ADD BY NUFFNANG

SHASHA SUKA AWAK JUGA!

Tuesday, July 17, 2012

Pertandingan Kuiz Bakal Bermula Tidak Lama Lagi! Apa Yang Perlu Anda Lakukan? Mudah Sahaja!


Assalammualaikum, :)

Memandangkan semakin ramai yang menjadi rakan di dapur maya i ini, kian hari kian bertambah dan jumlah kunjungan juga di luar jangkaan.. dalam tempoh yang singkat semenjak i reti Berblogs dan berjalan ke rumah kawan-kawan blogger.. Syukur Alhamdulillah kian hari kian akrab hubungan yang terjalin di alam maya ini. Walaupun tidak pernah bersua muka namun keakraban antara kita semakin erat terjalin. Terima kasih semua... :)

Dengan itu i berbesar hati ingin membuat kuiz mudah khas buat semua dan sesiapa sahaja dan tiada yang terkecuali. Ada hadiah menarik menanti anda semua.. tentang hadiah dalam tempoh terdekat akan i paparkan. Sekarang apa yang perlu anda lakukan mudah sahaja. Sila baca arahan di bawah itu, setelah anda penuhi semua syarat, tunggu arahan seterusnya dalam tempoh yang terdekat. 

Soalan kuiz akan di keluarkan secara berperingkat dan soalan kuiz tidak terhad di blogs masakan, tetapi juga di lain-lain blogs i yang lain tu. Jadi you all nak kena peka dan follow setiap masa dan cari soalan kuiz itu di blogs yang bakal ku paparkan sebentar lagi.

Dengan Motto  :

 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew' :D

*juga perlu anda taip setiap kali anda join kuiz ini, motto di atas tu ya :D*

:
:
:
:

Pertandingan Kuiz Bakal Bermula Tidak Lama Lagi! Apa Yang Perlu Anda Lakukan? Mudah Sahaja!
:
:
:
:

Langkah pertama :

  1. Sila tags gambar di bawah ini setiap kali anda semua ingin turut serta di dalam pertandingan kuiz ini. 
  2. Setelah itu tampalkan di setiap N3 yang anda buat dengan tujuan memanjangkan silaturahim dan lebih ramai lagi yang turut serta dan penyumbang trafik paling banyak adalah kiraan pemenang paling UTAMA.
  3. Dan buatlah apa jua cerita yang anda rasakan perlu :D
  4. Dan jangan lupa taip : 'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :D'


:
:
:
::
:
::
Langkah Kedua :

  1. Join atau tanda 'LIKE' di Fan Page Shahriah Abdullah klik sini >> http://www.facebook.com/pages/Shahriah-Abdullah-Masterchef-Malaysia/250614934995434
:
:
:
:
:
:
:
:
Langkah Ketiga :

Join kelima-lima blogs Shahriah Abdullah iaitu :

Langkah Keempat :

  1. Link kan kelima-lima blogs itu di tepi blogs anda semua.
:

:
:
:
:
:
Langkah Kelima :

  1. Sentiasa follow tiap N3 yang bakal ku kongsikan di dalam kelima-lima blogs yang ada. *bergantung kepada blogs yang aktif di masukkan N3*
  2. Setelah itu kumpulkan soalan kuiz sehingga di beritahu.

Okay rasanya setakat ini itu sahaja, mudah sahajakan.. apa yang perlu anda lakukan hanya ikut DAHULU 5 Langkah yang di atas.

Soalan kuiz Insya~ALLAH bakal ku kongsikan tidak lama lagi. Jadi jangan terlepas pandang.. kerana hadiah yang bakal ku hadiahkan ada lebih 30 HADIAH MISTERI *setakat ini* kelak akan di paparkan :D

Tarikh tutup... RAHSIA :D

Yang mana tak faham tu bolehlah turunkan sebarang pertanyaan di sini yaa.. :)

Sekian terima kasih..



Gambar masakan di atas ini bakal ku kongsikan di lain N3, harap bersabar :D



TATA!!

39 comments:

#ciksuzlin said...

Salam. Soalan Kuiz ada berapa kak?

Shahriah Abdullah Novelis said...

Cik Suzlin.. soalan kuiz akan akak hint di sini dan setiap kali soalan kuiz di keluarkan di mana-mana blogs akak akan hint di blogs masakan akak yaa.. tq so much.. hadiah best tau!

Amie said...

Wah! Seronok ni ada pertandingan kuiz... Kak Amie nak ikut, nak meriahkan suasana!

wawa syaida said...

wow!! menarik!! rasa cam adventure sikit sbb kena cari soalan kuiz ;) insyaAllah join ;)

~azillakhalison~ said...

berminat berminat berminat..hehe..

kak sha,soalan bukan diletakkan pada satu belog saje ye?

ke kene pandai cri sendiri soalan tu dekat 5 blog tu..?

Rai said...

aduh kak...sedapnya nampak asam pedas tu...terliur saya..

adventure syarat penyertaannya ni..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Amie cayang wajib join sebab hadiah best! :) macehh kak muahzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wawa betul adventure hadiah meleTOPS!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Azilla cayang adikku ya betul.. leceh sikit tapi soalan mudah je.. hadiah best tau! tq sebab nak join :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Rai Tq muahzz betul tu hehee.. nanti join tau hadiah banyak dan best!

Mas Sani said...

best..best..best....nak hadiah...nak hadiah hihihi

Shahriah Abdullah Novelis said...

Mas jom! join ada lebih 30 hadiah.. best taw.:) mudah aje soalan kuiz tu cuma nak kena rajin mengais hehehee

zuwaidah said...

Menarik dan tertarik nih...hehehehehe insyallah...ada rasa hati nak join.

myda_ahmad said...

seronoknya!..ada kelapangan nk join jugaklah....

Shahriah Abdullah Novelis said...

Kak Zuwaidah jom! join! mudah aje tu tak perlu modal duit tapi ada hadiah wang tunai juga taw! *wink*

Asyifa Mustaffa said...

nak join...~ nak join....:)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Asyifa cayang mesti join soalan kuiz mudah sahaja... dan hadiah cukup menarik! banyak taw.. lebih 30 hadiah jeng! jeng! jeng!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Myda join best! best! tq muahzzz

Salmi Khairil said...

NAK JOIN JUGAK... SEMUA SYARAT SUDAH DILAKUKAN..TUNGGU SOALAN KUIZ JER NIE..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salmi cayang akak muahzz okey tunggu soalan kuiz yang bakal muncul anytime ;)

Neeza.Areef said...

salam k.sha
asam pedas ikan pari..
oh sy x tahan tgk nyer..
fav sy sgt2

Norzie hany said...

Assalam Sha.
Dah boleh start buat n3 utk promote kuiz ni ke dan nak tinggalkan komen penyertaan kat en3 sha yg mane?

Shahriah Abdullah Novelis said...

Neeza cayang resipi nanti akak share yaa..:) macehh muahh

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum Kak Norzie okay dah mula promote sekarang... sha akan keluarkan soalan kuiz secara rawak di antara 5 blogs sha.. sebab tu nak kena follow ke lima2 blogs sha yang ada.. senang nak monitor dan SETIAP SOALAN YANG DI PAPARKAN JANGAN PAPARKAN TETAPI SIMPAN SEHINGGA TARIKH TUTUP* AKAN DIBERITAHU KELAK.

dapurCikWan said...

alamak... nak2... ;))

mummy_ayu said...

wah.hadiah menariks tu..akan dijoin..
tapi asam pedas ikan pari tu..pun menariks my fav tu..yum yum...

quinnie said...

saya dah join juga..:)

Norzie hany said...

Sis dah join....jawapan simpan dulukan.

ShimaSalleh said...

Ok dah join...
Alamak! dah 3rd Q... huhuhu.. soklan pertama pun blom wat lagik

Si Matatajam said...

Wah k.sha wat segmen la...Banyaknya dah terlepas.. Hu hu...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Sm cepat masih banyak masa lagi.... join tau!!! hadiah dah meningkat!! lebih 40 tuuuuuuu :)

nanakimie said...

gudluck semua:) nana xda fb nak join

Dania Eryati said...

gud luck yang menyertai..hihihi...sy teringin jugak tapi ada virus MALAS

Joanna Yunus said...

saya teringin nak cuba tapi macam Vitamin R meyerang le.... tapi saya tetap nak follow disini dan sayan tetap juga nak tulis disini sahaja ye "Lebih ramai, lebih meriah dunia blogging kita semua"....

Sudi kiranya singgah ke blog saya yang biasa2 saja....

follower no. 502

cik kiera said...

maaf menanya . kiera kurang phm laa kak sha . nak letak jawapan sekali ke kat kuiz yg kite da kumpul ????

QasehnyaRania said...

waduh2 tgh gigih mencari jawapan ni..huhu

byk lg ke soklan kak?ke 3o j.#pitam

Solehah Shamsuddin said...

Salam kak. Camne nak join ni ye? Kalau saya nak join, mesti mula dari kuiz 1 ke? Pastu jawapan nak gtau kat mane?

Shahriah Abdullah Novelis said...

Solehah cayangg ermmm tarikh tutup penyertaan malam nanti... tinggal beberapa jam sahaja lagi.. sempat ke tak ya Solehah nak join kuiz terkumpul ni? soalannya ada 30 tau.. kena cari di mana2 N3 akak sepanjang kuiz bermula.. takut nanti adik tak terkejar... tak mengapa kalau adik nak cuba juga.. okay akak sokong 100% tapi kalau tak sempat tak mengapa kerana selepas ini akak akan adakan lagi kuiz macam ni..:)

Solehah Shamsuddin said...

Akak,saya dah hantar penyertaan tu.rasanya diterima atau tak ye?

CLICK HERE FOR MORE ADVERTISING TQ