ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Monday, April 2, 2012

Sembang Dapur Pagi 2hb April 2012

Sembang Dapur Pagi 2hb April 2012


Assalammualaikum..... selamat pagi semua... hmmm.. jarang i update blogs mengajak bersembang yerk.. tapi bangun aje pagi ni... wahh segar gitu... tak banyak kerja yang nak di bikin hari ni yerk.. sebab sepanjang 2 hari hujung minggu i dah mengemas, mengemop, mengelap perabot, meja, kerusi dan segala habuk licin dah ku sapu! hehhee...so pagi ni ada banyak masa lapang.. so i mengajak ler you all semua dengar sembang i pagi ni ihik!

Pagi ni sarapan pagi sangat simple... itulah sarapan fav i... butterscotch bread and a mug of espresso.. cuma mug tu tulis Coffee... sila abaikan.. hehhe.. segerrr betul mata pagi ni... dok kat dalam mini office i ni sambil bersembang dengan you all... nyambil mengunyah roti yang lemak berkrim tu ekk... masa i menaip ni... roti tu baru habis sekeping... ada lagi sekeping.. tunggu selesai menaip akan ku selesaikan semuanya hehhee...



Nih... gambar terkini i dengan my lil princess dak kerempeng Nellysha.. gambar semalam tu ekk.. walaupun hanya nampak 3 biji mata sahaja.. jadilah dari tak nampak apa-apa kan muahahaa... sebelum berangkat ke rumah ibu mertua di Larkin... lepak KING bersama ipar duai... seronok betul lahhh... aktiviti yang dah lama kami amalkan... awal lagi i dah memasak bersama Pak Habibi... gulai perah ikan tenggiri.. resipe i dah pernah share sebelum ni.. cari di bawah label *Asam Pedas Pelbagai Jenis*


On the way to Larkin tu kami singgah di Pengkalan Raja... medan menjual pelbagai hasil dari penduduk kampung... memacam ada... jambu batu jumbo, i borong 3 biji... ada keladi... ubi, keledek, pisang i tak beli pun muaahahah... ada nenas.... ada jagung madu.... wahhh..... dari dalam kereta i dok mengoder dan tunjuk.. cam ni.... Pak habibi cuma angkat dagu! i dok tunjuk dalam kereta... mulut tak berbunyi.. cuma bagi silent sign aje guna jari... cam ni.... Tuu... Tuuu... bukan yang tTuuuu... yer.... 2 biji.... yang tu... sebiji.... semuanya guna jari oke... cakap aje dalam hati!!! muahahhahahaa.... *pengsan tahap 9!* psstt.. nampak tak dak kerempeng celah jagung madu tu.... masa tu dia tengak sibuk tolong pilihkan i jambu batu jumbo.. pastu tolong masukkan dalam plastik.. psttt... nampak tak Pak habibi i... yang tengah bukak wallet tu muahaha... sekian untuk info pagi ini.... terima kasih...:))


beli dalam 12 batang RM10.... cadang nak rebus di rumah mertua.. dah tu sibuk bersembang sambil makan jambu jumbo tu.... bila nak balik semalam..... bagi 3... i bawak balik 5 ketul jagung yang masih belum berebus..... eishhh.... Insyallah petang nanti adalah resipe jagung madu tu yerkk... tunggu... a very simple resipe.. nanti bolehlah you all cuba yaa...:)))


Nenas.... i angkat satu jari kat Pak Habibi... tandanya...sebiji.... dari celah cermin kereta... tapi Pak habibi beli 2 bijik.... pastu sampai laa.. i dok.. test jari i.... tunjuk satu jari dapat dua bijik nenas... kalau i tunjuk 5 jari.. sure dapat 10 bijik nenas!!!!! aduhaiiiii aje memang muahahhahahahaaha.... *ketawa tahap kritikal*

Hmm.... okaylah.... itu ajelah sembang pagi ni yerk... nak turun ke bawah jap lagi nih.. i dah keluarkan ayam.. jap lagi nak defrost dalam microwave.... nak masak apa????? hentah belum tahu lagi.. idea dah ada... takut masa cuci ayam tu.. terlanggar tembok... bertukar lagi ler menu cik abang ayam i tu yerk... okay kengkawan selamat bersarapan pagi... semoga ceria selalu....:)))))

TATA!!!!


2 comments:

Bicara Kak Noor said...

nak komen anak Sha yg cute tu je hehee like mama like doter la cute mute dah berapa tahun ni Sha???

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hehheh tq kak noor si bongsu dah 8 tahun lebih... bulan october ni genaplah 9 tahun.. anak koret-koret hehhee....

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ