kerja.. 

Dalam terkial-kial nak menekan sana, nekan sini tu... ternampaklah post Izah Daud adikku yang comel.. alahai... panjang lebor dia bercerita... kesian dia ekk... nak tahu apa yang menyedihkan adikku Izah Daud yang comel tu singgahlah sini... tinggalkan komen bagi dia ceria dan sentiasa tersenyum bersama Blueberry Cream Muffin dan "so sad"... 



so adikku Izah Daud... ko anggap ajelah ini sebagai komen akak buat menceriakan hati ko tu dik yaa...biasalah dik.. rambut sama hitam.. hati lain-lain... hidup penuh dugaan... buang yang keruh ambil yang jernih... sabar yaa... jangan sedih2 lagi.. senyum.. senyumm.. hah! giteww.. *ko tak senyum siap!* cayang Izahh... muahhhzzz..... hah! akak tags gambar izah kat fb tu.. tak mintak izin.. tapi akak tak buang watermark Izah... hehee.. jangan mare haaa.... cayang muahhzzzz


Okaylah... itu sahaja sembang pagi ini... tunggu tengahari nanti yaa... nak memasak dulu.. Psstt. hari ni menu special tau... ayam dah ku perap dari semalam lagi.. wah apa agaknya yaa???
:
:
:
:
:
:
:

:
:
tungUUuuu.....

TATA!!!




3 comments:

Bicara Kak Noor said...

salam Sha,best nye orang fofulor kan dapat bunga segala hehee ala tak jeles lah akak pun ada bunga jugak tapi bunga orkid sendiri tanam sendiri ambik lah hahahaa salam ceria dari kak Noor nak tunggu menu tengahari Sha ni..

Amelia said...

Hi my dear Sha, thank you so much for accepting my bouquet and poem and blog about it. Muahz..... I LUV U, babe.

Semalam I happy sangat susah nak tidur, malam ini pun sama juga lah.
Tiba-tiba rasa glamor plak sebab dapat kenal dengan novelist and master chef,hahaha
You're the first celebrity yang I dapat make friend and merepek giler2x.

Itu spaghetti prawn, I bawa balik pondok I boleh? I nak letak kat side bar picture "exclusive from Novelist Cik Shahriah."

Thank you my dear, tengok aje sudah tau tentu sedap best... kalo dapat makan...manis dalam hati.

Have a nice day, petang jumpa lagi.
tata..

izahdaut said...

kak sha.. kepenatan sehari ni, berakhir dengan senyuman bila baca entry akak yang ini. tq kak... dari hanya menonton akak kat tv, akhirnya saya dapat juga kata2 comfort dri akak.. tq kak.. :-)

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ