ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, July 17, 2012

Lempeng Kelapa Bonda dan Sambal Sardin, Jawapan teka-teki Alif Bom! Bom! dan Pemenang!


Assalammualaikum.. :D

Ini adalah N3 terakhir kisah tentang Alif Bom! Bom! Alif dah balik dah malam tadi huaaaaaaa :(
macam biasalah sebelum Alif Bom! Bom! balik mesti i akan make sure kisah Alif akan i kongsikan dalam blogs dapur maya i ni.. :D
Kepada kengkawan yang tertinggal N3 semalam tentang Alif Bom! Bom!



Alif dan Nellysha sebaya sebenarnya.. usia 9 tahun! Alif lebih tua dari Nellysha beberapa bulan sahaja :D
macam YB tak Alif tersandor cenggitu guper.. bukan sahaja mulutnya sahaja yang menyeringai :D cenggitu gaya.. ehh.. kisahnya bila nak edit gambar baru ku perasan butang baju Alif tak berbutang... hangorr padat benor :))


dan jawapan bagi teka teki Alif semalam tu..

Jawapannya ialah... :

'L'

dan pemenang yang menjawab dengan TEPAT ialah.... :


HADIAHNYA... ada... nak tahu apa?
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Sebuah Karyaku..yang ke~5 KLIK SINI UNTUK SINOPSIS  antara Karyaku yang paling meleTOP!
ya kononnya begiteewww... :) so buat cik puan pemenang silalah in box i address yaa.. Insya~ALLAH dalam minggu ini juga akan ku poskan.. antara laju dengan tak aje.. muahahahaaa :))

Tq so much.. kepada kengkawan yang lain tu.. keep on alert.. sebab selepas ini i akan buat bermacam lagi 'CARA' secara perasan atau pun tidak.. hanya perlu.. follow my blogs... selebihnya akan ku beritahu kelak.. tunggu... sabor.. i sedang mengaturkan sesuatu buat semua.. :) malah lebih gempak lagi hadiah yang bakal ku berikan buat semua yang turut serta dan 'BERJAYA'. Semestinya tiada hadiah melancong keliling Europe :D

Kosong! Kosong! Song by Najwa Latif


dan inilah lagu KOSONG dari Najwa Latif yang telah dinyanyikan oleh Alif semasa meneman i masak di dapur semalam tu... dan tulisan itu juga.. adalah tulisan Alif taw.. cantik kan?
Pengsann.. jadilah ngko.. dulu tulisan i lagi ler teruk okeh.. *i tak cakap tulisan Alif teruk okeh* :D

Kisahnya begini... macam mana Alif Bom! Bom! boleh nanyikan lagu pada i masa memasak kat dapur tu..

"Alif masa sekolah agama, bila periksa Alif tiru tak?"

:)) memandangkan sejarah sekolah agama masa i dulu.. mudah benor nak meniru kitab buh bawah meja! *Sumpah i tak meniru masa sekolah agama dulu ekk* kalau lulus.. luluslah.. kalau tak.. jawablah ngko dengan Bonda! :))

"Alif tak tiru! kawan Alif dia tiru.. siap tulis kat kertas, pastu ronyokkan kertas pastu campak kat kawan Alif!"

"Cikgu tak nampak ke?"

"Nampak! bila cikgu tanya, kenapa campak kertas? tiru ya?"

perghhh... Alif memang best kalau bercerita.. macam klon i pun yerk! :D

"Tak cikgu, saya nak buang sampah! Comet tahu tak, memang tong sampah ada kat tepi meja kawan Alif yang satu lagi tuuu, jadi senanglah dia nak tiru jawapan cuma baling kertas, konon-konon nak buang sampah dan baling dari jauh! pastu kawan Alif hope!"

Perghhhh... kekanak zaman sekarang lagi Advanced! kan kan :D

tulah yang Alif cakap dia orang semua akan nanyi lagu Najwa Latif Kosong tetapi liriks dah di ubah..gini lagunya :D

"Jangan cuba meniru.. ingat cikgu tak tahu...nanti kami bagi markah kosong.. kosong.. kosong.."

perghhhh sedap ngko Alif nyanyi!!!! sayangnya you all tak dengar :)) udah ler tu meh! kita masak :D

LEMPENG KELAPA BONDA


tepung gandum
sedikit garam
kelapa parut tanpa hitam
air secukupnya untuk menjadikan batter yang separa pekat dan cair


renjiskan sedikit minyak dalam kuali non~stik dan tuangkan sesenduk batter, balikkan dan masak sehingga keperangan kedua-dua belah bahagian.
Angkat dan hidangkan!

LEMPENG KELAPA BONDA


memang Bonda yang masak dan i cuma tolong panggang aje :D

tunjuk sikit Lip!

TARRAA!!

LEMPENG KELAPA BONDA


Yaaa.. wajah begitu adorable.. sekali :D


tanpa di suruh, memang natural... :))


sambal tumis sardin juga bonda yang masak.. Alif begitu teruja... :))

kenapalah begitu sekali Lip aii.... :D


alooooLooooooooo:D


Usia bukan ukuran.. sila bezakan penumbuk dan lengan mereka berdua ;))


Auntie, Uncle, Kakak semua.. jangan lupa cuba taw.. :)


Jumpa lagi.. salam cute dari Alif Bom! Bom! buat semua.. Fuhhhhhh..*flying kiss from Alif buat semua* wahh gitewwww...

i pulak.. tukang tangkap.. phewwwwwww :))


i heart you!


Awww... jangan ingat Alif lembut okeh.. sekali dia tunjuk penumbuk.. berdesup kucing2 i lari lintang pukang!
sekali alif menyanyi.. sepanjang hari kat kampung i hujan gerimis.. :))

BETAPA HEBATNYA ALIF BOM! BOM!
SEKIAN CEREKARAMa KONTOTZ.. :D

Jumpa lagi..Assalammualaikum... :) 

TATA!!


5 comments:

FnF Simple Life said...

Jgn cuba meniru nnt dpt markah kosong...alahai...comelnye anak buah kak sha...

ShimaSalleh said...

ehhh apesal KLIK SINI terus gi blog alun? muahahaha... maknanya daku menang kah? miahahaha.. syukurnya! rezeki lagi berturut.. hah nanti daku pm alamat ye..

ShimaSalleh said...

hahahaha.. mesti takkering gusi klu alif ada kann..
9thn ye...

Liza said...

salam rindu sha, lama liza xmasuk sini, rindu la pulok nk baca celoteh sha....hihihihi
ni pun baca kisah aliff dah tersengih srg2, sib baik takde org tgk, kalau idak malu Liza tawwww....hihihihi

gerhana luka said...

heee... kuiz semalam ada hadiah rupanya ya, tapi sah-sah saya jawab salah :( nampak sangat malas nak pikir. Alif ngan Nellysha sebaya cuma saiz berbeza, tengok penumbuk Alif tu mantoopp.

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ