ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Friday, July 20, 2012

Kek Coklat 5 Pintu, Dan Bagaimana Turut Serta Kuiz Terkumpul


Assalammualaikum, :) Wahh.. nampaknya ramai kawan-kawan yang sedang sibuk membuat persiapan untuk menyambut Ramadhan esok hari. Begitu juga dengan i, awal pagi bangun terus membancuh 2 adunan kek coklat mudah. Kiranya gambar kek di atas tu masih panas dan baunya cukup  harum... baru aje keluar dari oven sekejap tadi.



Kek Coklat 5 pintu tu i bancuh untuk ku agihkan bersempena bulan Ramadhan dan untuk berbuka puasa nanti. Sekeping untuk anak-anak i :D sekeping untuk rumah Abang sebab bonda berada di sana untuk berpuasa kerana bonda cakap dia tak larat nak turun naik tangga bila nak bangun sahur bila tinggal dengan i... :) so i bawakkan sekeping esok untuk sama-sama berbuka puasa bersama bonda dan keluarga i yang lelain tu. Sekeping lagi untuk ibu mertua kesayangan. Di mana hari Ahad nanti baru kami sekeluarga berkumpul dan berbuka pula di rumah mertua. Sekeping lagi akan ku belah dua dan hantarkan ke rumah jiran kiri dan kanan, depan dan belakang tak ada rumah orang so kanan dan kiri je i hantar nanti :))


Bukan kek coklat bulat dan bontang je macam tu bakal ku agihkan.. petang nanti baru i akan simbahkan dengan chocolate ganache dan nanti ku hiaskanlah sana sini apa yang patut kat atas kek tu nanti. Resipi akan ku siarkan petang nanti dan i tell you ini cara mudah untuk buat kek coklat, petang i share resipi ya... so selesai satu perkara.


______________________________________________________

BAGAIMANA NAK TURUT SERTA DALAM KUIZ TERKUMPUL?

Ramai yang in box i dan tanya macam mana nak join, sebab kurang jelas dan nampak susah katanya.. okay di bawah ini i jelaskan dengan cara cikgu mengajar kat kelas :D sila betulkan duduk anda ya... tq :)

1
:
:

sila pastikan motto di bawah itu sentiasa di paparkan setiap kali anda masukkan N3 tentang kuiz terkumpul ini, motto ada di bawah >

'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'


2
:
:


Setiap kali nak masukkan N3 tentang kuiz terkumpul... sila tampalkan gambar di bawah tu sekali... gambar di bawah >



3
:
:

sila 'LIKE' Fan Page Shahriah Abdullah

klik di bawah ini >



4
:
:

Sila add ke-5-5 blogs yang Shahriah ada kerana soalan kuiz akan berada di mana-mana blogs di bawah ini >

  1. KARYA DAN PENULISANKU
  2. HOBIKU
  3. BLOGS MASAKAN
  4. CUTI-CUTI DAN MAKAN SAKAN
  5. KISAH DAN KENANGAN
5

:
:
Sila linkkan ke 5-5 blogs di atas tu di tepi blogs anda... sila lihat kanan anda *sekarang* :D.. ya macam i buat dan kengkawan yang telah turut serta lakukan...:)

6

:
:

Tujuan semua syarat dan terma di atas tu adalah kerana memudahkan kengkawan yang turut sama menyertai kuiz terkumpul mudah nak monitor setiap kali i masukkan N3 baru, mudah sahaja.. bila N3 baru masuk jengah aje kat sebelah kanan yang ada link blogs i.. so teruslah berdesup dan baca setiap N3 kerana soalan kuiz terkumpul akan ada di mana-mana..antara 5 blogs di atas tu... ya giteww :) 

7

:
:
Jika terlepas N3?
Jangan bimbang tarikh tutup 2 minggu sebelum Aidilfitri jadi ada banyak masa nak terjah dan kais, dan yang bestnya.. N3 dan soalan terkumpul adalah N3 yang baru-baru sahaja, kalau lama dah tentu i akan linkkan ke N3 yang lama tu...

Erkkk.. setakat ni faham ke? ;))

8
:
:
Takut tak dapat hadiah?

Jangan risau.. setiap penyertaan ada hadiah buat anda KLIK SINI UNTUK HADIAH <<KLIK SINI

Jika ada sebarang soalan boleh kemukakan di mana-mana blogs di atas tu... sebab i sekarang ni dok kerja menatong depan PC setiap masa... duduk kerja di dapur.. i buka lappy di dapur.. sidai baju.. i monitor guna tablet.. wahhh giteww.. sibuk macam mana pun mengendalikan kuiz terkumpul 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'

tugas i tetap lancar seperti biasa..;)

Sekian sahaja... tunggu resipi kek coklat 5 pintu tu nanti yaa... :)


:

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

BERSEDIA SOALAN KE~9???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

:
:
:
:
:
:
:
:

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:



:
:
:
:
:
:
:
:
Selamat menjawab.. kumpul soalan kuiz dan selamat bermarathon! psst.. soalan ke~8 dah keluar awal pagi tadi ;)

Assalammualaikum..

TATA!!



14 comments:

Asyifa Mustaffa said...

adeh kak...ingtkan ada resepinya....huhuhu...tp yg muncul nya kuiz 9...

yg 8 pun x ready nak jwab lgi nie...huhuhu...

Phong Hong said...

Tak sabar-sabar nak tengok resipi. Selamat berpuasa!

Salmi Khairil said...

nak cikit...sedapnyer kek coklat bersama limpahan ganache

ibh_sue said...

Aslmkum Kak Sha.
Salam Ramdhan kak!..Wah..untung jadi jiran akk tau. Dpat jiran yg rajin masak mcm akk ni..Hehehee..

Selamat berpuasa kak.. (^_^)

ummiaisyah said...

selamat Berpuasa kak Sha sayang...rindu banget ni! nnti share resepi kek cekelat yea...lagi ramai lagi meriah..ya giteww

Amelia said...

Hi my dearest Sha, potong 1/4 cake yang sedap tu untuk seorang peminat yang duduk kat Tmn. Daya. LOL

Sorry ya I tak join your kuiz, I baca2x aje. Antara you tambah nombor 9 tu hadiah sebiji KERETA. hahaha
Joke2x ya, jangan marah tauu....

Jumpa lagi, nak pi BW kejab. Nanti I singgah lagi. cayang you.....muahzzz..............

Balqis Nazid said...

salam kakak manis..

eh loyang tuk rumah saya mana kak...
tak aci ni rumahs aya tak ada hik..hik...

gerhana luka said...

selamat berpuasa Kak Sha, semoga ramadhan kali ini lebih meriah lagi hendaknya. tak terkejar kuiz Kak Sha tu sbb bz sesangat nak on lappy pun kadang sempat kadang tidak.

izahdaut said...

akak.. slmat menyambut bulan ramadhan.. dan slmt berpuasa esok. akak kek tu ada nak agih ke rumah saya tak.. ikikiki

~azillakhalison~ said...

bambamnye kek cokelettt u kak...besok tengok kompem melelehhh

Balqis Nazid said...

oh patutlah saya cepat berlendir, lepas kopek siap2 basuh toskan...

thanks kak bagi petua pada adik2 cam saya yg tak cukup ilmu ni hi..hi..

dapurCikWan said...

HAI KAK SHA. selamat berpuasa...hari ni maraton, tp tak berpeluh pun..hehhe...maraton cari soalan..kikiki...2 3 hari tak bleh nak access internet..dapat pun slow..tu yg hari ni pulun habis cari soalan...alhamdulillah....berjaya kumpul hingga soalan ke-14. semangat nak support kuiz kak sha ni...hehehe ;))

http://dapurcikwan.blogspot.com/2012/07/soalan-terkumpul-kuiz-kak-shahriah.html

dapurCikWan said...

tersenarai gak blog cikwan kat situ ye ;)) maceh kak sha.

Shasha Yacob said...

fuh payah nak mencari soalan. pandai bebenor soalan ni sembunyi. jumpa juga akhirnya. horeyy.

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ