ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Wednesday, May 2, 2012

Sarapan HD Style... Bye! Bye! Abang Amin...



Assalammualaikum... selamat pagi dan salam sejahtera buat semua teman blogger baru dan lama... apa khabar pagi ini? Ceria tak? i ceria hehhe... walaupun masih terngiang-ngiang suara Abang Amin bila di panggil menyahut lembut naaa.... "Yess Mom...... Okay Mom... " huarghhh.... tapi i okay... tak sasau pon! muahaha... biasalah... sok lusa okaylah tu.. pulak sekarang ni sibuk.. so suara Abang Amin kat telinga ni tenggelam timbul aje giteww... lega dah ni....


Tu dia.. Sarapan HD Style Abang Amin sebelum berangkat ke PLKN semalam yak ni 1hb Mei 2012 cewahh macam kat tempat you all dah masuk tahun 2013 hehee... 

Cup cakes yang comey lotey tu.. Abang Amin yang bubuh masa i nak snap gambar.. dia cakap... "High Defination Breakfast Style" yer giteeww.. padahal simple aje tu...

Roti tu i gunakan roti serat yang panjang tu.. ku potong dua. tengah tu i buh... cheese, turkey pastrami dan rockets salad.. pastu pancitkan honey mustard, BBQ sauce dan mayo dah... itu yang Abang Amin cakap "HD Breakfast"


yer dan itulah breakfast yang terakhir semalam... huarghhh..... lepas aje sarapan.. awal pagi terus ke pusat pendaftaran PLKN... Pak Habibi bab mendaftar segala ni memang dia tak suka lambat.. kalau boleh sebelum lalat terbang dia dah nak terconggok depan meja pendaftaran tu ekk.. so bergegas ler kami ke sana tuuu... dengan harapan dapat tempat no satu! hahahahha....


Kami bukan peserta yang pertama sampai dulu.. tetapi kami yang pertama mendaftar dulu... wahhh....


Ramai keluarga yang dah sampai dulu.. tapi kenapa tak terus sahaja mendaftar??? mungkin masih sukar nak melepaskan anak memasing agaknya... muahhaa... panas ko masa tu... peh! lupa pulak nak bawak kipas macam Imelda tu... pheewittt... so kipas guna tapak tangan aje... HD style giteeww... hehehhe..


Masa Pak Habibi tengah daftarkan Abang Amin.. i yang dok berdiri kat belakang Abang Amin tu kan kan.. terus ler bertanya kat Pelatih PLKN tu.. gini i berbunyi...

"Err.. Tuan nak tanya ni... " << suara lembut dan penuh bersopan santun... huhuhu

"Ermm so far yang dah pergi PLKN dia orang macam mana?? ada tak yang nak tarik diri?? << huaaaahhh tetiba teringat masa di MCM dulu ngko! tiap masa i nak tarik diri hehehhee...

"Setakat ni tak ada.... awal ajelah semua macam nak balik... lepas tu semua tak nak balik dah! kalau boleh nak tinggal di PLKN..."

jam tu jugak ngko! i cuit bahu Abang Amin.. pastu i cakap cenggini...

"Amin balik tau!"

terus jam tu jugak.. ya saat itu.. Pak Habibi yang cool tu terus jeling i dengan begitu sinis! sekali... ehhh... ehhh.... jeling-jeling dia tak merasa meneran masa nak beranak tu aje memanglah cool manjang! pehhh...


Hah! tu baca apa yang ku lorengkan tu.. aje memang mengigil giteeww.... hahhaaa.. siap ada THUMBS UP! lagi tu.. susah  nak lukis tu okeh.... paham ke tak tu?? hehhehe.. yaa.. hati ni ceria dan lega nOOooOOooo.. sebab boleh melawat anak bujang i tu tiap hari AHAD!! yehaaaa... pastu Pak Habibi i cakap cenggini...

"Takkan tiap minggu.. tunggu i gaji laa..."

komen i... dalam hati sahaja!

"Alaaa.... takkan sebulan sekali je! terus cek dompet duit jamtu gak! hahhhahahahah"

TAK KIRA! << yang ni i menjerit dalam hati okeh!


alahaiii.. cian Abang Amin... dulu selalu jugak heret beg macam tu.. turun naik kereta dan flight sebab bercuti bersama keluarga.. kali ni heret beg.. sesorang aje... sedih aje muka... masa tu dia asyik cakap kat i...

"Mom.. Amin nervous laa..."

Masa tu mata hemak dia ni kan.. dah kecik aje... hidung dah kembang kempis.. sikit lagi nak melalak! huaaaaaaa...


Wahh.. dak Nelly... dengan selipar angry birds, seluar senteng... beg sandang Abang Amin celah bahu.... kononnn....... konon dia pun macam nak naik bas tu jugak... peh! kalaulah kan.. kalau.. dia yang pergi PLKN... perhhhhh.... no komen!


Abang Amin... sedih aje Abang Amin... gelisah aje dia... tu mak amin... jangan tenung lelama.. tanpa make-up tu huhuuu.. tak sempat hengko! Pak Habibi nak deras! alahaii.. tu yang pakai kaca mata hitam.. ala-ala Primadona Sarimah giteeww.. sila scroll down laju2 kalau nyampah! hehehheh


Kepit aje adik dia... tu lah buah hati Abang Amin... bukan penawar.. tapi pembangkit darah! hadoiii.. lepas ni Nelly dah tak ada kawan nak ajak main badminton.. nangis ler ko bawah meja makan.. lepas ni... haru ler jawabnya! Abang Amin dah tak ada! huarrrrggggghhh...


BFF... Abang Amin Dan Abang Aemir.... paling ngam, macam kembar pun yaa.. walaupun bukan dari paras dan warna kulit hehhe.. Abang Aemir... kalau tak memang tak nak ikut menghantar.. i tau.. Aemir mesti sedih Abang Amin dah tak ada... sabar yaa Aemir.. Momma kan ada.. nanti tolong Momma mop lantai ehhh.. ehh.... Momma cuci pinggan.. Aemir tolong bilas... Nelly tolong susun... wahhh... jadual kerja baru tu hehhee


Abang Amin dah naik ke bas.... sedihnya masa ni....ehh tetiba bila i tengok gambar ni.. wahh Abang Amin macam celebrity laa.. ramai yang kerumun dan tangkap gambar muahhaa.. padahal... semua dok mengerumun anak memasing.. heh!


Sedih aje muka.... mak dia jangan cerita.. senyum aje.. tapi bibir stok menggigil giteeww... hidung kembang kempis!


Bye! Bye! Abang Amin........ huarrrr...
Pstt.. at least i tak melalak kat situ hokey! ramai jugak ibu yang menangis... hehhee... dalam kereta yaa.. i melalak! peh! Pak Habibi bukan nak turut bersimpati.. dia dok gelak sakan! adehhh..


bunga from Abang Amin..... Semoga Abang Amin sihat, gembira bersama teman baru, tempat baru, suasana baru, aktiviti baru dan segala-galanya baru... semoga segala apa jua urusannya di sana nanti DI LINDUNGI YANG MAHA ESA, DI PERMUDAHKAN DAN DI JAUHI DARI SEGALA KESULITAN... AMINNNN....



Sekian sahaja kisah Abang Amin setakat ini.. nanti bila i jumpa sure i khabar kat you all.. confirm.. kepala dah gondol sekarang ni.... kulit yang cekelat tu dah bertambah Dark Brown hahahaa... apa pun.. kita sebagai ibu.. tak mengharapkan yang lebih.. asal sihat, selamat, gembira dahh... Aminn...

Jumpa petang nanti.. mood nak memasak ada.. tapi semuanya simple.... take care, smile always.. :))

TATA!!!

14 comments:

tun_telani said...

alahai.. sedih ye kak.. xpe2... hari ni dh hari rabu, kejap je ahad, blh gi lawat amin.. semoga dia gembira di plkn. blh dh stat nk plan nk masak apa bawak bekal utk amin masa lawat nnti ;)

Watierman said...

Assalam Dik Sha....tersenyum sorang2 Akak depan PC gedabak ni...sambil tertitis juga air mata ni..manis kenangan tu..ada...sayu tersentuh juga sanubari seorang perempuan bergelar ibu...hahaha tak tahan bab jelingan Pak Habibi....dan terkenang lak saat meneran dulu2 tu hahaha...nasib baik 2 anak bujang Akak dulu tu tak terlibat dengan PLKN...terus melangkah ke menara gading!Ni pun kat umah ada si Alang Nizam tgh cuti sem...Along kat Merbok...Reena masih penghuni tetap!!...Moga Dik Sha tambah ceria hari ni....and make your self busy!!!

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam Tun yang comey.... ya laa now dah okey.. tak sedih sangat dah... cuma tu lah terngiang2 suara dia hehehe...

Kebetulan akak outstation dari JUmaat hingga Ahad ke KL.. so hari ahad otw balik tu Insyallah singgah jumpa Amin.. tapi tak dapatlah nak masak apa2 special untuk dia.. just beli je.. sebab dari KL kan...

tq dear muahzzz :)))

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam Kak Watie.... laa akak pun nangis ke.. hehee.. macehh kak.. muahzzz...

Memang bapak2 ni mana dia tahu kita ni ibu dok bersedih tetiba teringat masa meneran mau tak melalak hahahha...

Wahh Kak Watie tahniah! sebab berjaya membesarkan anak semuanya ke menara gading.. Amin terpaksa postpone ke Kolej sebab offer PLKN datang dulu... dua hari lepas tu dapat offer.. so kena tunda...

Betul tu kak.. memang sekarang ni busy giler.. so harap2 tak ler sunyi dan rindukan amin...

Tq kak muahzzzzz cayang akak.. kirim salam kat anak2 yaa.. nanti sha singgah dapur akak.. masak best-best tau... muahzzz

Bicara Kak Noor said...

salam Sha, macam buat drama lah pulak utk abang Amin tersayang alahai mommy nya jgn selalu kembang kempis hidung tu maknanya nak besar lagi tu hehee

ibh_sue said...

Aslmkum kak sha.
Dah ank kan kompem ibu2 rasa mcm tu. Mcm mn la klu diaorg dah beso nnti kan. Ni kira trainning la ni. Persediaan bila diaorg nak pi blaja nnti, ka bila diaorg dah kawen nnti. Hihihiii. . Sj ja kan. Bg panas kak sha ja. X pa. . X pa, ujung mggu boleh pi tgk kan. Heee
passttt. . Tgk akk punya bfast tu, teringat subway. Dan..dan ni jg teringin nak makan sandwish subway. Ngeeee

dapurCikWan said...

waaaa...cikwan plak yang sedih.. one happy family! semoga abg amin selamat, gembira dan sihat2 kat sana..

pakai spec tu mesti nak cover mata merah tu kan.. hehehe..

Shahriah Abdullah Novelis said...

SAlam Kak noor cayang hahaha.. kembang kempis satu hari kat tengah padang dah lah panas hahahaa...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam Sue hehehe.. ye laa..tapi dah okay dah ni... tak sangka okay pulak hakak ko ni hhahahaa

mungkin sebab sibuk kot....

Hah! sebelum kempunan jangan lupa gi makan SUBWAY sandwich tu.. jangan lupa 3 buku untuk akak hahhaha

Shahriah Abdullah Novelis said...

CW ko jangan sedih... gambor ko tu gambar cup cakes pink keler lagi hahaa.. so kenalah maintain sweet and happy gitewwww kan kan...

haishh pakai spek tu sebab tak pakai celak laaa.. hahahahhaha

Puan Hazel said...

salam K Sha.. sedey pun ada kelakar pun ada baca coretan akan ni.. semoga dipermudahkan segala urusan Abg Amin.. kejap je tu, pejam celik pejam celik nanti balik le dia.. take care kak!

Yatie said...

Assalamualaikum Sha,
dah ok ke tu??? takmo sedih2 lagi no..meh kita gelak gumbira main masak2 dan dok sembang2..he3...biasalah Sha kan, tu tandanya sayangkan anak..lepaskan dia pergi demi masa depannya..biar Amin belajar berdikari...lepas 3 bln nnti tentu Sha nampak perubahan pada dirinya..masa tu...uwaaaa Sha dah boleh tersenyum bangga melihat anak yg gagah perkasa..berjiwa kental..tak mudah mengalah...sukakan cabaran...adoyaiiii apa plk akak melalut ni...eeehhh kena pada tajuk tak ni...hah3..dah terikut2 plk cara Sha bersembang..btw akak suka cara Sha....ari minggu nnti leh jumpa eehh..masak sedap2 tawww.

Amelia said...

Hi my dearest, lai...lai let me give you a big big hugs...... I sayang you, muahhhzzz....

Take it essy, dear. Kejab lagi dah hari minggu. You boleh masak his favorite then bawa kasi your son makan. Bake some cakes and cookies, kasi dia buat spare for supper in case dia hungry or miss mama cooking.

Gambar you pakai spek tu glamor... cantik molek. * hugs*

gerhana luka said...

tetiba je air mata ni rasa bertakung, mujur tak tumpah.. sebak baca n3 ni tau. Kak Sha jangan sedih2 tau abang amin ok je tu kat sana.
walau tak pakai make up Kak Sha tetap anggun gitu dgn spec itam tu omputih kata so sweet... hee..

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ