ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Saturday, July 7, 2012

Choc Cup Cakes Pengganti Diri.. Di Lamar Majalah Midi! Oopss!


Chocolate Cup Cakes


Chocolate Cup Cakes


Chocolate Cup Cakes


BAHAN-BAHANNYA :

1 cawan minyak canola oil
1 cawan brown sugar
1/2 sudu kecil garam
1 sudu teh vanilla
1 cawan susu segar
2 sudu besar susu pekat manis
3 biji telur

*BAHAN AYAK*

2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
3 cubit soda bikarbonat
1/2 cawan serbuk koko *van hauten*

CARA :

Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan putarkan dengan mixer dengan kelajuan maxsimum selama 10 minit.
Atau sehingga adunan gebu dan sebati, gula hancur.
Masukkan ke dalam acuan cup cakes.
Panaskan ketuhar dengan suhu 170'C selama 15 minit.
Masukkan cup cakes dan bakar selama 20 minit.
Angkat dan sejukkan terlebih dahulu!!

TARRAAAA!!!

Chocolate Cup Cakes



Resipi Cake Chocolate ini i dah pernah share sebelum ini..

Chocolate Cup Cakes


Assalammualaikum... Apa Khabar semua? :) 

Lamanya tak update N3.. rindu betul kat you all lah.. ada ke yang rindu kat i ni?? <<< soalan ini kutujukan khas buat kaum hawa sahaja ;)) Memang i terlalu sibuk sekarang ni.. bulan Julai adalah bulan yang paling sibuk buat i.. bayangkan kelender penuh berpangkah! :D Sibuk macam mana pun.. i tetap memasak buat keluarga tersayang.. ;) Kalau sehari tak memasak terasa janggal bebenau :)) siang tak dapat memasak.. malam i masak :D malam di luar... awal pagi i masak :D so tiada alasan untuk i tidak memasak buat keluarga tersayang :)


Setiap kali i pulang dari kerja luar.. malam bila ada waktu terluang.. mesti i jengah blogs i ni.. nak baca apa komen-komen dari teman tersayang tinggalkan buat i baca..
Terima kasih teman.. minta maaf sangat sekarang ni memang tak sempat nak menjengah blogs kengkawan.. kekadang tu dapat juga satu dua pintu.. tapi tak sempat meninggalkan jejak.. maaf yaa.. mintak ampun sangat.. Insya~ALLAH bila dah selesai semua ni nanti... semestinya i akan jengah rumah you all yaa.. jangan merajuk atau berkecil hati tau.. cayang semua..muahzzz << kiss sampai terlelapp.. Zzzzzz :))

Chocolate Cup Cakes

 Di Lamar Majalah Midi! Oopss! ;))


Kisah ini berlaku beberapa hari lepas... masa tu i tengah sibuk menghadap pc menyiapkan kertas kerja i yang berlubur tu kan kan... tetiba dapat panggilan dari majalah MIDI.. tahukan?
i adalah pelanggan tetap majalah MIDI kerana i sukakan isi dan tips juga topik di dalam majalah MIDI.. majalah yang di khas dan khusus buat Wanita yang berusia 40++

"Puan Shahriah.. kami dari majalah MIDI.. nak interview puan untuk next keluaran boleh tak?"

OOOPPPSSS!!!

Masa tu i tak terkejut pun.. cuma gelak manja aje giteww awww :D

"Terima Kasih.. semestinya boleh.. mengapa tidak.. tapi nak kena tunggu lagi 2 tahun boleh?" << masa ni jawab cool aje sambil gelak hehehee... :)

"Laa... berapa usia Puan?"
"Tahun ni 38.. 2014 baru genap 40 tahun."

:)) :)) :))

Apalagi.. cik puan wakil dari majalah MIDI gelak besor... :D

"Kisahnya.. i tertarik nak interview Puan sebab.. berdasarkan pengalaman puan di dalam bidang penulisan dan masakan sangat berkebolehan!"

*Berkebolehanlah sangat :D mana ada.. i ni biasa sahaja...*


i jawab apa tau.. ;)

"Tak pe.. tak pe.. untuk interview majalah MIDI lagi dua tahun.. sekarang i berbesar hati kalau di interview untuk majalah REMAJA! ;))"

Pengsannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :)) :)) :D

terus ler gelak besor... *sangat besor kami berdua gelak okeh! :D*

sekian info *gedikz dari 'REMAJA' yak ni i... :))*

Chocolate Cup Cakes 


Sesungguhnya.. Chocolate Cup Cakes ini bukanlah minggu lepas atau semalam punya.. Chocolate Cup Cakes adalah fresh from The Writer's Kitchen.. :D


i buat khas buat anak-anak yang bakal ku tinggalkan demi memenuhi undangan... ya lagi... OUTSTATIONS.. so bancuh ler tadi pagi... semoga ketiadaan i tu nanti.. dapat mengubat rindu anak-anak terhadap masakanku.. awwww :D ya gitewww.... ;))

Chocolate Cup Cakes


Juga ku tujukan Chocolate Cup Cake
Khas buat semua teman-teman tersayang i di alam maya ini.. semoga dengan kesibukan i dan ketidak aktifan i beberapa hari ini dapat memeriahkan dapur ku ini sekiranya ada teman-teman yang tidak jemu datang bertandang.. terima kasih teman.. cayang kat you all.. muahzzz :)


Esok i akan berada di Pesta Buku Selangor
dari jam 2-3 petang untuk sesi temu mesra bersama peminat :)
dan jam 4-5 petang akan di adakan demo masakan.. khas buat semua yang sudi datang ke Pesta Buku Selangor esok hari... 8hb Julai 2012

Kengkawan mana yang tak sibuk dan tak ada plan tu.. marilah ramai-ramai turun padang.. i nak jumpa sangat you all.. semoga persahabatan di alam maya ini akan dapat di panjangkan... Insya~ALLAH..

Jangan lupa!! i tunggu you all.. ada hadiah cenderahati dan demo masakan khas buat you all..
datang tau! ;)

Dalam kesibukan dan kepadatan aktiviti.. tetap sempat meluangkan masa untuk update blogs i yang berlubur tu.. sudilah jengah yaa.. tq so much.. :)







Chocolate Cup Cakes


sekian sahaja N3 kali ini.. kepada yang setia meninggalkan jejak tu.. terima kasih yaa.. sorry tak dapat nak membalas komen dan tak sempat nak jengah dapur you all.. TETAPI... tungguuuUUUUUUUUUUU kepulangan i.. ada sesuatu yang ingin ku kongsikan buat semua.. sabar yaa... jangan lupa kat i taw! jangan noty-noty! take care and smile always.. :)

Assalammualaikum... << jawab dalam hati aje.. tak pe.. tak pe.. :)



TATA!!

26 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Salam K.Sha...

remaja eh...? remaja purba gitewww kak....muahahaha....:)

nak dua ketol kak...! bzy2 nak kuar pun..smpt lagi baking tu...tahniah..! akak mmg mak yg superb !!!

bila akak kuar rtm nie..ngak tau deh !! ....

hajat hati...mmg nak sngt ke pesta buku...tp ada hal yg x dpt nak elak....

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wsalam Asyifa.. betul remaja purba :)) hahaahahaha.. ambik semua tu... tak pe ada jodoh nanti kita jumpa k..:)) cayang dia muahzzzzzzzzz

ibh_sue said...

Aslmkum kak!.
Gelak dulu. Heheheee. . Okeh la tu remaja selalu. Mmg akk comei muda lg pun. :)

Salmi Khairil said...

kak sha, cantik n cumel...rasa sayang nak makan...

gerhana luka said...

salam Kak Sha, mmg bz Kak Sha ya kesana sini penuhi undangan murah rezeki tu. Kak Sha kat Shah Alam esok ya kalau sempat nak juga pegi rasanya, insyaAllah. mesti ramai serbu Kak Sha esok kat SACC.

Nur-nba said...

Salam.

Apa khabar Kak Sha? Terliur kami melihat cc yang cantik dan sedap nih... Nur terpegun dengan gambar2 cc ni.. Cantik sangat... Nak tanya, akak edit guna software apa??? :)

Kak Sha sekarang memang tengah laris.. Tentu tak menang tangan nak penuhi undangan dan jemputan.. Tahniah kak.. Semoga akak terus sukses dalam bidang yang akak minati..

Next week Nur nak jumpa Kak Ida (1001 resepi)... Kak Sha dapat jemputan tak??... Nanti boleh jumpa sekali...

** Love u sis** :)

kasihredha said...

tahniah sha...
cantik tudung sha...sha pun sweet sgt.bertudung merah...ceria gitu.

macam nak capai je cupcake comel tu...cantik sangat.

Si Matatajam said...

Assalamualaikum... Amboi layan interview Remaja ja kak sha yek. Ha ha... Mintak kek tu 3 bijik ya kak...

Subhie Arun said...

wow..lovely cpcakes....mudamuda dulu ke....

sempat baking jugak ..dlam sibuk sibuke nie kak!

Amie said...

Sibuk yang teramat sibuk.... tapi masak tetap masak ye Sha, he he hehh memang superwoman!
Cantik perjalanan hidup Sha... setiap waktu diisi dengan banyak perkara, biarpun jadual padat tapi masih boleh menyelit-nyelit...he he heh

rahel said...

Wah..bestnya klu di lamar REMAJA..nak ikut..nak ikut...

Wani said...

salam kak sha.... wah memang cun kak sha ni merah membara giteww.. bila kak sha keluar tv neh .. terlepas dah kot ... nak choc cupcakes 3 ketoi ..blh la hantar kat depan pintu rumah wani neh.... hihi

Mamasya said...

Salam Shaa.kelakar citer ttg interview tu...masuk majalah remajapun ok jugakkan..hi..hi...
choc cup cakes....yummm.....

kkida @ 1001resepi said...

salam sha,
puas kkida cari entri GA kkida kat blog sha ni...rupanya ada...alahai cayang...sikit sangat cerita giveaway kkida tu...hehe...
btw...kkida nak jemput sha n partner ke restoran rebung sabtu minggu depan malam...harap sha sudi ye...please confirm dengan kkida secepat mungkin ...thanks...:)

Kak Nita said...

Salam Kak Sha...
Walaupon +2 cukup 40 tapi nampak macam 40-10....Anyway boleh kasi 2+1 ketul Cupcakes...hehehe..

dapurCikWan said...

Salam berkurun lama CW tak mnjenguk kak sha.....huhuhu..rindu plak nak dengar lagu katy perry pagi2 ni. =))...juga kat tuan comel pemilik blog ni..kikikiki..sorry ye kak sha...lama benor CW tak menjenguk.. . tak berkesempatan. CW memang respect la kak sha...walaupun super duper bz..sempat aje kak sha update.

tak sempat pun tengok tv1...ah...banyak betul terlepas cter2 best ni.... tahniah kak sha...nanti dah masuk majalah plak ;))

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Kak Sha... kalerpul lah w/pun kek coklat.. budak2 suka ni.. mak budak lagiiiiiiiiiiiiiilaaaaaaaa sukaaaaaa... hihi.

Kak Sha, gi tak GA KKida Sabtu ni???

yan's cottage said...

salam sha.....
suka yan tenguk kek sha yang comel
macam tuannya gak......!!!!!!

Puan Hazel said...

salam k.sha dearie, aduyai ketinggalan ketapi lagi.. hr ni br melawat dapur k.sha, tup2 baru tau k.sha ada kt s.alam smlm.. mmg xde jodoh betul la.. next time akak war2kan la seminggu awal ke, sng nak plan.. kepingin bangat mau ketemu sama k.sha...:)

MyChef said...

salam Sha,
Sha kena datang kerana Chef Ezani juga dah confirm akan berada di rebung malam tu...lewat pun takpa kerana kkida akan ada kat sana hingga malam...mesti datang tau...luv you...:)

kkida @ 1001resepi said...

sorry sha...kkida lupa nak sign out from mychef...hehe...

umi's cup cake said...

Salam Kak Sha sayang,
umi dah buat kek ni..sedap sangat..kawan2 opis pun suka..

Ummi said...

Tahniaaaahh Sha cayang, akak bukan nak tergelak, eh dah tergelak sakan baca lawak Sha dgn pihak Majalah tu...wah belum 40an kan, kena masuk Majalah Ibu Remaja la, kalau Dewi Remaja mcm anak2 pulak...hahahaha. Apapun tahniah sekali lgk...akak akan tunggu keluarannya biarpun 2 thn lgk...hahahhaa.. Eh nnt dah kuar bgtau taauu...manalah tau akak termiss lak nnt...x relaa uuuu...muaaahhh!

Phong Hong said...

Cupcakes you memang cantik dan comel! Kat Terengganu we say "comel lote".

zila norazila said...

salam sha cygggg..adooii terasa rindu pulak kt ko sha..yerla..biasanya ada jer hasil dr air tangan ko tue..hari2 ada jew menu2 menarik.dh bbrapa hari nie ko x der..senyap jew rasa..he heee bila dh x bz nie???..adusss.shs aritu x sempat nk tgk tv1 la..ehh ada kt utube x?..tumpang bangga giler tgok ko berjaya skrg sha..smoga lbh murah rezeki yer..kim salam kt bdk2 tue..:) muahhh love u

zuwaidah said...

wahhhh kak zu yang baca ni pun dah boleh bayangkan mcm mana sibuknya sha ni, ke hulu ke hilir...tapi jangan lupa jaga kesihatan yeeee.
Auwwwww majalah midi yeeee....bila dah menjejak ke angka 40an baru lah boleh join the club dgn kak zu nanti hehehhehe..tapi by that time, kak zu dah jadi warga emas muahahahaha

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ